Νέα σειρά θερμοστατών της Siemens που επικοινωνούν και εξοικονομούν ενέργεια

1.554 επισκέψεις στο άρθρο

Η Smart Infrastructure (SI) της Siemens παρουσιάζει τη νέα σειρά θερμοστατών RDG200 για ένα υγιές και παραγωγικό κλίμα εσωτερικού χώρου.

  • Ενσωματωμένοι αισθητήρες, λειτουργίες ελέγχου, είσοδοι  / έξοδοι και ευέλικτη τροφοδοσία σε μία συσκευή
  • Ανοιχτή επικοινωνία KNX για ενσωμάτωση από απλά έως προηγμένα συστήματα διαχείρισης κτηρίων
  • Νέος λεπτός και λείος σχεδιασμός με πλήκτρα αφής και περιστρεφόμενο επιλογέα
  • Γρήγορη εγκατάσταση και λειτουργία με τη νέα εφαρμογή `PCT Go`

Η Smart Infrastructure (SI) της Siemens παρουσιάζει τη νέα σειρά θερμοστατών RDG200 για ένα υγιές και παραγωγικό κλίμα εσωτερικού χώρου. Ο αυτοματισμός χώρων είναι κλειδί για την προστασία και τη βελτίωση της υγείας των ενοίκων, καθώς και για την αύξηση της παραγωγικότητας και ταυτόχρονα για μια ασφαλή επιστροφή στην εργασία. Η νέα σειρά ακολουθεί αυτήν την προσέγγιση και περιλαμβάνει δύο ψηφιακές παραλλαγές θερμοστάτη για έλεγχο θερμοκρασίας και υγρασίας, καθώς και προηγμένη επικοινωνία KNX μεταξύ αισθητήρων και ενεργοποιητών σε συστήματα της Siemens για τη διαχείριση κτηρίων, όπως το Desigo και το Synco. Αυτό εξασφαλίζει καλή ποιότητα αέρα και σιγουριά πως το εσωτερικό κλίμα βρίσκεται υπό έλεγχο. Σχεδιασμένο για τα περισσότερα εμπορικά κτήρια, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, γραφείων και εκπαιδευτικών κτηρίων, οι νέοι θερμοστάτες RDG200 υποστηρίζουν όλες τις πιθανές στρατηγικές εξοικονόμησης ενέργειας σε χώρους για περισσότερη οικονομική αποδοτικότητα, συμπεριλαμβανομένης της εξοικονόμησης βάσει πληρότητας μέσω ανίχνευσης παρουσίας, μέσω της ανάγνωσης κάρτας δωματίου ή του χρονοπρογράμματος , καθώς και των διαφορετικών ορίων στις επιθυμητές τιμές  αναφοράς. Με τον μοντέρνο σχεδιασμό και το κουμπί Green Leaf που ενεργοποιείται με ένα άγγιγμα, οι νέοι θερμοστάτες εμφανίζουν την κατάσταση ενεργειακής απόδοσης και θέτουν τον χρήστη υπεύθυνο για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Νέος λεπτός και λείος σχεδιασμός
Διαθέτοντας τον αυτοματισμό όλων των χώρων σε μία λεπτή συσκευή πάχους 25 mm, μια μεγάλη οθόνη οπίσθιου φωτισμού και διαισθητικά πλήκτρα αφής, η σειρά θερμοστατών είναι μια κομψή προσθήκη σε κάθε σχεδιασμό χώρου. Τα πλήκτρα αφής και ένας περιστρεφόμενος διακόπτης αφής εμποδίζουν τη συσσώρευση σκόνης και βρωμιάς, με αποτέλεσμα μια επιφάνεια που είναι εύκολη και γρήγορη στον καθαρισμό. Οι θερμοστάτες μπορούν να απολυμανθούν χρησιμοποιώντας αραιωμένη αλκοόλη για να αποφευχθεί η εξάπλωση μικροβίων και ιών. Η οθόνη και τα πλήκτρα μπορούν να προσαρμοστούν μέσω ρυθμίσεων παραμέτρων για προσαρμογή σε διαφορετικούς τομείς χρήσης. Οι συσκευές προσφέρουν διαισθητικό έλεγχο με εικονίδια εύκολα αντιληπτά στην οθόνη.

Ολοκληρωμένη λύση για έλεγχο χώρων
Η σειρά θερμοστατών RDG200 προσφέρει μια ευρεία επιλογή προεγκατεστημένων εφαρμογών και ευέλικτων εξόδων ελέγχου ώστε να καλύπτει πολλούς τύπους εγκαταστάσεων  μέσω των ενσωματωμένων αισθητήρων και μιας ευέλικτης τροφοδοσίας ρεύματος. Από τερματικές μονάδες στοιχείου (fan-coils) έως αντλίες θερμότητας και οροφές θέρμανσης ή ψύξης, ο νέος θερμοστάτης έχει επίσης ένα ευρύ φάσμα χρήσης. Σε συνδυασμό με τη μεγάλη επιλογή εξόδων (on/off, PWM, DC 0...0 V, 3-θέσεων), χρησιμεύει ως μια ολοκληρωμένη λύση για τον έλεγχο χώρων.

Γρήγορη εγκατάσταση και λειτουργία
Η εγκατάσταση και η ρύθμιση σε λειτουργία μπορούν να γίνουν μέσα σε λίγα λεπτά, χάρη στην εύκολη καλωδίωση της επίτοιχης βάσης στήριξης  και στις πολλές επιλογές λειτουργίας, όπως εργαλεία συστήματος, διακόπτες DIP και στην εφαρμογή για smartphone ΅PCT GoΆ. Με βάση την τεχνολογία επικοινωνιών κοντινού πεδίου (NFC), η εφαρμογή ΅PCT GoΆ παρέχει λειτουργίες αντιγραφής-επικόλλησης από διάφορες συσκευές, εισαγωγή και εξαγωγή ρυθμίσεων παραμέτρων μέσω εφαρμογών email ή μηνυμάτων και ρύθμιση των μη τροφοδοτημένων συσκευών ενώ βρίσκονται ακόμα στη συσκευασία τους.