Κορυφή στα συστήματα ψύξης, θέρμανσης και ζεστού νερού!

Κορυφή στα συστήματα ψύξης, θέρμανσης και ζεστού νερού!

Κορυφή στα συστήματα ψύξης, θέρμανσης και ζεστού νερού!

Κορυφή στα συστήματα ψύξης, θέρμανσης και ζεστού νερού!

Κορυφή στα συστήματα ψύξης, θέρμανσης και ζεστού νερού!

Κορυφή στα συστήματα ψύξης, θέρμανσης και ζεστού νερού!

  • Κορυφή στα συστήματα ψύξης, θέρμανσης και ζεστού νερού!
  • Κορυφή στα συστήματα ψύξης, θέρμανσης και ζεστού νερού!
  • Κορυφή στα συστήματα ψύξης, θέρμανσης και ζεστού νερού!
  • Κορυφή στα συστήματα ψύξης, θέρμανσης και ζεστού νερού!
  • Κορυφή στα συστήματα ψύξης, θέρμανσης και ζεστού νερού!
  • Κορυφή στα συστήματα ψύξης, θέρμανσης και ζεστού νερού!

Κορυφή στα συστήματα ψύξης, θέρμανσης και ζεστού νερού!

5.462 επισκέψεις στο άρθρο (01/04/2024)
Σχολιάστε

- Calda Energy: Ολοκληρωμένες λύσεις για ψύξη, θέρμανση & ζεστό νερό χρήσης
- Τα πλεονεκτήματα των αντλιών θερμότητας τεχνολογίας inverter & των fan coils
- Κεντρικός αυτοματισμός διαχείρισης AERMEC
- Τα σύστημα ψύξης-θέρμανσης επιφανειών VARIOTHERM

Σε μια εποχή όπου το ενεργειακό κόστος αυξάνεται ραγδαία, είναι ιδιαίτερα σημαντική η βέλτιστη ενεργειακή διαχείριση στα συστήματα θέρμανσης, ψύξης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. Οι αντλίες θερμότητας (Α/Θ) αποτελούν αδιαμφισβήτητα την πιο εξελιγμένη διαθέσιμη τεχνολογία για την κάλυψη των ανωτέρων αναγκών, επιτυγχάνοντας πολύ υψηλούς εποχιακούς βαθμούς απόδοσης.

Αντλίες θερμότητας HMI της AERMEC



Αιχμή του δόρατος για την AERMEC αποτελεί η σειρά αντλιών θερμότητας HMI τεχνολογίας Inverter με οικολογικό ψυκτικό μέσο R32 και Ενεργειακής Κλάσης Α+++ (μεσαία κλιματική ζώνη στους 35˚C νερό βάσει EU 811/2013). Είναι διαθέσιμες σε 7 διαφορετικούς τύπους ψυκτικής απόδοσης από 3 έως 12 kW και θερμικής από 4 έως 15kW σε μονοφασικά και τριφασικά μοντέλα.
Αποτελούν την πλέον ιδανική λύση για οικιακές εφαρμογές καθώς συνδυάζονται άψογα με όλα τα συστήματα χαμηλών θερμοκρασιών (θέρμανση επιφανειών για δάπεδο-τοίχο-οροφή και Fan Coils), προσφέροντας μέγιστη απόδοση, υψηλή ποιότητα κατασκευής και ευκολία στην χρήση. Έχουν δυνατότητα παραγωγής νερού έως 60˚C για εξωτερικές συνθήκες από -25˚C κατά την χειμερινή περίοδο έως 48˚C την θερινή περίοδο και είναι κατάλληλες για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Ο προγραμματισμός και έλεγχος της αντλίας γίνεται από εσωτερικό χειριστήριο με έγχρωμη οθόνη αφής με γραφικά, εύκολο και φιλικό προς τον χρήστη.

Μερικά από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά είναι:

- Ενσωματωμένο ψυχροστάσιο με δοχείο διαστολής, βαλβίδα ασφαλείας κυκλοφορητή inverter, διακόπτη ροής και φίλτρο νερού, χωρίς απαίτηση δέσμευσης επιπλέον εξωτερικού χώρου.
- Διαθέτει έλεγχο δίοδης βάνας, ενσωματωμένη αντιστάθμιση θερμοκρασιών, εβδομαδιαίο χρονοπρόγραμμα, αυτόματη επαναφορά από διακοπή ρεύματος, WiFi Ready για απομακρυσμένο έλεγχο μέσω tablet και κινητού (iOS & Andriod). Για ολοκληρωμένο έλεγχο του συστήματος είναι εφικτό να αξιοποιηθεί η επικοινωνία MODBUS μέσω προσαρμογέα και κάρτας VMF485Link.
- Διβάθμιος συμπιεστής Inverter υψηλής απόδοσης.
- Έλεγχο συμπληρωματικής βοηθητικής πηγής ενέργειας.
- Εξωτερικό στοιχείο με ειδική εποξική αντιδιαβρωτική επίστρωση για επιπλέον προστασία όταν εγκαθίσταται σε απαιτητικό εξωτερικό περιβάλλον με διαβρωτικά χαρακτηριστικά (π.χ. κοντά σε θάλασσα).

Διαιρούμενες αντλίες θερμότητας BHP της AERMEC



Ως εναλλακτική πρόταση της σειράς HMI, η σειρά διαιρούμενων αντλιών θερμότητας BHP της AERMEC μπορεί εξίσου να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις. Είναι επίσης τεχνολογίας Inverter με οικολογικό ψυκτικό μέσο R32 και Ενεργειακής Κλάσης Α+++. Διατίθεται  σε 7 μεγέθη από 4 έως 16 kW σε 2 εκδόσεις: α) με επίτοιχη εσωτερική υδραυλική μονάδα και παραγωγή ΖΝΧ μέσω εξωτερικού δοχείου β) με επιδαπέδια υδραυλική μονάδα στην οποία συμπεριλαμβάνεται δοχείο παραγωγής ΖΝΧ 185lt.



Το προϊόν έχει σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε οποιονδήποτε χώρο, ακόμη και σε μια ντουλάπα ή μικρό τεχνικό δωμάτιο. Οι περιορισμοί που επιβάλλονται από τη χρήση ελαφρών εύφλεκτων ψυκτικών μέσων (A2L) έχει ξεπεραστεί, περιορίζοντας τη μέγιστη πλήρωση στα 1,6 kg ακόμη και για το μοντέλο των 10kW.

Μερικά από τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά:

- Παραγωγή ζεστού νερού έως 60°C.
- Εκτεταμένα όρια λειτουργίας από -25°C την χειρινή περίοδο έως 48°C την θερινή περίοδο.
- Ενσωματωμένο ψυχροστάσιο με δοχείο διαστολής, βαλβίδα ασφαλείας κυκλοφορητή inverter , διακόπτη ροής και φίλτρο νερού.
- Εσωτερικό χειριστήριο με έγχρωμη LCD οθόνη, το οποίο σε κατάσταση stand-by γίνεται ασπρόμαυρο. Επιτρέπει στο χρήστη την πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Διαθέτει έλεγχο δίοδης βάνας, ενσωματωμένη αντιστάθμιση θερμοκρασιών, χρονοπρόγραμμα, αυτόματη επαναφορά από διακοπή ρεύματος, WiFi Ready για απομακρυσμένο έλεγχο μέσω tablet και κινητού (iOS & Andriod).
- Διβάθμιος συμπιεστής Inverter.
- Έλεγχο βοηθητικής πηγής ενέργειας.
- Εξωτερικό στοιχείο με ειδική εποξική αντιδιαβρωτική προστασία

Συστήματα θέρμανσης & ψύξης επιφανειών ξηράς δόμησης της VARIOTHERM



Τα συστήματα θέρμανση & ψύξης επιφανειών ξηράς δόμησης της εταιρείας VARIOTHERM για δάπεδο- τοίχο-οροφή με τα αναγνωρισμένα πλεονεκτήματα που προσφέρουν, καταλαμβάνοντας ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο τόσο στην ανακαίνιση παλαιών όσο και στην κατασκευή νέων κατοικιών. Συνδυάζονται ιδανικά με τις Α/Θ καθώς αποτελούν συστήματα χαμηλών θερμοκρασιών, προσφέροντας υψηλά επίπεδα εξοικονόμησης ενέργειας ενώ παράλληλα με το ίδιο σύστημα ικανοποιούνται και οι δομικές απαιτήσεις προσφέροντας στο χρήστη ένα ευχάριστο και υγιεινό περιβάλλον.
 
Θέρμανση δαπέδου ξηράς δόμησης VarioComp  
 
Το σύστημα θέρμανσης δαπέδου ξηράς δόμησης VarioComp αποτελεί την ιδανική λύση στην ανακαίνιση παλιών κτιρίων, όπου το χαμηλό ύψος, και βάρος χωρίς χρήση τσιμεντοκονίας και ο σύντομος χρόνος υλοποίησης αποτελούν παράγοντες καθοριστικής σημασίας. Με πάχος μόνο 20mm και βάρος μόνο 25kg/m2 αποτελεί το ιδανικό σύστημα θέρμανσης χαμηλών θερμοκρασιών για εφαρμογές ανακαίνισης.
 
Το σύστημα χαρακτηρίζεται από την μικρή του αδράνεια και άμεση απόκριση θερμότητας, καθώς επιτυγχάνεται η επιθυμητή θερμοκρασία στην θερμαινόμενη επιφάνεια 2,5 ώρες γρηγορότερα έναντι των συμβατικών συστημάτων με τσιμεντοκονία ενώ ο χρόνος απόκρισης στις επαναλαμβανόμενες εκκινήσεις - παύσεις  είναι πολύ μικρός. Επίσης, δεν απαιτείται η μακρόχρονη περίοδος φυσικής και τεχνητής ξήρανσης διάρκειας 5-6 εβδομάδες, όπως στα συμβατικά συστήματα.

Συνέχεια του άρθρου >>>