Πιλοτικό πρόγραμμα στην Καρδίτσα για δημιουργία πέλλετ από καφέ που θα θερμάνει μία σχολική μονάδα.

Πιλοτικό πρόγραμμα στην Καρδίτσα για δημιουργία πέλλετ από καφέ που θα θερμάνει μία σχολική μονάδα.

Καφές για θέρμανση; Κι όμως γίνεται! Δες Video

4.194 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Υπολείμματα καφέ και ξύλου θα χρησιμοποιηθούν για να θερμάνουν ένα νηπιαγωγείο στην Καρδίτσα!

Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πιλοτικό πρόγραμμα θέρμανσης βάζει σε εφαρμογή για το χειμώνα που έρχεται η Ενεργειακή Συνεταιριστική Κοινότητα Καρδίτσας.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Υπολείμματα καφέ σε συνδυασμό με υπολείμματα ξύλου (από αστικά κλαδέματα κλπ) θα ενωθούν ως πρώτες ύλες, ώστε να δημιουργηθεί ένα προϊόν που θα λέγεται πέλλετ από καφέ και να θερμάνει -αρχικά- μία σχολική μονάδα. «Ευτυχώς, η θεωρία μέχρι στιγμής μας επαληθεύει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Κοινότητας Καρδίτσας, Γιώργος Κονταξής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Ο κ. Κονταξής σημείωσε ότι έχουν γίνει ήδη δοκιμές σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς, όπως το ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες έχουν αποδώσει και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα έχει επιτυχία. Αυτό είναι κάτι που θα το μάθουμε πολύ σύντομα, καθώς σε δύο εβδομάδες θα μπει σε λειτουργία στο νηπιαγωγείο της Καρδίτσας.

Αν το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα πετύχει, τότε θα μιλάμε για μία μεγάλη νίκη-λύση της κυκλικής οικονομίας και μάλιστα στον τομέα της θέρμανσης με ένα νέο προϊόν, ένα βιοκαύσιμο, το οποίο δεν βλάπτει το περιβάλλον, αλλά θα είναι και φθηνό. Υπενθυμίζεται ότι τα υπολείμματα καφέ καταλήγουν στα σκουπίδια.

Δες video

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »