Ιδανικό περιβάλλον & after sales service

2.016 επισκέψεις στο άρθρο

Μετρούν πάνω από 33 χρόνια στον κλάδο του κλιματισμού - εξαερισμού και της θέρμανσης, με κάθετη παρουσία στην εμπορία και παροχή υπηρεσιών. Ο στόχος τους είναι «η άνεση στο χώρο σας» όπως δηλώνει και το motto τους. Μιλάμε με την Κυρία Καλλιόπη Μαραντίδου, Marketing Manager της εταιρείας PappasClima.

Ειδική θεματολογία, διαγωνισμοί, δώρα για τους αναγνώστες μας μα και αλληλεπίδραση με εταιρείες και στελέχη που πρωταγωνιστούν σε διάφορους κλάδους της αγοράς Εξοικονόμησης και Ενέργειας στην Ελλάδα. Όλα με αφορμή την επέτειο του 4green.gr το οποίο “εντός ολίγου” συμπληρώνει 10 χρόνια στην δημοσιογραφική κάλυψη μιάς σημαντικής αγοράς (τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για κάθε πολίτη που ψάχνει λύσεις εξοικονόμησης στην καθημερινότητα του είτε στο σπίτι-είτε στο γραφείο) !

Μιλάμε (και ρωτάμε) με την Κυρία Καλλιόπη Μαραντίδου Marketing Manager της εταιρείας PappasClimaΘέμα μας, οι προκλήσεις, τα “στοιχήματα” και οι ευκαιρίες της αγοράς “μέσα από τα μάτια του”.

Η εταιρεία PappasClima συστήνεται σαν μια ανερχόμενη οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλιματισμό - εξαερισμό και την θέρμανση, με κάθετη παρουσία στην εμπορία και παροχή υπηρεσιών σε όλο το φάσμα της συγκεκριμένης αγοράς. 
Το στοίχημα τους παραμένει η ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών και η ικανοποίηση του πελάτη

Aς δούμε τα όσα ενδιαφέροντα μας είπε.

Ποιοι και πως καθόρισαν το πού βρίσκεται σήμερα η εταιρεία. Τι πιστοποιείται, τι καλύπτεται από εγγύηση;
 
Η εταιρεία μας PappasClima - νομική μορφή Α.ΠΑΠΠΑΣ Μ.ΕΠΕ - ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 1987 από τον Αλέξανδρο Παππά, ξεκινώντας μια ανοδική πορεία μέχρι σήμερα στην αγορά του κλιματισμού και της θέρμανσης.
33 χρόνια μετά και με προσθήκη στο δυναμικό της, του Σταύρου Παππά μηχανολόγου/μηχανικού, η εταιρεία μας επαναπροσδιορίζεται σαν μια ανερχόμενη οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον κλιματισμό - εξαερισμό και την θέρμανση, με κάθετη παρουσία στην εμπορία και παροχή υπηρεσιών σε όλο το φάσμα της συγκεκριμένης αγοράς. Πριν από 2 χρόνια, η εταιρεία πιστοποιήθηκε και οργανώθηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις των νέων κανονισμών. Η πιστοποίηση έγινε με βάσει τα πρότυπα ISO 9001 :2015, ISO 14001:2015 OHSAS 18001:2007.
 
Πως εξελίχθηκε η αγορά, μα και η ζήτηση για εγκαταστάσεις θέρμανσης - κλιματισμού στις μέρες μας;
 
Η 10ετής κρίση στην χώρα, είχε αρνητικό αντίκτυπο και στη δική μας αγορά. Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης, αλλά η πανδημία έβαλε φρένο τουλάχιστον για το προσεχές διάστημα. Εν τούτοις, υπάρχει η δυναμική στην αγορά και όλοι ευελπιστούμε να μετουσιωθεί σε πωλήσεις.
 
Ποιό (ή ποιά) είναι τα κοινά στα οποία απευθύνονται οι υπηρεσίες σας - B2B ή B2C;
 
Η PappasClima απευθύνεται σε όλο το φάσμα των πελατών B2B, B2C, με στόχο την ικανοποίηση τους τόσο στην εγκατάσταση όσο και στο after sales service.
 
Πόσο καλά είναι «διαβασμένο» είναι το κοινό - πελάτης στις μέρες μας; Ποιες οι τεχνικές και προϊόντα που χρησιμοποιείτε και δημιουργούν ικανοποίηση πελάτη (word of mouth, συστάσεις σας);
 
Στην εποχή μας όπου, η πληθώρα των διαθέσιμων πληροφοριών καθιστά τον τελικό καταναλωτή καλύτερο «γνώστη» των δυνατοτήτων κάθε προϊόντος και υπηρεσίας, η εξειδίκευση και η ποιότητα στην εξυπηρέτηση σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών μας αποτελούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα μας. Ο στόχος μας είναι «η άνεση στο χώρο σας» όπως δηλώνει και το motto μας.

Η συγκρότηση του τμήματος marketing από το 2011, έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην αναγνωρισιμότητα του brand name PappasClima. Το βιομηχανικό προϊόν και η παροχή υπηρεσίας απαιτούν πολύπλευρη προσέγγιση. Η ανανέωση του site και οι καμπάνιες στα social media, είναι κάποια από αυτά. Έχοντας σαν αποκλειστικό στόχο την ικανοποίηση του πελάτη, πιστεύουμε ότι αυτό επιτυγχάνεται τόσο με τους κλασσικούς τρόπους (word of mouth) όσο και με τα σύγχρονα εργαλεία του marketing.
 
Ποια είναι τα στοιχήματα της χρονιάς (που πρέπει να κερδηθούν);
 
Για την φετινή χρονιά, το 2021, πιστεύουμε ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά λόγω κορονοϊού, όμως όχι τόσο όσο τη προηγούμενη, κυρίως λόγω της δύσκολής γενικότερης οικονομικής κατάστασης, αν και ο κλάδος μας δεν «μπήκε σε αναστολή» , όπως άλλοι κλάδοι. Η PappasClima, καταβάλλει το καλύτερο δυνατό για το προσωπικό της και συνεχίζει την οργάνωση της με βάσει τις ανάγκες που δημιουργούνται. Το στοίχημα μας παραμένει η ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών και η ικανοποίηση του πελάτη.
 
Με αφορμή τα 10 χρόνια  Πράσινο Σπίτι & Κτίριο και  4green.gr.

Ο ψηφιακός κόσμος έχει εισβάλλει στη ζωή όλων μας. Ένα από τα θετικά, είναι η ενημέρωση που παρέχουν τα ψηφιακά μέσα της εποχής μας. Το e-περιοδικό Πράσινο Σπίτι & Κτίριο και το site 4green.gr, παρέχουν έγκυρη, έγκαιρη και αναλυτική ενημέρωση για ότι αφορά στο σπίτι και στην οικοδομή. Η πολυετής συνεργασία μας στο έντυπο και ψηφιακό περιοδικό και site, αποδεικνύει την ικανοποίηση για την ποιότητα της προώθησης της εταιρείας μας . Ευχόμαστε τα καλύτερα στα επόμενα χρόνια !!