Tο συνέδριο του SBC GREECE αποτέλεσε ξανά την πιο δυναμική συνάντηση στον ευρύτερο χώρο της αειφορίας των κτηρίων και του δομημένου περιβάλλοντος.

Tο συνέδριο του SBC GREECE αποτέλεσε ξανά την πιο δυναμική συνάντηση στον ευρύτερο χώρο της αειφορίας των κτηρίων και του δομημένου περιβάλλοντος.

Η επιτυχία του SBC GREECE Annual Sustainability Conference 2022!

1.136 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Με μεγάλη επιτυχία και ευρύτατη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το SBC GREECE Annual Sustainability Conference 2022, στις 19 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Domotel Kastri.  

Κορυφαίοι ομιλητές από τους μεγαλύτερους φορείς του χώρου της αειφορίας παγκοσμίως, το WorldGBC, το WELL, το DGNB,  βρέθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα για το συνέδριο.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Έτσι, το συνέδριο του SBC GREECE αποτέλεσε ξανά την πιο δυναμική συνάντηση στον ευρύτερο χώρο της αειφορίας των κτηρίων και του δομημένου περιβάλλοντος. H μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, το υψηλού επιπέδου ακροατήριο από εταιρίες, στελέχη και επιχειρηματίες του χώρου, σε συνδυασμό με την υποδειγματική διοργάνωση συνετέλεσαν στις εποικοδομητικές συζητήσεις και σε έναν γόνιμο διάλογο γύρω από την αειφορία.

Ο Πρόεδρος του SBC GREECE, Αλέξανδρος Αθανασούλας, δήλωσε: «Μια μοναδική ημέρα ανάμεσα σε επαγγελματίες με ένα κοινό όραμα έκλεισε με την αυλαία του SBC GREECE Αnnual Sustainability Conference 2022. Η σημασία της ελληνικής σκηνής για την αειφορία στο δομημένο περιβάλλον επιβεβαιώθηκε με την συμμετοχή με ομιλίες διεθνών ηγετών του κλάδου όπως η Christina Gamboa, CEO του World Green Building Council (WorldGBC), ο Rick Fedrizzi Executive Chairman του International WELL Building Institute, ο Johannes Kreißig, CEO του DGNB, η Audrey Nugent, Director of Global Advocacy του WorldGBC και η Μαρίνα Οικονομίδου, Green Economy Specialist της EBRD. Ευχαριστώ θερμά το ΔΣ του SBC GREECE και όλους όσους στήριξαν και φέτος την κορυφαία εκδήλωση Sustainability στην Ελλάδα. Φυσικά ειδική μνεία και ευχαριστίες οφείλουμε στους ετήσιους, χρυσούς χορηγούς του SBC GREECE: DAIKIN, Schneider Electric και Signify. Τα συνεχώς αυξανόμενα μέλη και η επιτυχία του συνεδρίου πιστοποιούν την αυξανόμενη ανησυχία αλλά και συνεργασία όλων στο πλαίσιο του SBC GREECE. Είμαι βέβαιος πως το αντίκτυπο της ημερίδας αυτής θα είναι σημαντικότατο».

Το συνέδριο άνοιξε με το καλωσόρισμα του ¶κη Κεκρίδη, Εκτελεστικού Διευθυντή του SBC GREECE. Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Αλέξανδρος Αθανασούλας, Πρόεδρος του SBC GREECE και η Christina Gamboa, CEO του WorldGBC, μέσω video.

Η πρώτη ενότητα του συνεδρίου είχε θέμα «Σύγχρονες τάσεις και το καθεστώς της αειφορίας στο δομημένο περιβάλλον», ενώ συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Παντελής Λεβαντής, Μέλος ΔΣ του SBC GREECE. Όπως δήλωσε ο ίδιος «είναι μύθος ότι τα αειφόρα κτίρια είναι ακριβότερα. Στον κύκλο ζωής του κτιρίου, είναι η πιο σοφή επιλογή. Είναι κτίρια πιο άρτια τεχνικά από τα συμβατικά, που εξοικονομούν ενέργεια, έχουν λιγότερες εκπομπές ρύπων, προσφέρουν καλύτερες συνθήκες στους χρήστες τους». Ανάμεσα στους ομιλητές της ενότητας ήταν η Audrey Nugent, Director of Global Advocacy από το WorldGBC. Η ίδια ανέφερε στην ομιλία της: «Τα κτίρια στην Ε.Ε. παράγουν 36% των εκπομπών CO2, είναι υπεύθυνα για το 40% της κατανάλωσης ενέργειας και το 50% των εξορύξεων υλικών. Για τον λόγο αυτό ο τομέας της κατασκευής κτιρίων έχει συμπεριληφθεί στην πράσινη συμφωνία και οι εξελίξεις έκτοτε είναι συνεχείς». Ομιλητές της ενότητας ήταν επίσης ο Rick Fedrizzi, Executive Chairman του International WELL Building Institute, και ο Johannes Kreißig, Chief Executive Officer του DGNB e.V. and DGNB GmbH. Επίσης, ο Αλέξανδρος Αρχοντίδης, Ταμίας ΔΣ του SBC GREECE, παρουσίασε το περιεχόμενο της επερχόμενης έκδοσης «YEARBOOK ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», που αφορά όλα τα πιστοποιημένα κτίρια μέχρι το τέλος του 2022. Το SBC GREECE θα εκδίδει ετησίως το Yearbook Πιστοποιημένων Κτιρίων, ένα έργο που θα αποτελέσει αναφορά στην ανάπτυξη πιστοποιημένων έργων αειφορίας στην Ελλάδα.

Η δεύτερη ενότητα του συνεδρίου με θέμα «Η επιχειρηματική διάσταση της αειφορίας για τα κτίρια και το δομημένο περιβάλλον» είχε ως συντονιστή τον Αλέξανδρο Αθανασούλα, Πρόεδρο του SBC GREECE. Σε αυτή την ενότητα του συνεδρίου συμμετείχαν ως ομιλητές ο Αντώνης Ποθητός, Panel Builders, Integrators and Specifiers Director της Schneider Electric, ο Διαμαντής Αρακάς, Professional Channel Marketeer της Signify, ο Θωμάς Μπανάκας, After Sales Section Manager της DAIKIN, o Γιώργος Καρακατσάνης, Co-Founder και CEO της EVOTROPIA και η Μαρίνα Οικονομίδου, Green Economy Specialist της EBRD. Στο τέλος της ενότητας, ο Σπύρος Κωνσταντάκης, Γραμματέας ΔΣ του SBC GREECE, παρουσίασε την έκθεση του WorldGBC με τίτλο «ADVANCING NET ZERO STATUS REPORT», που αφορά το έτος 2021.

H τρίτη ενότητα του συνεδρίου με θέμα «Πιστοποιημένα αειφόρα κτίρια στην Ελλάδα - Eνεργειακή κρίση» ακολούθησε με συντονιστή της συζήτησης τον Δημήτρη Μαναγούδη, Αντιπρόεδρο του SBC GREECE. Ομιλητές στην τρίτη ενότητα ήταν ο Karolos Asmpach, Project Manager της Sustain, ο Γεώργιος Ταμπουρέας, Γενικός Διευθυντής της OTE Estate και ο Παντελής Λεβαντής, Γενικός Διευθυντής της Ecoveritas. Τέλος, ο ¶κης Κεκρίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής του SBC GREECE, παρουσίασε την έκθεση «EU POLICY WHOLE LIFE CARBON ROADMAP» που εξέδωσε το WorldGBC, η οποία μεταφράστηκε στα ελληνικά υπό την επιμέλεια του φορέα και με τη βοήθεια των χορηγών Icon Group και Ecoveritas. Σε όλους τους συμμετέχοντες παραδόθηκε έντυπο αντίγραφο της έκθεσης, το οποίο είναι διαθέσιμο σε όλα τα μέλη σε ψηφιακή και έντυπη μορφή κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησης.

Το κλείσιμο του συνεδρίου έγινε από τον Αλέξανδρο Αθανασούλα, Πρόεδρο του SBC GREECE.
 
Υπό την Αιγίδα: World Green Building Council

Δείτε περισσότερα για το Annual Sustainability Conference 2022 ΕΔΩ
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »