Στην Wilo απονεμήθηκε το Γερμανικό Βραβείο Αειφορίας στην κατηγορία “Εταιρίες”, το οποίο αυτή τη χρονιά τιμά τα εταιρικά πρότυπα σε περιόδους πανδημίας κορωναϊού. (Φωτογραφία: Frank Fendler)

Η Wilo κερδίζει το Γερμανικό Βραβείο Αειφορίας (German Sustainability Award)

1.570 επισκέψεις στο άρθρο

Βραβείο για τις επιχειρήσεις που οδηγούν στην αλλαγή ακόμα και σε περιόδους κρίσης

Ντόρτμουντ. Στην WILO SE, κορυφαία εταιρία τεχνολογίας στον κλάδο των αντλιών, απονεμήθηκε το φημισμένο Γερμανικό Βραβείο Βιωσιμότητας (Deutscher Nachhaltigkeitspreis, DNP) στην κατηγορία αλλαγής “Climate”. Το Γερμανικό Βραβείο Βιωσιμότητας τιμά τις εταιρίες για τις οποίες ηβιωσιμότητα είναι μέρος του επιχειρηματικού τους μοντέλου. “Είμαστε περήφανοι που μια βιομηχανία έχει αναγνωριστεί ως πρωτοπόρος στην προστασία του κλίματος. Αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα και μια απόδειξη ότι είμαστε μια εταιρία προστασίας του κλίματος”, λέει ο κ.Oliver Hermes, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Wilo.
 
Η βιωσιμότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εταιρικής στρατηγικής του Ομίλου Wilo.  Μέχρι το 2025, για παράδειγμα, 100 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν καλύτερη πρόσβαση σε καθαρό νερό. “Τα προϊόντα μας, τα συστήματα και οι λύσεις μας συμβάλλουν στην παροχή νερού σε όλο τον κόσμο με έξυπνο, αποτελεσματικό και φιλικό προς το κλίμα τρόπο,”  εξηγεί ο κ.Oliver Hermes.
 
Η Wilo είχε ήδη επιλεγεί ως ένας από τους “50 Ηγέτες βιωσιμότητας και κλίματος” παγκοσμίως τον Αύγουστο που μας πέρασε. Η παγκόσμια πρωτοβουλία βιωσιμότητας και προστασίας του κλίματος περιλαμβάνει εταιρίες που ενεργούν βάσει των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs).
 
Η κρίση ως μια ευκαιρία για μετασχηματισμό
Η επιτροπή του Γερμανικού Βραβείου Βιωσιμότητας βλέπει το 2020 ως έτος αλλαγής. Απαιτούνται περισσότερο από ποτέ, επιχειρηματικά πρότυπα που μπορούν να οδηγήσουν την αλλαγή προς τα εμπρός και να χρησιμοποιήσουν την κρίση ως ευκαιρία για πραγματικό μετασχηματισμό.
 “Το παγκόσμιο κλίμα χρειάζεται πρωτοπόρους. Στη Wilo,δεν προωθούμε μόνο την ενεργειακή αποδοτικότητα αλλά επίσης και την προστασία του κλίματος και την ψηφιακή πρωτοπορία. Αυτό κάνουμε διαρκώς, έχοντας την ακλόνητη πεποίθηση ότι τα πλέον ψηφιακά, έξυπνα και ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα είναι πάντα η πιο ευφυής επιλογή. Αυτό σημαίνει ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η ενεργειακή απόδοση και η προστασία του κλίματος συσχετίζονται στενά,” εξηγεί ο κ.Oliver Hermes.
 
Η προστασία του κλίματος εξακολουθεί να είναι μια από τις βασικές προκλήσεις της εποχής μας, παρόλο που η κρίση της πανδημίας του covid 19 έβαλε προσωρινά στο παρασκήνιο την κοινωνικοπολιτική συζήτηση για την παγκόσμια περιβαλλοντική και κλιματική πολιτική τους τελευταίους μήνες.
 
Επιτάχυνση του μετασχηματισμού για μεγαλύτερη βιωσιμότητα
“Αν και οι παγκόσμιες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή και η εξαφάνιση ειδών έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, οι ικανότητες της βιώσιμης οικονομίας έχουν αυξηθεί ταυτόχρονα,” λέει ο κ.Stefan Schulze-Hausmann, κεντρικός ομιλητής της διαδικτυακής εκδήλωσης για το Γερμανικό Βραβείο Βιωσιμότητας(German Sustainability Award). ”Αναζητούμε εταιρίες που χρησιμοποιούν αυτές τις ικανότητες με τόλμη και αποτελεσματικότητα για να επιταχύνουν τη μετατροπή σε μεγαλύτερη βιωσιμότητα.” Με τη στρατηγική της για βιωσιμότητα, η οποία βασίζεται στην εταιρική στρατηγική, η Wilo επικεντρώνεται σε επτά (7) από τους δεκαεπτά (17) Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης(SDGs) των Ηνωμένων Εθνών  που αντιστοιχούν στις αξίες και τους στόχους του Ομίλου.
 
Όλοι στην Wilo είναι πρωτοπόροι στην προστασία του κλίματος
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους στη Wilo που έχουν υψηλό σεβασμό στο ζήτημα της αειφορίας. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους  8.000 υπαλλήλους μας παγκοσμίως. Είναι όλοι πρωτοπόροι στην προστασία του κλίματος και έχουν συνεισφέρει στη Wilo να κερδίσει αυτό το βραβείο. Η προστασία του κλίματος αποτελεί μέρος του DNA μας από τότε που ιδρύθηκε η εταιρία το 1872  μέχρι σήμερα, για περίπου 150 χρόνια,” τόνισε ο κ. Oliver Hermes.
Το βραβείο απονέμεται από το Γερμανικό Ίδρυμα (Stiftung Deutscher Nachhaltigkeitspreis) σε συνεργασία με την Γερμανική κυβέρνηση, την Ένωση Γερμανικών Πόλεων, τις επιχειρηματικές ενώσεις, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και τα ερευνητικά ινστιτούτα. Το βραβείο απονεμήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου κατά την διάρκεια διαδικτυακού γκαλά.


WILO
wilo.com/gr/el/

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Wilo πατήστε εδώ.