Η πιστοποίηση TüV ως μια "ουδέτερη από κλιματικής άποψης εταιρία στην περιοχή του Ντόρτμουντ" για ολόκληρο το Wilopark..

Το Pioneer Cube λαμβάνει πιστοποίηση TüV ως "ουδέτερη-κλιματική εταιρία στην τοποθεσία του Ντόρτμουντ", πιστοποίηση LEED Gold και πιστοποίηση DGNB Gold.

Εικονική παράδοση της πιστοποίησης DGNB Gold certification στις 09.03.2021 με (από αριστερά), κ. Martin Linge-Boom, Αντιπρόεδρος Εταιρικής Διαχείρισης του Ομίλου, ο κ.Johannes Kreißig, Εκτελεστικός Διευθυντής του DGNB και ο κ.Georg Weber, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής & Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας του Ομίλου Wilo

Η Wilo επιτυγχάνει μηδενικές κλιματικές επιπτώσεις και λαμβάνει τις πιστοποιήσεις LEED Gold και DGNB Gold

1.469 επισκέψεις στο άρθρο

Ορόσημα βιωσιμότητας στο νεόκτιστο αρχηγείο “Wilopark” στο Ντόρτμουντ.

Ο Όμιλος Wilo γιορτάζει τρία ορόσημα βιωσιμότητας αυτή την εβδομάδα: Την επιτυχή ολοκλήρωση της πιστοποίησης TüV ως “ουδέτερη από άποψη κλιματικών επιπτώσεων εταιρία στο Ντόρτμουντ”, την χρυσή πιστοποίηση Leadershipin Energy and Environmental Design (LEED) από το Αμερικάνικο Συμβούλιο - U.S. Green Building Council (USGBC) και την χρυσή πιστοποίηση German Sustainable Building Council (DGNB). Και οι δύο πιστοποιήσεις αφορούν το κεντρικό συγκρότημα γραφείων Διοίκησης το "Pioneer Cube".
 
“Είμαστε ευτυχείς που λαμβάνουμε αυτές τις πιστοποιήσεις, καθώς για τον Όμιλο Wilo, η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελεί απλά μέρος  του επιχειρηματικού μας μοντέλου αλλά αναπόσπαστο μέρος του DNA μας. Αισθανόμαστε έντονα ότι οι εταιρίες έχουν την υποχρέωση να αναλάβουν εταιρική πολιτική ευθύνη και να δεσμευτούν ενεργά για μεγαλύτερη βιωσιμότητα και προστασία του κλίματος,” δήλωσε ο κ. Oliver Hermes, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Wilo.
 
Με βάση το δικό της προφίλ και  το πλάνο “Ambition 2025”, η Wilo ανέπτυξε μια ολιστική στρατηγική αειφορίας που λαμβάνει υπόψη όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και εφαρμόζεται σε όλο τον Όμιλο Wilo παγκοσμίως.
 
“Έχουμε θέσει ως στόχο την παραγωγή με μηδενικές κλιματικές αλλαγές σε όλες τις βασικές παραγωγικές μονάδες μας μέχρι το 2025. Πόσο μεγάλη επιτυχία είναι, να έχει ήδη επιτευχθεί ο στόχος αυτός στο Ντόρτμουντ,” εξηγεί ο  κ. Georg Weber, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας του Ομίλου Wilo.
Η πιστοποίηση TüV για την ουδετερότητα του κλίματος βασίζεται στην εξισορρόπηση των αποκαλούμενων εκπομπών 1 και 2. Μεταξύ άλλων, το πεδίο εφαρμογής 1 περιλαμβάνει άμεσες εκπομπές CO2 από την καύση ορυκτών καυσίμων, όπως το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης. Το πεδίο εφαρμογής 2, με την σειρά του, περιλαμβάνει έμμεσες εκπομπές CO2, π.χ. από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ο Όμιλος Wilo χρησιμοποιεί ήδη πράσινη ηλεκτρική ενέργεια εδώ και πολλά χρόνια. Επιπλέον, το φωτοβολταϊκό σύστημα στην οροφή του νέο έξυπνου εργοστασίου συμβάλλει στην επέκταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι υπόλοιπες εκπομπές CO2 περίπου 2.900τ αντισταθμίζονται με τη χρηματοδότηση ενός χρυσού πιστοποιημένου έργου στο Μαλάουι.
 
Κατά την διάρκεια της απονομής πιστοποίησης LEED Gold, το Αμερικάνικο Συμβούλιο Οικολογικών Κτιρίων (U.S. Green Building Council) αξιολόγησε την ενεργειακή ιδέα του Ομίλου Wilo, ως ιδιαίτερα θετική και τόνισε πως η ετήσια κατανάλωση ενέργειας μειώθηκε επιτυχώς κατά 53 % πιο κάτω από την κατανάλωση των κτιρίων αναφοράς LEED. Επιπλέον, η χρήση οικολογικών υλικών φιλικών προς το περιβάλλον και χαμηλών εκπομπών επαινέθηκε, γεγονός που διασφαλίζει την υγεία των ανθρώπων του κτιρίου μέσω της εγγυημένης ποιότητας του εσωτερικού αέρα.
 
Το Συμβούλιο DGNB υποστηρίζει επίσης την αποτελεσματική ενεργειακή ιδέα του κτιρίου γραφείων Διοίκησης Wilopark απονέμοντας σε αυτό την πιστοποίηση DGNB Gold. “Ήταν μια από τις σημαντικές ανησυχίες του Ομίλου Wilo για την ανάπτυξη του Wilopark με έναν ιδιαίτερα βιώσιμο τρόπο. Τα υψηλά πρότυπα που θέτουμε για τα πολύ αποδοτικά συστήματα αντλιών μας έχουν επίσης καθοριστεί για τα κτίριά μας. Αυτό δεν θα πρέπει να είναι απλά μια δήλωση καλής πρόθεσης αλλά θα πρέπει να εφαρμοστεί και στην πράξη”, τονίζει ο κ.Georg Weber.
 
“Λαμβάνοντας την πιστοποίηση DGNB Gold, η Wilo δείχνει αποδεδειγμένα ότι η εταιρία πληροί τις υψηλές απαιτήσεις για ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας στο νέο της κτίριο. Εξάλλου, το σύστημα DGNB θεωρείται το πιο προηγμένο και φιλόδοξο από τα διάφορα οικολογικά σήματα παγκοσμίως”, λέει ο κ.Johannes Kreißig, Διευθυντής του Εκτελεστικού Συμβουλίου του DGNB.