Το Pop2See Smart Class δημιουργήθηκε από τους μαθητές Αλίκη Ράγκου και Κωνσταντίνο Μαζαράκη, με την εποπτεία του προπονητή τους Σπύρου Τσουκαλά.

Το Pop2See Smart Class δημιουργήθηκε από τους μαθητές Αλίκη Ράγκου και Κωνσταντίνο Μαζαράκη, με την εποπτεία του προπονητή τους Σπύρου Τσουκαλά.

Η LG υποστηρίζει καινοτόμα λύση για την ένταξη των τυφλών παιδιών στα Γενικά Σχολεία

1.304 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Το σύστημα Pop2See Smart Class διακρίθηκε στον Εθνικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2022 με την υποστήριξη της LG.

H  LG Electronics (LG) υποστήριξε την προσπάθεια δύο μαθητών που δημιούργησαν ένα καινοτόμο σύστημα συσκευών που βοηθά στην ένταξη τυφλών παιδιών στα γενικά σχολεία.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Υπολογίζεται πως σήμερα περίπου 4.737 φοιτητές και μαθητές στην Ελλάδα, όπως και περίπου 318.600 στην ΕΕ και τις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Το σύστημα Pop2See Smart Class των δύο μαθητών διακρίθηκε στον Εθνικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων του Υπουργείου Παιδείας και θα συμμετέχει στην ελληνική αποστολή στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό των Νέων Επιστημόνων 2022, που θα πραγματοποιηθεί 13-18 Σεπτεμβρίου στην Ολλανδία.

Το φορητό αυτό σύστημα περιλαμβάνει:

1. Μία συσκευή που λειτουργεί ταυτόχρονα ως πληκτρολόγιο για γραφή και ως σύστημα ανάγνωσης για Braille.
 
2. Ένα σύστημα που φωτογραφίζει σχολικούς πίνακες, βιβλία ή σημειώσεις και προσφέρει υπαγόρευση των κειμένων.
 
Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να υπαγορεύσει κείμενα, καθώς η συσκευή μπορεί να μετατρέψει τον προφορικό λόγο σε κείμενο.



Η κα Bίκυ Στασινοπούλου, Marketing Manager Corporate & Digital της LG τονίζει: «Η μακροχρόνια δέσμευση της LG στην καινοτομία, την τεχνολογία και την υποστήριξη της νέας γενιάς, στηρίζει μία κοινωνία για όλους χωρίς αποκλεισμούς. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που με τη στήριξή μας συμβάλαμε σε αυτό το τόσο ενδιαφέρον έργο που προωθεί τις αρχές του συμπεριληπτικού σχολείου και ευχόμαστε καλή επιτυχία στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό».

Το Pop2See Smart Class δημιουργήθηκε από τους μαθητές Αλίκη Ράγκου και Κωνσταντίνο Μαζαράκη, με την εποπτεία του προπονητή τους Σπύρου Τσουκαλά. Όπως μας δήλωσαν οι δύο μαθητές: «Τον Ιούλιο του 2021 ξεκινήσαμε να διερευνούμε τις επιλογές των τυφλών μαθητών και των οικογενειών τους όσον αφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία που ακολουθούν. Μαζί μας σε αυτό το ταξίδι έχουμε τον προπονητή της ομάδας μας Σπύρο Τσουκαλά, ο οποίος ασχολείται με τις startups, τον μέντορά μας Γιάννη Κοσμαδάκη, ηλεκτρολόγο μηχανικό και την ¶ννα Μπαλάν, η οποία είναι και η ίδια τυφλή και έχει συνδράμει στη δοκιμή των συσκευών».

Είναι εμφανές ότι η έξυπνη τεχνολογία ανταποκρίνεται απόλυτα στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, δίνοντας χώρο σε ό, τι αγαπάμε να κάνουμε, χωρίς περιορισμούς. ¶λλωστε, όπως υπογραμμίζει η LG: «Ό, τι αγαπάς και ζεις με όλες σου τις αισθήσεις, μας εμπνέει». Και, κάπως έτσι, η ζωή γίνεται καλύτερη!

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »