Greece & Cyprus Online Edition: DIGITAL CONSTRUCTION στις 23 &24 Σεπτεμβρίου 2021

1.418 επισκέψεις στο άρθρο

On line event για τις προκλήσεις, τις τεχνολογίες και τις εφαρμογές της ψηφιακής κατασκευής.

Ο κατασκευαστικός κλάδος τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Κύπρο αποτελούσε ανέκαθεν έναν από τους κινητήριους μοχλούς ανάπτυξης οικονομίας, με σημαντική συνεισφορά στη διαμόρφωση του ΑΕΠ. Η ψηφιακή τεχνολογία όμως στη νέα εποχή αλλάζει τον τρόπο σχεδιασμού, παράδοσης και λειτουργίας των έργων κατασκευής και υποδομής.

Επομένως ο ψηφιακός μετασχηματισμός στις κατασκευές δεν είναι απλά μια επιλογή αλλά μια αναγκαιότητα. Επιπροσθέτως αποτελεί μια ευκαιρία για τον επαναπροσδιορισμό των λειτουργιών και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, της ταχύτητας και της ευελιξίας των κατασκευών.

Οι επιχειρήσεις λοιπόν που δραστηριοποιούνται στο τομέα των κατασκευών, προκειμένου να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο άμεσο μέλλον, καλούνται να ενσωματώσουν αναδυόμενες τεχνολογίες και καινοτομίες στη εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Η φυσική εκδήλωση DIGITAL CONSTRUCTION που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2019, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες, επιστρέφει διαδικτυακά για την Ελλάδα & την Κύπρο στις 23 & 24 Σεπτεμβρίου 2021, διευρύνοντας το κοινό παρακολούθησης τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.

Το event συνδυάζoντας on line conference & digital expo θα αναδείξει τον αντίκτυπο της ψηφιακής τεχνολογίας & καινοτομίας στις κατασκευές, τις υποδομές την αρχιτεκτονική και την αστική ανάπλαση όπως:
  • Παραμετρική Μοντελοποίηση / ΒΙΜ
  • Τρισδιάστατη Εκτύπωση / 3D Printing
  • Τρισδιάστατη Σάρωση / 3D Scanning
  • Εικονική Πραγματικότητα / Virtual Reality
  • Επαυξημένη Πραγματικότητα / Augmented Reality
  • Μη Επανδρωμένα Εναέρια Οχήματα / Drones - UAV` s
 
Το συνέδριο θα μεταδοθεί σε Ελλάδα και Κύπρο μέσα από διαδικτυακή πλατφόρμα livestreaming καθώς και από το κανάλι του YouΤube και τα social media και θα φέρει σε επαφή τους ειδικούς της ψηφιακής κατασκευής με ένα μεγαλύτερο κοινό χωρίς γεωγραφικούς προσδιορισμούς.

Παράλληλα θα λειτουργήσει διαδικτυακή έκθεση με ψηφιακά περίπτερα των Χορηγών.
Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των κατασκευών, προκειμένου να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο άμεσο μέλλον, καλούνται να ενσωματώσουν νέες τεχνολογίες και καινοτομίες στη εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Το on line event DIGITAL CONSTRUCTION θα αναδείξει γιατί η ενσωμάτωση ψηφιακών τεχνολογιών στον κατασκευαστικό τομέα θα είναι κρίσιμη για την επιτυχία στο άμεσο μέλλον.

Η παρακολούθηση είναι Δωρεάν και απευθύνεται σε:
Πολιτικούς Μηχανικούς, Αρχιτέκτονες, Αγρονόμους-Τοπογράφους, Μηχανολόγους, Εταιρίες Τεχνικών Έργων και Κατασκευών, Μελετητικά Γραφεία, αλλά και όσους επιθυμούν να επωφεληθούν από τις αναπτυξιακές δυνατότητες και ευκαιρίες που δημιουργεί η χρήση των νέων τεχνολογιών στον κατασκευαστικό τομέα .

Οι συμμετάσχοντες θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στα ψηφιακά περίπτερα και να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα ομιλιών, παρουσιάσεων και workshop από επαγγελματίες του χώρου, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους θεσμικών φορέων που σχετίζονται με τις τεχνολογίες & καινοτομίες που ψηφιοποιούν και μετασχηματίζουν τη βιομηχανία των κατασκευών.

Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση
www.digitalconstructions.eu