Αν το ψυγείο σου πιάνει πάγο ή η συντήρηση δεν δουλεύει σωστά, κάτι γίνεται λάθος. Δες 1 VIDEO.

Αν το ψυγείο σου πιάνει πάγο ή η συντήρηση δεν δουλεύει σωστά, κάτι γίνεται λάθος. Δες 1 VIDEO.

«Πιάνει» πάγο η κατάψυξη; Πρόβλημα, αλλά λύνεται!

25.009.953 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Ο ψυγειοκαταψύκτης είναι από τις πιο βασικές ηλεκτρικές συσκευές που έχει ένα σπίτι. Πολλές φορές όμως παρατηρούμε ό,τι «πιάνει πάγο» η κατάψυξη ή δεν λειτουργεί σωστά η συντήρηση. Τι μπορεί να φταίει;

Τα ψυγεία είναι από τις άκρως απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές σε ένα σπίτι. Αυτές οι συσκευές αν είναι σύγχρονες μας προσφέρουν πολύ μεγάλες ανέσεις, έχουν πολλές λειτουργίες, μα και προσφέρουν μεγάλη εξοικονόμηση στο ρεύμα.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »

Όσο καινούριες όμως και αν είναι, μερικές φορές παρατηρούμε ότι πιάνουν πάγο στην κατάψυξη, αλλά και δεν έχουμε την επιθυμητή θερμοκρασία στη συντήρηση. Δεν είναι καλό το ψυγείο ή κάτι κάνουμε λάθος;

Πάγος στην κατάψυξη, μη ικανοποιητική συντήρηση! Κάνω κάτι λάθος;
  • Ελέγχουμε θερμοκρασία (4 βαθμοί συντήρηση, -18 κατάψυξη)
  • Ανοιχτή για ώρα η κατάψυξη; Υγρασία που γίνεται πάγος
  • Φουλαρισμένη η συντήρηση; Δεν κυκλοφορεί σωστά ο αέρας
  • Δεν ακουμπάμε τρόφιμα στην «πλάτη» της συντήρησης
Το ό,τι έχουμε αγοράσει ένα καινούριο ψυγείο νέας τεχνολογίας δεν σημαίνει ό,τι αυτό κάνει τα πάντα για εμάς. Επίσης, αν κάτι δεν κάνουμε σωστά, τότε αυτό θα φανεί άμεσα. Τι είναι αυτό που δεν κάνουμε σωστά, σχετικά με την κατάψυξη; Την ανοίγουμε, αλλά δεν έχουμε αποφασίσει τι θα πάρουμε ή ψάχνουμε αρκετή ώρα μέχρι να το βρούμε. Μαζί με εμάς όμως ψάχνει μαζί μας και ο αέρας (ο οποίος έχει υγρασία). Όταν αυτή «τρυπώσει» στην κατάψυξη γίνεται αμέσως πάγος. Όσες φορές ξεχνιόμαστε μπροστά από έναν ανοικτό καταψύκτη τόσο μεγαλύτερη ποσότητα πάγου μαζεύεται.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη συντήρηση, πολλές φορές έχουμε διαπιστώσει ό,τι η θερμοκρασία δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο παρά το γεγονός ότι οι ηλεκτρονικές ενδείξεις δείχνουν ότι όλα πάνε καλά. Τι να συμβαίνει; Αν έχουμε «μπουκώσει» το ψυγείο με πολλά τρόφιμα, τότε ο αέρας δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει και να κρατήσει τα τρόφιμα στη σωστή θερμοκρασία. Επίσης, δεν πρέπει να ακουμπάμε τρόφιμα στην «πλάτη» (στο πίσω μέρος του ραφιού) της συντήρησης για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Δες το video & θα καταλάβεις!