Το PLENTICORE plus της KOSTAL Solar Electric είναι το αγαπημένο προϊόν των διαχειριστών Φ/Β συστημάτων και έχει ήδη εγκατασταθεί σε πάνω από 120.000 εγκαταστάσεις.

Το PLENTICORE plus της KOSTAL Solar Electric είναι το αγαπημένο προϊόν των διαχειριστών Φ/Β συστημάτων και έχει ήδη εγκατασταθεί σε πάνω από 120.000 εγκαταστάσεις.

Φωτοβολταϊκή ενέργεια made in Germany

1.200 επισκέψεις στο άρθρο

Η KOSTAL Solar Electric με το PLENTICORE plus σημειώνει μια ακόμη μεγάλη επιτυχία στην αγορά. Κατασκευάζοντας ουσιαστικά τον πρώτο υβριδικό αντιστροφέα, φαίνεται ότι αναγνώρισε πρώτη τα σημεία των καιρών πριν χρόνια και αποφάσισε να σχεδιάσει αυτό το πολύ-λειτουργικό, υψηλής ποιότητας προϊόν.

Tο PLENTICORE plus συνδυάζει δοκιμασμένες τεχνολογίες, με καινοτόμα, έξυπνα συστήματα, ανεβάζοντας την τεχνολογία των αντιστροφέων σε νέο επίπεδο. Εύκολο στη χρήση, αντιπροσωπεύει την αξιοπιστία, την αντοχή και την ασφάλεια. Από την είσοδο του στην αγορά το 2018, το PLENTICORE plus είναι το αγαπημένο προϊόν των διαχειριστών Φ/Β συστημάτων και έχει ήδη εγκατασταθεί σε πάνω από 120.000 εγκαταστάσεις. Ως η καρδιά των φωτοβολταϊκών, εξασφαλίζει υψηλή ενεργειακή απόδοση και την πιο συμφέρουσα διαχείριση των παραγόμενων ενεργειακών πόρων.

Kοινοποίησέ το »

Περισσότερη δική σας ενέργεια

Εκτός από την υψηλή απόδοση του, το PLENTICORE plus είναι ιδιαίτερα δημοφιλές λόγω της φιλικότητάς του προς το χρήστη. Η εύκολη εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, η αδιάκοπη εποπτεία, οι αυτόματα εγκατεστημένες ενημερώσεις λογισμικού και η φιλική τεχνική υποστήριξη, αποτελούν μεγάλο πλεονέκτημα, τόσο για τους εγκαταστάτες, όσο και για τους χρήστες.

Το εσωτερικό του, όπως ακριβώς και εξωτερικό του, ξέρουν να εντυπωσιάζουν. Η επάρκεια του αντιστροφέα δεν έγκειται μόνο στα υλικά και το λογισμικό, αλλά και στη συνεχή, έξυπνη επικοινωνία του με την KOSTAL: χάρη στη λειτουργία AutoUpdate, το PLENTICORE plus μένει πάντα ενημερωμένο, αποκτώντας επιπλέον δυνατότητες και νέες λειτουργίες.

Επίσης, η πρακτική, μεγάλη οθόνη του, βοηθά στον άμεσο έλεγχο της παραγόμενης ισχύος και της τρέχουσας κατάστασης της συσκευής. Όσοι επιθυμούν, μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν όλες τις λειτουργίες ψηφιακά από απόσταση μέσω του δωρεάν KOSTAL Solar Portal.

Το PLENTICORE plus είναι λειτουργικά επεκτάσιμο και μπορούν ανά πάσα στιγμή  να συνδεθούν νέες πηγές ενέργειας ή μονάδες αποθήκευσης. Διαθέτει λειτουργία swarm για ταυτόχρονη σύνδεση πολλών μηχανημάτων μαζί, εξασφαλίζοντας την ενσωμάτωση του συστήματος σε πολλές ενεργειακές υποδομές, και παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών σε μια απόλυτα λογική σχέση τιμής-απόδοσης. Επίσης, η αγορά ενός PLENTICORE plus λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή: πληρώνετε μόνο για ό,τι πραγματικά χρειάζεστε. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως ένας απλός αντιστροφέας, εάν όμως οι απαιτήσεις αυξηθούν, αγοράζοντας έναν κωδικό ενεργοποιείται η λειτουργία hybrid.

Ευέλικτη και αποτελεσματική αποθήκευση ενέργειας με το PLENTICORE plus

Σχεδόν δύο εκατομμύρια Φ/Β συστήματα στη Γερμανία, παρέχουν πράσινη ενέργεια. Η φωτοβολταϊκή ενέργεια, είναι φιλική προς το περιβάλλον και αποτελεί την ιδανική εναλλακτική λύση απέναντι στην πυρηνική ενέργεια και τα ορυκτά καύσιμα, εξοικονομώντας κάθε χρόνο σχεδόν 30 εκατομμύρια τόνους CO2.* Και ο αριθμός των εγκαταστάσεων αυξάνεται συνεχώς. Η KOSTAL λάμπει με τα προϊόντα της στα φωτοβολταϊκά συστήματα: Κάθε τέταρτο Φ/Β σύστημα διαθέτει ένα προϊόν KOSTAL, ενώ κάθε δεύτερο Φ/Β σύστημα με αποθήκευση, λειτουργεί με ένα προϊόν KOSTAL σε συνδυασμό με μια μονάδα αποθήκευσης.

Οι πελάτες εκτιμούν τους αντιστροφείς KOSTAL σε συνδυασμό με ένα σύστημα αποθήκευσης κυρίως λόγω της αρμονικής λειτουργίας τους. Ο τέλειος συντονισμός, η υψηλή ποιότητα και η μεγάλη αποδοτικότητα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα μακροχρόνιο, έξυπνο και αξιόπιστο σύστημα.

Αυτή η αρμονία δεν είναι τυχαία. Η KOSTAL έχει γενικά σχεδιάσει τα Φ/Β προϊόντα της ώστε να είναι ιδιαίτερα συμβατά με τους κορυφαίους κατασκευαστές μπαταριών της αγοράς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια γκάμα προσανατολισμένη στις ανάγκες του πελάτη: από 5 έως 66 κιλοβατώρες χωρητικότητα, σε συνδυασμό με μια μεγάλη ποικιλία συνδυασμών.

Πολλή ενέργεια. Λίγος κόπος.

Η KOSTAL με αντιστροφείς και περιφερειακές συσκευές, όπως ο έξυπνος μετρητής ενέργειας KOSTAL, ελέγχουν μονάδες αποθήκευσης κάθε μεγέθους με ιδανικό τρόπο. Αντιστροφείς, όπως ο PLENTICORE plus, είναι προετοιμασμένοι για τη συνεργασία με μονάδες αποθήκευσης, έτσι ώστε η μεταφορά της ενέργειας σε μια μπαταρία, να πρέπει απλώς να ενεργοποιηθεί. Με τη δυνατότητα οι δύο μονάδες να τοποθετούνται ξεχωριστά, εξοικονομείται χώρος και η εγκατάσταση είναι πολύ εύκολη.

Η εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της KOSTAL και του παγκοσμίως ενεργού κατασκευαστή μπαταριών BYD αξίζει ιδιαίτερης μνείας. Ο εξαιρετικά αποδοτικός συνδυασμός των αντιστροφέων KOSTAL με τις μονάδες αποθήκευσης μπαταριών BYD αναπτύσσεται εποικοδομητικά και στοχευμένα από τα τέλη του 2016. Στην αρχή της συνεργασίας, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της BYD ήταν να δημιουργήσει άλλες δομές πωλήσεων και να προσθέσει για πρώτη φορά στο χαρτοφυλάκιο της ένα γνήσιο προϊόν οικιακής αποθήκευσης. Η επίδοση όμως του PLENTICORE plus και του PLENTICORE BI σε συνδυασμό με τη συγκεκριμένη μπαταρία υψηλής τάσης συνάντησε μεγάλη ζήτηση. Το αποτέλεσμα: ο συνδυασμός αντιστροφέα και συστήματος αποθήκευσης ενέργειας υψηλής τάσης από την KOSTAL και την BYD σημειώνει μεγάλη επιτυχία από το 2017 και είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός και οικονομικά βιώσιμος συνδυασμός.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της συνεργασίας: Η ποιότητα της συνεργασία αυτής παρέχει τη βέλτιστη βάση για καινοτομίες. Αυτό αποδεικνύεται επίσης από την περαιτέρω ανάπτυξη νέων μοντέλων αποθήκευσης HVS και HVM που ξεκίνησαν φέτος και εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερη βελτιστοποίηση του κόστους και υψηλότερη χωρητικότητα. Η BYD δραστηριοποιείται ως σχεδιαστής και κατασκευαστής ενός πλήρους συστήματος αποθήκευσης ενέργειας: Από το φύλλο κυψέλης μέχρι τελικό προϊόν, η μπαταρία είναι ένα ολοκληρωμένο προϊόν της BYD. Το μεγάλο πλεονέκτημα των συστημάτων αυτών, πέρα από την ισχύ εξόδου, την υψηλή απόδοση, την ευέλικτη επεκτασιμότητα και την ανθεκτικότητα, είναι η πολύ απλή εγκατάσταση: οι μονάδες αποθήκευσης ενσωματώνονται στο φωτοβολταϊκό σύστημα γρήγορα και εύκολα μέσω της DC μεριάς και των διεπαφών επικοινωνίας.



Η εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία με την BYD ώθησε την KOSTAL σε εκτεταμένες προσπάθειες συνεργασίας με τις BMZ, LG, VARTA και Pylontech, οι οποίες ολοκληρώνουν την γκάμα των συστημάτων αποθήκευσης μπαταριών.

PLENTICORE plus - Το πρωτότυπο είναι τώρα ακόμα καλύτερο!

Η επιτυχία του υβριδικού αντιστροφέα PLENTICORE plus συνεχίζεται και εξελίσσεται. Η δεύτερη γενιά είναι ακόμη ισχυρότερη από την υπάρχουσα έκδοση: Εκτός από τα συνήθη πλεονεκτήματα, η δεύτερη γενιά αποκτά μια πραγματικά ολοκληρωμένη επικοινωνίας, καθώς η προσθήκη δύο διεπαφών LAN και ενός WLAN ολοκληρώνουν την επικοινωνία. Επιπλέον, τέσσερις ψηφιακές έξοδοι διευκολύνουν τη σύνδεση περαιτέρω συστημάτων, όπως αντλίες θερμότητας, κλιματιστικά ή σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Δίνεται περισσότερη έμφαση στην ιδιοκατανάλωση, στον αμεσότερο και εξυπνότερο έλεγχο, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

*Πηγή: BMWi BSW-Solar BDEW Fraunhofer ISE Κατάσταση: 2022
Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Kostal εδώ


 

Kοινοποίησέ το »