Το «έξυπνο» κλιματιστικό ξέρει να κάνει οικονομία. Tip, το αφήνεις να δουλέψει μόνο του χωρίς παρεμβάσεις.

Το «έξυπνο» κλιματιστικό ξέρει να κάνει οικονομία. Tip, το αφήνεις να δουλέψει μόνο του χωρίς παρεμβάσεις.

Πήρες «έξυπνο» κλιματιστικό; Μην το «πειράζεις», ξέρει τη δουλειά του!

2621 επισκέψεις στο άρθρο

«Έξυπνα» προγράμματα, αισθητήρες, θερμοστάτες, κάνουν δουλειά. Μετρητής κατανάλωσης, «έλεγχος παρουσίας», φίλτρο νέας γενιάς, είναι μόλις μερικές προτάσεις.

Σχολιάστε

Με την ενεργειακή κρίση στο προσκήνιο και τους λογαριασμούς ρεύματος να δημιουργούν πονοκέφαλο σε αρκετό κόσμο, εύλογα δημιουργείται η απορία για το τι θα συμβεί όταν ανάψουμε το κλιματιστικό για θέρμανση. Υπάρχουν λύσεις που θα δώσουν την επιθυμητή θερμοκρασία, αλλά και δεν θα «ιδρώσουμε» βλέποντας το λογαριασμό.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »


«Μυστικά» για να μην «καίει» πολύ το κλιματιστικό!
  • «Έξυπνα» προγράμματα, αισθητήρες, θερμοστάτες, κάνουν δουλειά
  • Μετρητής κατανάλωσης δείχνει πόση ενέργεια καταναλώνετε
  • «Έλεγχος παρουσίας»: αν είστε εκτός δωματίου δεν «καίει»
  • Φίλτρο νέας γενιάς, πιο ακριβό, αλλά με χαμηλή κατανάλωση και γρήγορη απόσβεση
6 «θαυματουργά» tips για εξοικονόμηση ενέργειας & χρημάτων!
  1. Ρυθμίζουμε το θερμοστάτη του κλιματιστικού σε χαμηλότερες θερμοκρασίες από εκείνη που επιθυμούμε. Το κλιματιστικό καταναλώνει πολλή ενέργεια για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
  1. Ο ήλιος και ο πάγος δεν πρέπει να χτυπούν την εξωτερική μονάδα, γιατί έτσι το κλιματιστικό καταναλώνει περισσότερη ενέργεια
  1. Ρυθμίζουμε την κατεύθυνση του αέρα προς τα κάτω. Ο ζεστός αέρας είναι ελαφρύτερος και κινείται με φυσικό τρόπο προς τα πάνω
  1. Τα κλιματιστικά νέας γενιάς διαθέτουν το σύστημα «ελέγχου παρουσίας». Πρόκειται για μια τεχνολογία που αντιλαμβάνεται την κίνηση μέσα στο δωμάτιο. Αν για κάποιο χρονικό διάστημα δεν παρατηρηθεί κίνηση, τότε μειώνεται δραστικά η ισχύς του κλιματιστικού, άρα και η κατανάλωση ενέργειας 
  1. Ένδειξη κατανάλωσης. Πολλά νέα κλιματιστικά με ιδιαίτερα αυξημένο συντελεστή απόδοσης περιλαμβάνουν και μετρητή ενέργειας, έτσι ώστε να καταγράφουν και να ενημερώνουν το χρήστη για την ενέργεια που έχει χρησιμοποιηθεί 
  1. «Έξυπνα» προγράμματα. Κλιματιστικά που αλλάζουν τον τρόπο λειτουργίας τους ανάλογα με την ώρα, την ημέρα, τη θερμοκρασία του χώρου, πριν την έναρξη της λειτουργίας τους ή και τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται μέσα στο δωμάτιο
Ο ρόλος των φίλτρων νέας στην ενεργειακή απόδοση του A/C!

Το είδος των φίλτρων που περιλαμβάνει κάθε κλιματιστικό είναι σημαντικός παράγοντας για την ενεργειακή του απόδοση, άρα και την εξοικονόμηση.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φίλτρων, με τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα να είναι τα συμβατικά φίλτρα σκόνης, οι ιονιστές, τα βιολογικά φίλτρα (IAQ), αλλά και τα φίλτρα άνθρακα. Η τελευταία τεχνολογία φίλτρων είναι τα τύπου HEPA. Πρόκειται για φίλτρα υψηλής απόδοσης που έχουν παρόμοια κατασκευή με τα συμβατικά, αλλά ο καθαρισμός που παρέχουν είναι πιο αποτελεσματικός.

Ανάλογα με τον τύπο και την ποιότητα του φίλτρου κυμαίνονται και οι τιμές, ωστόσο ένα ακριβότερο αλλά πιο εξελιγμένο τεχνολογικά φίλτρο μπορεί να κάνει απόσβεση χρημάτων σε μικρό χρονικό διάστημα λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας που μπορούν να παράσχουν.

Εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας, όμως, τόσο για την ενεργειακή εξοικονόμηση όσο και για την υγεία μας είναι ο καθαρισμός και η αντικατάσταση των φίλτρων στη συνιστώμενη από τον κατασκευαστή συχνότητα. 

Συμπέρασμα

Η ενεργειακή κρίση θέλει λύσεις. Υπάρχουν, αρκεί να τις ψάξετε. Ναι, υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό για να ζείτε σε ανθρώπινες συνθήκες και να έχετε ζέστη στο σπίτι, χωρίς να πληρώσετε μία περιουσία στο λογαριασμό ρεύματος. Η ομάδα του 4green παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα συνεχίσει να σας προτείνει καθημερινά λύσεις εξοικονόμησης, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα ζωής.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ακολουθήστε το 4green στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο 4green.gr
Σχολιάστε