Οι συνεχείς ανατιμήσεις στα καύσιμα οδηγούν σε απόγνωση τους καταναλωτές, με τα 3 ευρώ να μην είναι πια ένα απίθανο σενάριο.

Οι συνεχείς ανατιμήσεις στα καύσιμα οδηγούν σε απόγνωση τους καταναλωτές, με τα 3 ευρώ να μην είναι πια ένα απίθανο σενάριο.

Έρχεται με φόρα το 3ευρω στη βενζίνη; 2 μισθοί μόνο για τις αυξήσεις!

2.666 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Μια «ανάσα» είναι πλέον για τους οδηγούς το εφιαλτικό σενάριο των 3 ευρώ/λίτρο στη βενζίνη με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται πια στα 2,4 ευρώ/λίτρο, ενώ στην περιφέρεια και στα νησιά η κατάσταση είναι απογοητευτική αγγίζοντας τα 2,8 ευρώ/λίτρο. Είναι το CNG 1 λύση;

Ο ρυθμός αύξησης της τιμής της βενζίνης σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με αποτέλεσμα να έχουμε σχεδόν κάθε μέρα αύξηση ενός cent/λίτρο. Αν τα 2,4 ευρώ/λίτρο (μ.ο.) βενζίνης είναι πολλά, δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα γίνει αν η τιμή αυτή φτάσει τα 2,8 ευρώ τον Ιούλιο, όπως ακούγεται σε διάφορα ρεπορτάζ, με ανθρώπους της αγοράς να προειδοποιούν εγκαίρως για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αν αναλογιστούμε ό,τι έχουν παρατηρηθεί και κάποια φαινόμενα νόθευσης, τότε η κατάσταση είναι απελπιστική, καθώς δεν ξέρεις και αν θα χρειαστεί να πληρώνεις λεφτά για επισκευές για τη μηχανή –και όχι μόνο- του αυτοκινήτου.

Στα 3 ευρώ η βενζίνη; 2 παραπάνω μισθοί μόνο για να καλύψεις τις αυξήσεις!
  • Έξτρα κόστος 1.095 ευρώ - 1.620 ευρώ (Αθήνα-Θεσσαλονίκη)
  • 1.020  ευρώ - 1.507 ευρώ έξτρα κόστος (Κρήτη)
  • Στο 1,57 ευρώ η τιμή το 2021 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη), στο 1,67 (Κρήτη)
  • Το «βάλε 20 ευρώ», δεν σε πάει πια πολύ μακριά
Οι καταναλωτές βρίσκονται πια σε απόγνωση και ψάχνουν σε όλη την Ελλάδα για το πιο φθηνό πρατήριο, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν –όσο μπορούν- τη ζημιά για την τσέπη τους.

Πόση ήταν η τιμή της βενζίνης το 2021 & πόση το 2022! Πάμε για double score;

Ιδιαίτερα ενδεικτικό του πόσο αδειάζει η τσέπη των καταναλωτών για την προμήθεια βενζίνης για το αυτοκίνητό τους είναι η διαφορά στην τιμή ανάμεσα στο 2021 και 2022. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με όσα διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του in.gr, το 2021 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα), η μέση τιμή της βενζίνης κυμάνθηκε στα 1,57 ευρώ/λίτρο και στην Κρήτη στα 1,67 ευρώ/λίτρο. Για το 2022 η τιμή (αυτή τη στιγμή) έχει διαμορφωθεί περίπου στα 2,40 ευρώ/λίτρο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ενώ στην Κρήτη έχει ξεπεράσει αυτό το όριο.

Τι θα γίνει (οτ)αν η τιμή φτάσει στα 3 ευρώ/λίτρο;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αν υπολογίσουμε ό,τι ένα μέσο οικογενειακό αυτοκίνητο ήθελε από 2.355 ευρώ σε ετήσια βάση για να κινηθεί στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη το 2021, τότε, αν επιβεβαιωθεί το εφιαλτικό σενάριο των 3 ευρώ/λίτρο, θα χρειαστεί περίπου 3.975 ευρώ το 2022. Αντίστοιχα, στην Κρήτη αν χρειάστηκε ένα αυτοκίνητο από 2.505 ευρώ για το 2021, τότε για το 2022 μπορεί να φτάσει τα 4.012,50 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ό,τι για Αθήνα και Θεσσαλονίκη το έξτρα κόστος μπορεί να κυμανθεί για την κάλυψη των ίδιων αναγκών από 1.095 ευρώ ως 1.620 ευρώ. Αντίστοιχα, για την Κρήτη, το έξτρα κόστος μπορεί να κυμανθεί από 1.020  ευρώ ως 1.507 ευρώ, πάντα για τις ίδιες ανάγκες. Με απλά λόγια, αν η τιμή της βενζίνης φτάσει τα 3 ευρώ/λίτρο, τότε θα χρειαστούν σχεδόν 2 μισθοί (μόνο για τις αυξήσεις στις τιμές), ενώ σε όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ετήσιο κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου (service, αναλώσιμα κλπ).

Το «κόλπο» των 20 ευρώ δεν πιάνει πια!

Πολλοί καταναλωτές, στη λογική του τόσο έβαζα, τόσο θα βάζω, συνεχίζουν να πηγαίνουν στο πρατήριο της βενζίνης και να προμηθεύονται καύσιμο αξίας 20 ευρώ. Σύντομα όμως συνειδητοποιούν ό,τι αυτό το 20αρικο δεν μπορεί να τους πάει πολύ μακριά και συντομότερα από όσο περίμεναν, έρχεται η στιγμή του ανεφοδιασμού!

Φαίνεται ό,τι αυτή η ενεργειακή κρίση δεν θα τελειώσει σύντομα. Τα καύσιμα όμως δεν είναι είδος πολυτελείας, αλλά βασική ανάγκη σε μία χώρα όπως η Ελλάδα για να πηγαίνει ο κόσμος στη δουλειά του, χωρίς να πληρώνει μία περιουσία. Έρχεται και η περίοδος διακοπών. Θα σκεφτόμαστε το αν θα πάμε γιατί δεν βγαίνει ο προϋπολογισμός για τη βενζίνη; Βέβαια, μία από τις λύσεις είναι και αυτή του CNG. Το έχεις σκεφτεί;
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »