Η CNG αεριοκίνηση συμφέρει. Δες που μπορείς να βρεις πρατήριο και 1 VIDEO με το τι κερδίζεις αν επιλέξεις CNG ως καύσιμο κίνησης.

Η CNG αεριοκίνηση συμφέρει. Δες που μπορείς να βρεις πρατήριο και 1 VIDEO με το τι κερδίζεις αν επιλέξεις CNG ως καύσιμο κίνησης.

Βενζίνη στα 3 ευρώ; Όχι, ευχαριστώ! CNG χθες, αλλά πού θα βρω πρατήριο;

3.255 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η ενεργειακή κρίση μοιάζει να μην έχει τέλος. Αυτό έχει επηρεάσει και την αυτοκίνηση, καθώς οι τιμές των καυσίμων βρίσκονται στα ύψη και αναμένεται να ανεβούν ακόμα περισσότερο. Θα σταματήσουμε να κινούμαστε με αυτοκίνητο ή θα βρούμε λύση;

Στα 2,3 ευρώ έχει φτάσει η τιμή της βενζίνης στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ για μικρότερες πόλεις στην περιφέρεια η τιμή είναι ακόμα μεγαλύτερη. Για τα νησιά, ας μην το αναλύσουμε καλύτερα. Το αυτοκίνητο όμως δεν μπορεί να σταματήσει να κινείται, όπως και η οικονομία, με τους καταναλωτές να ψάχνουν οικονομικούς τρόπους κίνησης.

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Αν τα 2,3 ευρώ/λίτρο βενζίνης είναι πολλά, δεν θέλουμε να φανταστούμε τι θα γίνει αν η τιμή αυτή φτάσει τα 2,8 ευρώ τον Ιούλιο, όπως ακούγεται σε διάφορα ρεπορτάζ, με ανθρώπους της αγοράς να προειδοποιούν εγκαίρως για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αν αναλογιστούμε ό,τι έχουν παρατηρηθεί και κάποια φαινόμενα νόθευσης, τότε η κατάσταση είναι απελπιστική, καθώς δεν ξέρεις και αν θα χρειαστεί να πληρώνεις λεφτά για επισκευές.

Το CNG συμφέρει με… τα μπούνια, αλλά θέλει ανάπτυξη δικτύου!
  • CNG, το οικονομικότερο καύσιμο κίνησης, σε σχέση με όλα τα άλλα
  • Δεν νοθεύεται (σημαντικό), ασφαλές, δίνει μακροζωία σε κινητήρα & καταλύτη
  • Εύκολη & οικονομική μετατροπή (αν δεν είναι εργοστασιακό)
  • Το δίκτυο πρατηρίων CNG αναπτύσσεται, αλλά θέλει ακόμα δουλειά
Πολλοί έχουμε βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, τα οποία έχουμε μετατρέψει σε υγραεριοκίνητα, εδώ και πολύ καιρό. Ειδικά οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, οι οποίοι βγάζουν πολλά χιλιόμετρα εντός και εκτός πόλης, ξέρουν καλύτερα από όλους το αν συμφέρει ή όχι το φυσικό αέριο κίνησης. Αρκετοί οδηγοί σκέφτονται και τους δύο τρόπους κίνησης. Ήδη αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν αρχίσει να παράγουν εργοστασιακά μοντέλα με δυνατότητα καύσης και φυσικού αερίου (CNG). Σε περισσότερες από 80 χώρες, το φυσικό αέριο θεωρείται το πρώτο σε χρήση καύσιμο κίνησης, ενώ στις υπόλοιπες αρχίζει να ανεβαίνει τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα.

Είναι συμβατό με το αμάξι μου;

Το CNG είναι απόλυτα συμβατό με τα οχήματα που φέρουν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Πρόκειται για αέριο μείγμα που περιέχει υδρογονάνθρακες (αιθάνιο και προπάνιο), καθώς κι άλλα αέρια π.χ. άζωτο, ήλιο, διοξείδιο του άνθρακα, ενώσεις του θείου και υδρατμούς. Το συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) αποθηκεύεται επί του οχήματος σε δεξαμενές υψηλής πίεσης.

Είναι ασφαλές;

Η τεχνολογία του φυσικού αερίου (CNG) είναι από τις πιο εξελιγμένες και είναι ασφαλής, καθώς το CNG διαχέεται αμέσως στην ατμόσφαιρα, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ανάφλεξης. Είναι ελαφρύτερο από τον αέρα κι έτσι «διασκορπίζεται» προς τα πάνω, χωρίς να δημιουργεί συγκεντρώσεις, ενώ δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια. Δεν είναι τοξικό και προέρχεται από τη φύση για αυτό και σε περίπτωση που υπάρξει διαρροή ή τυχαία απελευθέρωσή του, δεν μολύνει το έδαφος ή το νερό. Ακόμα, η δεξαμενή αερίου είναι ειδικής σχεδίασης για πιο ανθεκτική συμπεριφορά στη ρήξη σε περίπτωση σύγκρουσης και με ειδικές βαλβίδες ασφαλείας.

Οικονομία παντού (όχι μόνο στην τιμή)!

Αποτελεί το πιο φθηνό καύσιμο, σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα καύσιμα κίνησης και δεν νοθεύεται, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Επιπλέον, με το φυσικό αέριο στη κίνηση επιτυγχάνεται η μακροζωία του κινητήρα και του καταλύτη (περισσότερα χιλιόμετρα για τα λάδια και τα μπουζί λόγω της τέλειας καύσης).

Θέλει μεγαλύτερη ανάπτυξη πρατηρίων CNG σε όλη την Ελλάδα!

Μία πολύ σημαντική παρατήρηση που κάνουν οι οδηγοί που ξέρουν ό,τι το CNG συμφέρει, είναι αυτή σχετικά με τον μικρό αριθμό πρατηρίων. Το πού θα βρουν δηλαδή πρατήριο. Η ανάπτυξη του δικτύου πρατηρίων CNG στην Ελλάδα είναι διαρκής, εξελίσσεται, αλλά θέλει ακόμα δουλειά. Και στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και στην περιφέρεια όπου το δίκτυο είναι ακόμα μικρότερο ή και ανύπαρκτο.

Δες που μπορείς να βρεις πρατήρια CNG αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη τη χώρα εδώ

Δες 1 video με έναν επαγγελματία να λέει πόσα χιλιόμετρα βγάζει με CNG εντός και εκτός πόλης & αν τον συμφέρει!


 

Kοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »