Ενέργεια από τον ήλιο με το PIKO CI της KOSTAL

Ενέργεια από τον ήλιο με το PIKO CI της KOSTAL

  • Ενέργεια από τον ήλιο με το PIKO CI της KOSTAL
  • Ενέργεια από τον ήλιο με το PIKO CI της KOSTAL

Ενέργεια από τον ήλιο με το PIKO CI της KOSTAL

1.262 επισκέψεις στο άρθρο

Η ελληνική εταιρία παραγωγής χυμών «Ελληνικοί Χυμοί ΑΒΕΕ» παράγει χυμούς υψηλής ποιότητας εδώ και 16 χρόνια, για λογαριασμό των πιο επιτυχημένων αλυσίδων σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα

Η Ελλάδα απολαμβάνει περίπου 50% περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας ετησίως από τη Γερμανία - άφθονο ήλιο, που δεν είναι μόνο ιδανικός για την καλλιέργεια φρούτων, αλλά και για φωτοβολταϊκά συστήματα. Αυτή την ποσότητα ενέργειας όμως, θα πρέπει να την επεξεργαστεί ένας αποδοτικός και αξιόπιστος αντιστροφέας. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέχθηκε ο εμπορικός αντιστροφέας PIKO CI ως το κεντρικό στοιχείο του πρόσφατα ολοκληρωμένου φωτοβολταϊκού συστήματος.

Kοινοποίησέ το »

 
Ο Νίκος Βάρνας είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός στον ενεργειακό τομέα και ηγετικό στέλεχος της κατασκευαστικής εταιρείας Varnas ETE. Κοιτάζει το συγκεκριμένο έργο που απλώνεται σε μια στέγη με εμβαδόν 5.423 m² με ικανοποίηση. Καθώς θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για αυτό το πρωτοποριακό έργο Net Metering, κάναμε μερικές ερωτήσεις στον Νίκο Βάρνα.

Ερώτηση: Κύριε Βάρνα, μπορείτε να μας πείτε κάποια βασικά στοιχεία για αυτό το μεγάλο έργο που έχει εμπιστευτεί στα χέρια σας η Ελληνικοί Χυμοί ΑΒΕΕ, ώστε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες;

Νίκος Βάρνας: Το Φ/Β σύστημα 5.423 m² παράγει περίπου 1.150 MWh ετησίως, ενώ η αντίστοιχη ετήσια κατανάλωση της Hellenic Juices είναι περίπου 1.500 MWh. Έτσι, η εταιρεία επιτυγχάνει βαθμό αυτάρκειας περίπου 75%. Λαμβάνοντας ως βάση υπολογισμού τις τρέχουσες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, το φωτοβολταϊκό σύστημα θα κάνει απόσβεση σε περίπου 2,5 χρόνια.

Ερώτηση: Επιλέξατε την KOSTAL και τον εμπορικό αντιστροφέα PIKO CI. Γιατί επιλέξατε την KOSTAL;

Νίκος Βάρνας: Επιλέξαμε την KOSTAL λόγω της άψογης τεχνικής υποστήριξης και  συνεργασίας  με το εδώ ελληνικό τμήμα καθώς και για τους υψηλής ποιότητας αντιστροφείς που παρέχει. Η KOSTAL είναι μια από τις πιο διαδεδομένες εταιρείες παραγωγής string inverters στην Ευρώπη, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας

Ερώτηση: Τι σας έπεισε τόσο πολύ στον αντιστροφέα PIKO CI;

Νίκος Βάρνας: Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που επιλέξαμε το PIKO CI είναι η δυνατότητα υπερφόρτωσης έως και 50% που προσφέρει ο inverter, καθώς και η υψηλή τάση εισόδου που φτάνει τα 1100V. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης αρκετών πάνελ σε σειρά, που ανεβάζει τη τάση του κάθε string, με αποτέλεσμα να μειώνονται σημαντικά οι απώλειες. Επίσης ο βαθμός απόδοσης του inverter αγγίζει το 98% με ισχύ εξόδου έως και 10% μεγαλύτερη απότην ονομαστική. Αυτά τα χαρακτηριστικά μαζί με τον μεγάλο αριθμό DC εισόδων και MPP που προσφέρει ο inverter, κάνουν τον γενικότερο σχεδιασμό ενός περίπλοκου φωτοβολταϊκού συστήματος πολύ πιο εύκολο.
Επίσης  οι δυνατότητες  που δίνονται  μέσα  από την παραμετροποίηση που προσφέρει η KOSTAL   την καθιστούν  πολύ  θελκτική  έναντι  κάποιας  άλλης  επιλογής  σε  αντίστοιχο  inverter σε  συνδυασμό  με την τιμή αγοράς.
 
Ερώτηση: Πόσες εμπορικές εγκαταστάσεις net metering έχετε πραγματοποιήσει με την KOSTAL;

Νίκος Βάρνας: Με KOSTAL έχουμε κάνει εγκαταστάσεις και net metering αλλα και πώληση. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε ένα portfolio εγκατεστημένων έργων με inverters KOSTAL σε  net  metering  αλλά και  feed in tariff,  άνω των 3 MW για έργα από 5kW έως και 800kW.
 
Ερώτηση: Χρησιμοποιείτε το δωρεάν KOSTAL Solar Portal για εύκολη απομακρυσμένη παρακολούθηση του συστήματος;

Νίκος Βάρνας: Ναι, έχουμε ένα portfolio εγκατεστημένων έργων που παρακολουθούμε μέσω της KOSTAL Solar Portal με συνολική ισχύ άνω των 3 MW.

Ερώτηση: Σχεδιάζετε φωτοβολταϊκά συστήματα με μπαταρίες ή wallboxes για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Νίκος Βάρνας: Ναι, η εταιρεία μας σχεδιάζει φωτοβολταϊκά συστήματα σε συνδυασμό με συστήματα μπαταριών τόσο για φορτιστές αυτοκινήτων όσο και για αυτόνομα συστήματα. Παρεμπιπτόντως, η εταιρεία μας διαθέτει projects παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας εγκατεστημένης ισχύος 50 MW, τα οποία θα υλοποιηθούν σύμφωνα με το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο στην Ελλάδα για την παροχή υπηρεσιών στο δίκτυο μέσης τάσης.

Ερώτηση: Ποια ειναι τα σχέδια σας για το μέλλον?

Νίκος Βάρνας: Η εταιρεία στοχεύει στην περαιτέρω εδραίωση της στη βιομηχανία εγκατάστασης φωτοβολταικών συστημάτων στη χώρα. Η κύρια προτεραιότητα της εταιρίας είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πελάτες της και η συνεχής υποστήριξη της προς αυτούς και φυσικά  η συνέχιση της καλής συνεργασίας  με την KOSTAL.

Ερώτηση: Πείτε μας λίγα λόγια για την VARNAS ETE.

Νίκος Βάρνας: H εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών από το 1988 με πολλά έργα στο  ενεργητικό της  κυρίως  Ηλεκτρομηχανολογικά  και  πολλά  από  αυτά  στον  Δημόσιο τομέα καθώς  η  εταιρεία  διαθέτει  εργοληπτικό  πτυχίο. Διαθέτει πολύ  καλή τεχνογνωσία  πάνω  σε ηλεκτρομηχανολογικές   εγκαταστάσεις  , αυτοματισμούς , σε βιομηχανική κλίμακα  καθώς και σε συστήματα  ύδρευσης και άρδευσης.  Από το  2010 η εταιρεία  εισχώρησε στο χώρο των φωτοβολταικων εγκαταστάσεων  κάνοντας τα πρώτα έργα σύμφωνα  με το τότε ισχύον  θεσμικό πλαίσιο  και σήμερα διαθέτει  αξιόλογη τεχνογνωσία  και εμπειρία  πάνω σε αυτά τα έργα αλλά  και σε έργα αποθήκευσης.
 
Ο PIKO CI είναι ο ιδανικός μετατροπέας έργου για τη βιομηχανία

Το PIKO CI είναι η λύση της KOSTAL Solar Electric για μικρά ή μεγάλα έργα στα εμπορικά φωτοβολταϊκά. Ανάλογα με τις απαιτήσεις, το PIKO CI είναι διαθέσιμο με ισχύ 30, 50 ή 60 kW. Γιαμέγιστη ευελιξία, μπορούν να συνδεθούν πολλά PIKO CI μέσω επικοινωνίας τύπου daisy chain. Χάρη στη δωρεάν εφαρμογή PIKO CI και την εφαρμογή KOSTAL Solar App, είναι εγγυημένη τόσο η γρήγορη ρύθμιση, όσο και η λεπτομερής εποπτεία. Επιπλέον, η KOSTAL επεκτείνει συνεχώς τις συνεργασίες της με καταξιωμένους συνεργάτες μπαταριών. Έτσι, σε συνδυασμό με τον αντιστροφέα μπαταρίας PLENTICORE BI, εγγυάται ένα σύστημα υψηλής απόδοσης και ένα επιτυχημένο βήμα προς την αυτάρκεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον σε αγορές που δεν επιτρέπουν net metering.

KOSTAL Solar Electric Ελλας
Τηλέφωνο: +30 2310 477550
Δείτε περισσότερα για την KOSTAL ΕΔΩ

 

Kοινοποίησέ το »