Τι είναι το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω». Ποια τα κίνητρα για αγορά σπιτιού από νέα ζευγάρια.

Τι είναι το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω». Ποια τα κίνητρα για αγορά σπιτιού από νέα ζευγάρια.

Εξοικονομώ και Ανακαινίζω & αγορά σπιτιού με χαμηλό επιτόκιο

3.498 επισκέψεις στο άρθρο

Νέα ζευγάρια θα δίνουν δόση 275 ευρώ/μήνα για αγορά δικού τους σπιτιού. Ως 20.000 ευρώ κρατική επιδότηση για ανακαίνιση/ενεργειακή αναβάθμιση. Έχεις κλειστό σπίτι; Κρατική επιδότηση 10.000 ευρώ για ανακαίνιση για να το νοικιάσεις.

Ένα νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω», αλλά και ένα ειδικό πρόγραμμα δανειοδότησης με ευνοϊκούς όρους για αγορά σπιτιού από νέα ζευγάρια εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Kοινοποίησέ το »

Τι είναι το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω» - Κίνητρα για αγορά σπιτιού από νέα ζευγάρια
  • Νέα ζευγάρια θα δίνουν δόση 275 ευρώ/μήνα για αγορά δικού τους σπιτιού
  • Εξοικονομώ-Ανακαινίζω, ως 20.000 ευρώ κρατική επιδότηση για ανακαίνιση/ενεργειακή αναβάθμιση
  • Έχεις κλειστό σπίτι; Κρατική επιδότηση 10.000 ευρώ για ανακαίνιση για να το νοικιάσεις
  • Τι είναι το μέτρο της «κοινωνικής αντιπαροχής» για δημόσια οικόπεδα & κτήρια
Πιο συγκεκριμένα, έγινε λόγος για ένα «ειδικό πρόγραμμα δανείων καταρχάς ύψους 500 εκ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση 375 εκατομμυρίων ευρώ από το κράτος και 125 εκατομμυρίων ευρώ από τις τράπεζες, το οποίο θα εξασφαλίζει πάρα πολύ χαμηλό, σχεδόν μηδενικό επιτόκιο, για την αγορά πρώτης κατοικίας από χιλιάδες συμπολίτες μας μέχρι 39 ετών, σε περιοχές με πιο παλαιά κτήρια». Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι ένα νέο ζευγάρι θα  μπορεί να αγοράζει ένα σπίτι αξίας 100.000 ευρώ με μηνιαίες δόσεις 275 ευρώ. Αυτό το ποσό είναι βέβαια μικρότερο από ένα ενοίκιο –με τα σημερινά δεδομένα- ενώ το σπίτι θα είναι πλέον δικό του.

Επειδή τα κτήρια αυτά θα είναι παλαιά, θα δίνεται ένα έξτρα κίνητρο, αυτό της κρατικής επιδότησης, προκειμένου οι ιδιοκτήτες να μπορέσουν να το ανακαινίσουν. Το πρόγραμμα αυτό θα είναι το «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» και κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έως και 20.000 ευρώ για ενεργειακές παρεμβάσεις στο ακίνητό του. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα πρόσθετης ενίσχυσης 3.000 ευρώ και χαμηλότοκου δανείου έως 7.000 ευρώ.

Έχεις κλειστό σπίτι; Ανακαίνισέ το και νοίκιασέ το με κρατική επιδότηση!

Ένα πρόσθετο μέτρο που ανακοινώθηκε είναι αυτό της κρατικής επιδότησης, ύψους ως 10.000 ευρώ, σε τουλάχιστον 10.000 ιδιοκτήτες κλειστών ακινήτων, προκειμένου να τα ανακαινίσουν. Οι ιδιοκτήτες θα έχουν την υποχρέωση να τα ενοικιάσουν σε μακροχρόνιες μισθώσεις.

Τέλος, αναμένεται να θεσμοθετηθεί και το μέτρο της «κοινωνικής αντιπαροχής» και θα αφορά σε δημόσια οικόπεδα και κτήρια. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Το Κράτος θα προσφέρει αδρανή περιουσιακά του στοιχεία σε ιδιώτες κατασκευαστές και εκείνοι με δικά τους έξοδα θα χτίζουν σύγχρονες κατοικίες. Οι μισές από αυτές θα ενοικιάζονται με χαμηλό ενοίκιο σε νέους μισθωτές, ενώ οι υπόλοιποι χώροι θα αξιοποιούνται εμπορικά από τους ιδιώτες.

Kοινοποίησέ το »