Η ενεργειακή κρίση θέλει λύσεις. Δες 13 tips για το λέβητα για να εξοικονομείς ενέργεια και χρήματα.

Η ενεργειακή κρίση θέλει λύσεις. Δες 13 tips για το λέβητα για να εξοικονομείς ενέργεια και χρήματα.

Δες πως ο λέβητας αποδίδει περισσότερο, καταναλώνει λιγότερο καύσιμο

2.954 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Λέβητας συμπύκνωσης, αποδίδει 108% και βάλε. 30% εξοικονόμηση καυσίμου, με σύστημα αντιστάθμισης. 40% εξοικονόμηση στο ρεύμα με inverter κυκλοφορητή. Θερμοκρασία λέβητα στους 70 βαθμούς, στο ρελαντί δουλεύει καλύτερα. Δες 13 tips που περνούν στα «ψιλά γράμματα».

Η ενεργειακή κρίση θέλει λύσεις και μάλιστα άμεσες, αν θέλουμε να μειώσουμε τα έξοδα για τη θέρμανση όσο το δυνατό περισσότερο. Οι λέβητες και οι καυστήρες αποτελούν τα δύο σημαντικότερα τμήματα ενός συστήματος κεντρικής θέρμανσης, άρα οφείλουμε να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο πως λειτουργούν σωστά, μα και οικονομικά.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Η ομάδα του 4green «μάζεψε» 13 πολύ σημαντικά tips τόσο για την επιλογή, όσο όμως και για τις ρυθμίσεις του λέβητα για να πιάσεις το 13αρι της maximum εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων!

Αυτοί οι λέβητες θέρμανσης αποδίδουν περισσότερο, καταναλώνουν λιγότερο!
  • Λέβητας συμπύκνωσης, αποδίδει 108% και βάλε
  • 30% εξοικονόμηση καυσίμου, με σύστημα αντιστάθμισης
  • 40% εξοικονόμηση στο ρεύμα με inverter κυκλοφορητή
  • Θερμοκρασία λέβητα στους 70 βαθμούς, στο ρελαντί δουλεύει καλύτερα
7 πράγματα που πρέπει να ρωτήσεις & να ρυθμίσεις για max εξοικονόμηση!
  1. Πρόσεξε την υπερδιαστασιολόγηση. Να μην είναι μεγαλύτερος από ό,τι χρειάζεται.
     
  2. Ζήτα σύστημα αντιστάθμισης. Αισθητήρας εξωτερικής θερμοκρασίας που ρυθμίζει την θερμοκρασία προς τα θερμαντικά μέσα. Με χαμηλότερη θερμοκρασία του νερού καταναλώνεις λιγότερο καύσιμο και έχεις έως και 30% εξοικονόμηση.
     
  3.  Ζήτα υδραυλική εξισορρόπηση. Για να έχεις θερμική άνεση σε όλους τους χώρους, αλλά και εξοικονόμηση καυσίμου 5-15%.Γίνεται με βάνες εξισορρόπησης.
     
  4. Να αλλάξεις το κυκλοφορητή. Με νέο ηλεκτρονικό κυκλοφορητή Inverter με Δείκτη Ενεργειακής Απόδοσης <=0,23 έχεις εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας από 40% έως και 90%.
     
  5. Μείωσε τη θερμοκρασία λειτουργίας του λέβητα μέχρι και τους 70 βαθμούς Κελσίου.
     
  6. Ζήτα από το τεχνικό να ρυθμίσει το σύστημα στην ελάχιστη θερμική ισχύ που αποδίδει σε υψηλό επίπεδο και εντός των ορίων εκπομπής αέριων ρύπων.
     
  7. Μόνωσε τα εκτιθέμενα τμήματα των σωληνώσεων. Η σωστή θερμομόνωση του λέβητα μειώνει τις απώλειες θερμότητας προς τον χώρο του λεβητοστασίου.
6 κρίσιμα tips για σωστή επιλογή & οικονομικό όφελος!
  1. Μόνο η Ετικέτα Ενεργειακής Απόδοσης δεν αρκεί για να αποδώσει ο λέβητας. Προϋπόθεση γι αυτό είναι ο λέβητας να είναι εγκατεστημένος σωστά και απόλυτα συντονισμένος με το υπόλοιπο σύστημα θέρμανσης. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία αποδίδουν περισσότερο με αποτέλεσμα να καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο και πετρέλαιο).
     
  2. Από 93% που αποδίδουν οι συμβατικοί λέβητες , οι λέβητες συμπύκνωσης μπορούν να φτάσουν και στο 108%.
     
  3. Η τεχνολογία συμπύκνωσης προσφέρει τη δυνατότητα αντικατάστασης ενός λέβητα μεγάλης ισχύος σε μεγαλύτερα κτίρια, με συστοιχία πολλών λεβήτων μαζί μικρότερης ισχύος.
     
  4. Οι λέβητες συμπύκνωσης παράγουν ελάχιστους  «επικίνδυνους» ρύπους.
     
  5. Ο συνδυασμός των λεβήτων συμπύκνωσης, με όλα τα θερμαντικά συστήματα όπως τα καλοριφέρ, η θέρμανση δαπέδου, τοίχου και οροφής και οι μονάδες fancoils, είναι ιδανικός.
     
  6. Η Ετικέτα Ενεργειακής Απόδοσης και «Ecodesign» είναι υποχρεωτική και παρέχεται από τον κατασκευαστή.
Έπιασες το …13αρι, αλλά μην ξεχνάς συντήρηση & καθαρισμό!

Για το τέλος, αλλά όχι τελευταίο, αφήσαμε τη συντήρηση και τον καθαρισμό. Οποιοδήποτε μηχάνημα, όσο καινούριο και αν είναι – πόσο μάλλον ένα παλαιότερο- θέλει συντήρηση και καθαρισμό. Όχι μόνο για να αντέξει περισσότερο μα και για να λειτουργεί σωστά, να έχεις τη maximum οικονομία και απόδοση.

Ζήτα λοιπόν από πιστοποιημένο τεχνικό καθαρισμό του λέβητα, ρύθμιση του καυστήρα, μέτρηση και ανάλυση καυσαερίων και όλα να συνοδεύονται από έκδοση του αντίστοιχου φύλλου ελέγχου!

Τώρα πλέον ξέρεις, μέσα σε λίγες μόνο γραμμές, τι πρέπει να προσέξεις, σχετικά με τους λέβητες. Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές και θα δεις τα έξοδα θέρμανσης να μειώνονται πολύ, μα και να έχεις τη σωστή απόδοση.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »