από αριστερά κ. Σπύρος Ράπτης - Γενικός Διευθυντής Schneider Electric Ελλάδας και Κύπρου, κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος - Γενικός Διευθυντής της Controline

από αριστερά κ. Σπύρος Ράπτης - Γενικός Διευθυντής Schneider Electric Ελλάδας και Κύπρου, κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος - Γενικός Διευθυντής της Controline

από αριστερά κα. Laurence AUER - Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Σταύρος Αναγνωστάτος -Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της METRO

από αριστερά κα. Laurence AUER - Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Σταύρος Αναγνωστάτος -Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της METRO

από αριστερά κ. Σπύρος Ράπτης - Γενικός Διευθυντής Schneider Electric Ελλάδας και Κύπρου, κ. Σταύρος Αναγνωστάτος -Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της METRO, κα. Laurence AUER - Πρέσβειρα της Γαλλίας στη

από αριστερά κ. Σπύρος Ράπτης - Γενικός Διευθυντής Schneider Electric Ελλάδας και Κύπρου, κ. Σταύρος Αναγνωστάτος -Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της METRO, κα. Laurence AUER - Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος -Γενικός Διευθυντής της Controline.

Sustainability Impact Awards

Sustainability Impact Awards

  • από αριστερά κ. Σπύρος Ράπτης - Γενικός Διευθυντής Schneider Electric Ελλάδας και Κύπρου, κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος - Γενικός Διευθυντής της Controline
  • από αριστερά κα. Laurence AUER - Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Σταύρος Αναγνωστάτος -Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της METRO
  • από αριστερά κ. Σπύρος Ράπτης - Γενικός Διευθυντής Schneider Electric Ελλάδας και Κύπρου, κ. Σταύρος Αναγνωστάτος -Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της METRO, κα. Laurence AUER - Πρέσβειρα της Γαλλίας στη
  • Sustainability Impact Awards

Βραβεία σε METRO AEBE και CΟΝΤROLINE από την Schneider Electric

1.415 επισκέψεις στο άρθρο (04/04/2024)
Σχολιάστε

- Schneider Electric: Πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό ενεργειακής διαχείρισης & αυτοματισμού
- Τα βραβεία Sustainability Impact Awards 2023 στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα
- Επιβραβεύθηκαν οι επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν στην εφαρμογή πράσινων τεχνολογιών
- Δημιουργία έργων με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ενεργειακής διαχείρισης και του αυτοματισμού, αναγνωρίζει τα επιτεύγματα, τις επιτυχίες και τις προσπάθειες βιωσιμότητας των συνεργατών της, με τα βραβεία Sustainability Impact Awards 2023.

Στη φετινή διοργάνωση, τις βασικές υποψηφιότητες της χώρας αποτέλεσαν οι εταιρείες METRO AEBE και CONTROLINE SA. Κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2024 στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στη METRO AEBE για την περιβαλλοντική και βιώσιμη στρατηγική της.

Ως country winner, η METRO ΑΕΒΕ προκρίθηκε στο επόμενο στάδιο και διαγωνίστηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τιμητικό βραβείο επίσης απέσπασε η εταιρεία CONTROLINE SA, για την επίτευξη της δημιουργίας ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων με μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα.

Και οι δύο εταιρείες αποτελούν σταθερούς συνεργάτες της Schneider Electric, η οποία, με τις προηγμένες λύσεις διαχείρισης ενέργειας υποστηρίζει τη δημιουργία έργων με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα που χρησιμοποιούν αποδοτικά τους πόρους και προάγουν τη βιωσιμότητα, καθιστώντας τους πελάτες και συνεργάτες της σε Impact Makers.
 

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των προσπαθειών της METRO για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, η εταιρεία συνεργάζεται τα τελευταία έξι χρόνια με τη Schneider Electric για την διαχείριση της ενεργειακής απόδοσης με πληθώρα λύσεων, προϊόντων και λογισμικών, όπως το εξειδικευμένο λογισμικό EcoStruxure Power Monitoring Expert και το δίκτυο μετρητικού εξοπλισμού εγκατεστημένο στις μονάδες παρακολούθησης.

Η πλατφόρμα Power Monitoring Expert με το λογισμικό διαχείρισης ισχύος που διαθέτει συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της αξιοπιστίας του συστήματος και την βελτιστοποίηση της λειτουργικής αποδοτικότητας.

Το λογισμικό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να εποπτεύει σε πραγματικό χρόνο την ενεργειακή απόδοση και την κατανάλωση ενέργειας των εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα η METRO να έχει τη δυνατότητα ανάλυσης, λήψης αποφάσεων, και διαχείρισης θεμάτων σχετικά με το σύστημα διανομής και κατανάλωσης ενέργειας της εταιρείας.

Η CONTROLINE A.E. αποτελεί μια εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων λύσεων συστημάτων ελέγχου, αυτοματισμού και ενεργειακής παρακολούθησης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, με κύριο τεχνολογικό άξονα την ολοκλήρωση των συστημάτων σε ανοικτό δικτυακό περιβάλλον. Η εταιρεία βραβεύτηκε για την συνεργασία της με την Schneider Electric, χρησιμοποιώντας τη λύση EcoStruxure Building Operation.

Το EcoStruxure Building Operation αποτελεί μια ανοιχτή και επεκτάσιμη πλατφόρμα λογισμικού που παρέχει πληροφορίες, έλεγχο και διαχείριση για πολλαπλά συστήματα και συσκευές κτιρίων παρέχοντας πολύτιμα δεδομένα για τη λήψη αποφάσεων με στόχο τη βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας και την αύξηση της αποδοτικότητας, μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα και πιο βιώσιμα κτίρια.
 

Μέσω των Sustainability Impact Awards, η εταιρεία αναδεικνύει και επιβραβεύει τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν στην εφαρμογή πράσινων τεχνολογιών και βιώσιμων πρακτικών, ενθαρρύνοντας έτσι την υιοθέτηση πρωτοποριακών πρωτοβουλιών στον τομέα της ενεργειακής διαχείρισης.

Ο νέος κύκλος υποψηφιοτήτων για τα Sustainability Impact Awards ανοίγει και η Schneider Electric προσκαλεί τις επιχειρήσεις του οικοσυστήματος να υποβάλλουν την υποψηφιότητα τους και να γίνουν οι Impact Makers που θα φέρουν την θετική επίδραση που χρειάζονται οι τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον.

Ο Σπύρος Ράπτης, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας και Κύπρου της Schneider Electric δήλωσε σχετικά:  "Η Schneider Electric όχι μόνο προάγει τη βιωσιμότητα σε ολόκληρο τον κύκλο της δραστηριοποίησής της, αλλά επιβραβεύει μέσω των Sustainability Impact Awards και τις συνεργαζόμενες με αυτή εταιρείες, που ξεχωρίζουν για τα επιτεύγματά τους σε αυτόν τον τομέα. Οι βραβεύσεις αυτές αποτελούν την αναγνώριση του σημαντικού έργου που επιτελούν οι επιχειρήσεις προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ένα σύγχρονο επιχειρηματικό πρότυπο για την προώθηση της καινοτομίας στον κλάδο».

Ο Σταύρος Αναγνωστάτος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της METRO, δήλωσε: «Στη METRO στοχεύουμε στη Βιώσιμη Ανάπτυξη σε βάθος χρόνου και υιοθετούμε πρακτικές ενεργειακής διαχείρισης και μείωσης του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Ως μία 100% ελληνική εταιρεία που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εγχώρια αγορά λιανικής (My market) και οργανωμένης χονδρικής (METRO Cash & Carry), έχουμε θέσει ως μακροπρόθεσμο στόχο το 2027 να πετύχουμε την ενεργειακή ουδετερότητα των εγκαταστάσεών μας.»

Ο Γιώργος Μιχαλόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Controline, δήλωσε: «Η Controline είναι αφοσιωμένη στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε όλες τις πτυχές της δραστηριότητάς μας. Η αναγνώριση μέσω βραβείων, όπως τα Sustainability Impact Awards, είναι η απόδειξη του διαρκούς έργου και της δέσμευσής μας για την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών που προωθούν την οικολογική αειφορία. Το βραβείο αυτό ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις».
 

Συνέχεια του άρθρου >>>