Αυτές είναι όλες οι επιδοτήσεις για το σπίτι ή την επιχείρηση. Πληρώνουν ως και 75%!

Αυτές είναι όλες οι επιδοτήσεις για το σπίτι ή την επιχείρηση. Πληρώνουν ως και 75%!

  • Αυτές είναι όλες οι επιδοτήσεις για το σπίτι ή την επιχείρηση. Πληρώνουν ως και 75%!
  • Αυτές είναι όλες οι επιδοτήσεις για το σπίτι ή την επιχείρηση. Πληρώνουν ως και 75%!

Αυτές είναι όλες οι επιδοτήσεις για το σπίτι ή την επιχείρηση. Πληρώνουν ως και 75%!

3389 επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2023)

Χρηματοδοτούμενες δράσεις που βοηθούν το νοικοκυριό ή την σύγχρονη επιχείρηση να γλιτώσει λεφτά και να βελτιώσει τα αποτελέσματα της. Ηλιακοί συσσωρευτές, φωτοβολταϊκό στη στέγη, θερμομόνωση, έξυπνοι αυτοματισμοί ως και ανακαίνιση σπιτιού για νέους!

Σχολιάστε

Σε δύσκολους καιρούς, οικονομικά, όπως η περίοδος που διανύουμε, υπάρχουν λύσεις, έστω και επιδοτούμενες, που μας βοηθούν να ζούμε καλύτερα στο σπίτι μας. Λύσεις για παλιούς, λύσεις και για νέους που θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή σε ένα σπίτι που δεν θα καταναλώνει πολύ. Τα προγράμματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή, σου δίνουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσεις την ηλιακή ενέργεια επενδύοντας σε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα και σε ένα φωτοβολταϊκό και να έχεις δωρεάν ζεστό νερό και πράσινο ρεύμα (δηλαδή χαμηλότερο λογαριασμό). Επιπλέον, έχεις την υποστήριξη να  αναβαθμίσεις το κτίριο φροντίζοντας για τη θερμομόνωσή του, ώστε να μην έχεις ενεργειακές απώλειες και αυξημένες δαπάνες. Μάθε περισσότερα για τις επιλέξιμες παρεμβάσεις που επιδοτούνται για νοικοκυριά και επιχειρήσεις: 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Εξοικονομώ 2023: πληρώνει ως 75%

Το πρόγραμμα επιδοτεί έως 75% μια σειρά από παρεμβάσεις με σκοπό την αναβάθμιση της κύριας κατοικίας (όχι Airbnb) κατά τουλάχιστον τρεις ενεργειακές κλάσεις, ώστε να εξασφαλίζεται η εξοικονόμηση σε ποσοστό άνω του 30%.

Ειδικότερα, οι επιλέξιμες παρεμβάσεις του Εξοικονομώ 2023 είναι: Αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση/αναβάθμιση θερμομόνωσης, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ψύξης, σύστημα ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας (εγκατάσταση έξυπνου συστήματος διαχείρισης κτλ.)
Υποβολή αιτήσεων στο https://exoikonomo2023.gov.gr. 

Για επιχειρήσεις, αναμένεται το Εξοικονομώ-Επιχειρώ 2023 μέσα στο καλοκαίρι. Επιλέξιμες παρεμβάσεις θα είναι η θερμομόνωση κελύφους, η αναβάθμιση συστήματος ψύξης-θέρμανσης, η εγκατάσταση και πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης ενέργειας και διατάξεων αυτοματισμού κ.ά. Πληροφορίες με τους κωδικούς αριθμούς δραστηριοτήτων: https://ypen.gov.gr/exoikonomo-epicheiro/

Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για Νέους: Έως 15 Σεπτέμβρη

Αν είσαι γεννημένος μεταξύ 1984 – 2005 με max οικογενειακό εισόδημα ως 50 χιλιάδες ευρώ/έτος, μπορείς να κάνεις το σπίτι σου καινούριο! Το «Εξοικονομώ» αφορά σε παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης, όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης – ψύξης, συστήματα παροχής ζεστού νερού χρήσης και smarthome.

Το «Ανακαινίζω» περιλαμβάνει παρεμβάσεις ανακαίνισης, όπως ανακαίνιση χώρων μπάνιου και κουζίνας, αντικατάσταση πόρτας εισόδου κ.ά. Μπορείς να υποβάλεις αίτηση στο https://exoikonomoneon.gov.gr/

Παίρνεις ως 60% για αλλαγή θερμοσίφωνα: Εως 20 Ιουνίου

Το πρόγραμμα επιδότησης ηλιακού θερμοσίφωνα προϋποθέτει την υποχρεωτική αντικατάσταση του παλαιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με έναν ηλιακό. Η επιδότηση θα καλύπτει τα έξοδα αγοράς και εγκατάστασης ηλιακού θερμοσίφωνα κατά 50% έως 60%.
Οι αιτήσεις για την επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα θα γίνονται μέσα από την πλατφόρμα https://allazothermosifona.gov.gr/. 

Φωτοβολταϊκά & Πράσινο επιχειρείν

Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Έως 30/6/2024. Η επιδότηση αφορά εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων μέγιστης ισχύος έως 10,8 kW που στην περίπτωση των νοικοκυριών συνοδεύονται από μπαταρίες έως 10,8 kWh. Επίσης επιδοτούνται συστήματα έως 5 kW με μπαταρίες χωρητικότητας 5 kWh. Έως 75% είναι η επιδότηση για τα νοικοκυριά, έως 60% για τους αγρότες, ενώ υπάρχει προσαύξηση 10% για ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνους. 
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται στην πλατφόρμα https://pvstegi.gov.gr/ έως 30 Ιουνίου 2024 ή μέχρι να εξαντληθούν οι πόροι του προγράμματος. 

Ως και 70% για …πράσινο επιχειρείν Produc-e Green

Επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε πράσινους κλάδους της οικονομίας, έχουν την δυνατότητα να επιδοτηθούν με ποσοστό έως και 70% για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή και την συναρμολόγηση μερών τους, για την παραγωγή φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, μπαταριών ή και ανακύκλωσης αυτών, για την παραγωγή ελαφρών προσωπικών ηλεκτρικών οχημάτων (δικύκλων,τρικύκλων,ποδηλάτων), φωτοβολταϊκών panel, μερών ανεμογεννητριών, αντλιών θερμότητας, κ.λπ. 

Ο βασικός στόχος της δράσης produc-e Green είναι η ενίσχυση δαπανών για τη δημιουργία βιομηχανικών μονάδων που θα παράγουν προϊόντα της αλυσίδας της ηλεκτροκίνησης, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας.
Η πλατφόρμα της δράσης https://producegreen.gov.gr  θα είναι ανοιχτή για υποβολή αιτήσεων έως τις 30 Νοεμβρίου ή μέχρι εξάντλησης των πόρων.

Ακολουθήστε το 4green στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο 4green.gr
Σχολιάστε