Η αντλία θερμότητας είναι το μέλλον για οικονομική ψύξη και θέρμανση. Δες πως την αποκτάς με το Εξοικονομώ ή με δόσεις και τι πρέπει να προσέξεις πριν την αγορά.

Η αντλία θερμότητας είναι το μέλλον για οικονομική ψύξη και θέρμανση. Δες πως την αποκτάς με το Εξοικονομώ ή με δόσεις και τι πρέπει να προσέξεις πριν την αγορά.

Αντλία θερμότητας με το «Εξοικονομώ» & τι πρέπει να προσέξεις

3.914 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Το «Εξοικονομώ» σε επιδοτεί με 70%, αλλιώς την αποκτάς και με δόσεις. Απόσβεση σε 3-10 χρόνια, ανάλογα με το τι πληρώνεις τώρα για ψύξη/θέρμανση. Σωστή εγκατάσταση; 40% λιγότερο κόστος λειτουργίας. Εποχικός βαθμός απόδοσης, ψυκτικό μέσο, επίπεδο θορύβου, το Top 3 κριτηρίων αγοράς.

Το κόστος της αντλίας θερμότητας (αγορά και εγκατάσταση) κυμαίνεται από 4-8 χιλιάδες ευρώ (+1.500 ευρώ, αν θέλεις και ζεστό νερό). Αν είσαι δικαιούχος του προγράμματος «Εξοικονομώ», το κόστος θα ανέλθει περίπου στα 2.100 ευρώ. Αν δεν είσαι, τότε όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και στις αντλίες θερμότητας υπάρχει και η λύση των δόσεων, το οποίο είναι πολύ σημαντικό πράγμα στις μέρες μας.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Αντλία θερμότητας, κορυφαία επιλογή εξοικονόμησης ενέργειας & χρημάτων!
  • Το «Εξοικονομώ» σε επιδοτεί με 70%, αλλιώς την αποκτάς & με δόσεις
  • Απόσβεση σε 3-10 χρόνια, ανάλογα με το τι πληρώνεις τώρα για ψύξη/θέρμανση
  • Σωστή εγκατάσταση; 40% λιγότερο κόστος λειτουργίας, Λάθος; Το αντίθετο
  • Εποχικός βαθμός απόδοσης, ψυκτικό μέσο, επίπεδο θορύβου, το Top 3 κριτηρίων αγοράς
Η ενεργειακή κρίση φέρνει ακόμα πιο κοντά τις αντλίες θερμότητας. Δεν είναι τυχαίο ό,τι ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις συμπεριλαμβάνει μέσα στις κορυφαίες επιλογές εξοικονόμησης ενέργειας. Έχουν σχετικά υψηλό κόστος για να τις αποκτήσεις, αλλά συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον γιατί πολύ απλά είναι μία «ακριβή» λύση, η οποία όμως φέρνει γρήγορα πίσω τα λεφτά της επένδυσης.
Η απόφαση για αγορά αντλίας θερμότητας είναι win win. «Καίει» τα μισά για κλιματισμό, δεν πιάνει χώρο, «ζητά» ελάχιστα για συντήρηση, είναι και φιλική προς το περιβάλλον. Πρέπει όμως να προσέξεις κάποια πράγματα πριν και μετά την αγορά.

Αν δεν την εγκαταστήσεις σωστά έχεις πρόβλημα!

Το εύρος αντλιών θερμότητας έχει διαφορά στο κόστος λειτουργίας 40% με βάση τον τρόπο εγκατάστασης και ρύθμισης. Αυτό θα πρέπει να το προσέξεις. Για να το πούμε πιο απλά, ένα «κακό» έργο μπορεί να έχει κόστος λειτουργίας 40% μεγαλύτερο από τη σωστή εγκατάσταση της αντλίας για περίπου 20 χρόνια, καθώς αυτός είναι ο προσδοκώμενος χρόνος ζωής της, αν όλα γίνουν σωστά! Με απλά λόγια, είναι must η σωστή εγκατάσταση της αντλίας για 40% λιγότερο κόστος λειτουργίας!

3 top κριτήρια επιλογής!
  1. Εποχικός βαθμός απόδοσης στη θέρμανση από το οποίο προκύπτει η ενεργειακή κλάση της αντλίας και βελτιώνει όλο σου το σπίτι λαμβάνοντας και το ενεργειακό πιστοποιητικό του
  2. Ψυκτικό μέσο και το ισοδύναμο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) του ψυκτικού μέσου
  3. Το επίπεδο θορύβου, το οποίο είναι σημαντικό για εμάς τους ίδιους και για τους γείτονες
Πολλές φορές ισχύει το «ό,τι πληρώσεις, παίρνεις»!

Γυρνώντας ξανά, στη συζήτηση για το κόστος, θα πούμε πως είναι αλήθεια ό,τι το κόστος για την αγορά μιας αντλίας θερμότητας είναι υψηλό (ως απόλυτος αριθμός), ειδικά στην εποχή που ζούμε. Ναι, αυτό το κόστος θα τρόμαζε τον καθένα. Όχι όμως αυτούς που ξέρουν ό,τι πρόκειται για μια επένδυση που είναι απόλυτα οικονομική και αποδοτική και με γρήγορη απόσβεση. Πολλές φορές ισχύει το λαϊκό ρητό, αλλά και ένας άγραφος κανόνας της αγοράς που συνοψίζονται στο «ό,τι πληρώσεις παίρνεις».

Συμπέρασμα

εξοικονόμηση χρημάτων που επιτυγχάνεται με μία αντλία θερμότητας, ειδικά αν αναλογιστούμε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, μπορεί να ξεπεράσει και το 60%!  Αυτός είναι και ο λόγος που συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρον από το αγοραστικό κοινό. Αν λοιπόν θέλεις να πετύχεις μία εξοικονόμηση μακράς διαρκείας, αλλά και να μην κάνεις καμία έκπτωση στις ανάγκες σου, τότε η αντλία θερμότητας είναι η λύση που ψάχνεις!

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »