Οι τιμές του φυσικού αερίου αυξάνονται, μα η ομάδα του 4green.gr είναι εδώ μαζί σας, ώστε να σας προτείνει διαρκώς λύσεις και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Οι τιμές του φυσικού αερίου αυξάνονται, μα η ομάδα του 4green.gr είναι εδώ μαζί σας, ώστε να σας προτείνει διαρκώς λύσεις και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

400% πάνω οι τιμές του φυσικού αερίου!

1.980 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η ενεργειακή κρίση και η πανδημία είναι ακόμα εδώ και μαζί με αυτές ήλθε να προστεθεί και η κρίση στις ρωσο-ουκρανικές σχέσεις, εκτοξεύοντας ακόμα περισσότερο τις τιμές στο φυσικό αέριο. Λύσεις υπάρχουν. Μία είναι και το «κλείδωμα» έκπτωσης-χρέωσης της τιμής. Ας τη δούμε.

Οι καταναλωτές, οικιακοί και επιχειρήσεις, έρχονται αντιμέτωποι με μία κρίση που πραγματοποιεί «εισβολή» στην τσέπη τους, χωρίς μάλιστα να ξέρουν το πότε θα τελειώσει όλο αυτό (διάβασε περισσότερα εδώ).

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Την προηγούμενη εβδομάδα η τιμή του φυσικού αερίου και λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία αυξομειωνόταν με τρελούς ρυθμούς, σημειώνοντας άνοδο μέχρι και 12% για να «κλείσει» λίγο πιο κάτω από τα 80 ευρώ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ό,τι δεν έχει καταγράψει άνοδο περίπου στο 400%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Το φυσικό αέριο είναι ανάγκη που δεν «κόβεται»!
  • 400% αύξηση, σε σύγκριση με τον Φεβ 2021
  • Ενεργειακή κρίση, NordStream2 & Ουκρανία παγώνουν την τσέπη
  • Οι τιμές θα είναι αυξημένες για 2-3 χρόνια ακόμα
  • Λύση δίνει πρόγραμμα με 35% έκπτωση για όλο το 2022
H Γερμανία «πάγωσε» τον NordStream 2 και μαζί την τσέπη μας!

Μετά από την κρίση στις ρωσο-ουκρανικές σχέσεις, η οποία χτύπησε «κόκκινο», η Γερμανία «πάγωσε» την έγκριση και πιστοποίηση για τη λειτουργία του αγωγού NordStream 2 και η πιο πρόσφατη εξέλιξη είναι οι δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων για απεξάρτηση της χώρας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, χωρίς όμως να έχει παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς θα γίνει αυτό. Ακούμε μόνο κάποιες δηλώσεις, οι οποίες συνοψίζονται στο «θα πληρώσουμε κάτι παραπάνω, αλλά πρέπει να απεξαρτηθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο».

Οι καταναλωτές με «κομμένη την ανάσα» παρακολουθούν το ράλι ανατιμήσεων!

Όλες αυτές οι αρνητικές εξελίξεις και η αβεβαιότητα για το πότε θα τελειώσει η ενεργειακή κρίση, αλλά και η ένταση στις ρωσο-ουκρανικές σχέσεις έχουν παγώσει τους οικιακούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις και συναισθηματικά, αλλά και οικονομικά. Η έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, τους οδηγεί στο να ψάχνουν διαρκώς τις πιο οικονομικές λύσεις, λαμβάνοντας βέβαια υπόψη και τις συνθήκες που επικρατούν.

Προσφορά με «κλείδωμα» έκπτωσης 35% στο φυσικό αέριο για όλο το 2022!

Στην Ελλάδα οι καταναλωτές φυσικού αερίου μπορούν να βρουν προσφορές στα προγράμματα των παρόχων ενέργειας, τα οποία προσφέρουν πολλές εκπτώσεις και προνόμια.

Μία από αυτές εντοπίσαμε στην εταιρεία Ήρων και στο Πρόγραμμα GasHome/FX. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει χαμηλή τιμή και σταθερά δώρο το 35% της μηνιαίας κατανάλωσης Φυσικού Αερίου, χωρίς χρονική δέσμευση.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία προσφέρει για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ένα επιπλέον δώρο, τα πάγια των καλοκαιρινών μηνών (Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος. Το πρόγραμμα, όπως διαβάζουμε, απευθύνεται σε οικιακούς καταναλωτές Φυσικού Αερίου για αυτόνομες οικιακές παροχές.

Ενδεικτικά, σημειώνουμε ό,τι το ποσοστό 35% της δωρεάν μηνιαίας κατανάλωσης Φυσικού Αερίου ισοδυναμεί με ισόποση έκπτωση στην αρχική χρέωση προμήθειας Φυσικού Αερίου, η οποία είναι 0,030 ευρώ/kWh. Συνεπώς, η τελική χρέωση προμήθειας Φυσικού Αερίου (συμπεριλαμβανομένης της 35% δωρεάν μηνιαίας κατανάλωσης) ισούται με 0,0195 ευρώ/kWh.

Συμπέρασμα

Αναμφίβολα, η περιόδος που διανύουμε είναι δύσκολη για όλους, μα χρειάζεται ψυχραιμία και αναζήτηση όσο το δυνατόν οικονομικότερων λύσεων για τα προϊόντα ενέργειας, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

Η αναζήτηση συνεχίζεται και η ομάδα του 4green.gr είναι εδώ μαζί σας, ώστε να σας προτείνει διαρκώς λύσεις και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »