Η πρωτιά της Ελλάδας στη ΝΑ Ευρώπη στη χρήση Ανανεώσιμων  Πηγών Ενέργειας στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής, είναι μία πολύ θετική είδηση, εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Η πρωτιά της Ελλάδας στη ΝΑ Ευρώπη στη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής, είναι μία πολύ θετική είδηση, εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

1η στη ΝΑ Ευρώπη & 8η στον κόσμο η Ελλάδα στην ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ!

1.460 επισκέψεις στο άρθρο

Μια πολύ ευχάριστη είδηση για την Ελλάδα, σε ό, τι αφορά την ηλεκτροπαραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αποκάλυψε έκθεση της Ember με στοιχεία για το 2021.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα για το 2021 είχε ποσοστό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής που ανήλθε στο 28,7% , όπως αναφέρεται σε νέα έκθεση της Ember. Η εξέλιξη αυτή κατατάσσει τη χώρα μας όγδοη διεθνώς και πρώτη στη ΝΑ Ευρώπη.

Κοινοποίησέ το »

Το ποσοστό των αιολικών ανήλθε σε 20%, όγδοο παγκοσμίως, και στα φωτοβολταϊκά 9%, δηλαδή δωδέκατο παγκοσμίως, όπως διαβάζουμε και σε ρεπορτάζ του energypress. Σε ό,τι αφορά άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης για το 2021 στο μερίδιο ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η Κροατία συγκεντρώνει 14,5%, η Ρουμανία 14%, η Κύπρος 13,9%, το Μαυροβούνιο 8,7%, η Βουλγαρία 6,2%, ενώ άλλες χώρες είχαν ποσοστό μικρότερο του 3%.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην ηλεκτροπαραγωγική δύναμη της Ελλάδας και μπορούν να δώσουν λύση όχι μόνο στην ενεργειακή κρίση, αλλά μόνιμη λύση και καλύτερες τιμές στην ενέργεια για νοικοκυριά και επιχειρήσεις τα επόμενα πολλά χρόνια. Ειδικά χώρες όπως η Ελλάδα, είναι πλούσιες σε ήλιο και σε άνεμο και θα πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτή τη δύναμη της φύσης. (Διάβασε περισσότερα εδώ και εδώ).Τι λες;
 

Κοινοποίησέ το »