Έκτακτες περιστάσεις, όπως η ενεργειακή κρίση, απαιτούν έκτακτα γενναία μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το έχουν αντιληφθεί έγκαιρα.

Έκτακτες περιστάσεις, όπως η ενεργειακή κρίση, απαιτούν έκτακτα γενναία μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το έχουν αντιληφθεί έγκαιρα.

Χώρες της ΕΕ μειώνουν φόρους στα καύσιμα, επιδοτούν θέρμανση & ρεύμα!

2.136 επισκέψεις στο άρθρο

Οι έκτακτες περιστάσεις, όπως η ενεργειακή κρίση, απαιτούν έκτακτα μέτρα και πολλές χώρες της Ε.Ε., προχωρούν σε άμεση λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θα μειώσουν το μεγάλο βάρος που πέφτει στις πλάτες των καταναλωτών.

Η ενεργειακή κρίση ήλθε για να μείνει πολύ καιρό (διάβασε περισσότερα εδώ) και πρώτη και καλύτερη η Σουηδία, η οποία αν και δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και οι πολίτες της έχουν υψηλό επίπεδο διαβίωσης, ανακοίνωσε δέσμη μέτρων, η οποία ανέρχεται σε 13 δισεκατομμύρια κορόνες (περίπου 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ).

Κοινοποίησέ το »

Πιο συγκεκριμένα, η σουηδική κυβέρνηση, όπως διαβάζουμε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, θα προχωρήσει σε προσωρινή μείωση των φόρων στα καύσιμα, ώστε να μειωθούν οι τιμές τους, θα διευρύνει το πρόγραμμα επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ θα δώσει και επίδομα ύψους 150 δολαρίων σε κάθε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, η προσωρινή μείωση των φόρων στα καύσιμα θα ανέλθει στα 3,7 δισεκατομμύρια κορόνες, ενώ η αποζημίωση στους οδηγούς άλλα 4 δισεκατομμύρια κορόνες. Παράλληλα, υπάρχει προετοιμασία για ανακοίνωση νέου προγράμματος κινήτρων για τους πολίτες ώστε να αλλάξουν παλαιού τύπου οχήματα με ηλεκτρικά (το πρόγραμμα αναμένεται να ανέλθει στα 4 δισεκατομμύρια κορόνες).

Μείωση στο φόρο καυσίμων, νέες επιδοτήσεις θέρμανσης από την Ιρλανδία!

Το Δουβλίνο έχει ήδη προχωρήσει από την προηγούμενη εβδομάδα σε προσωρινή μείωση της φορολογίας στα καύσιμα (μέχρι τις 31 Αυγούστου). Για τους καταναλωτές αυτό σημαίνει μια έκπτωση ύψους περίπου 20 λεπτών/λίτρο στη βενζίνη και 15 λεπτών στο ντίζελ. Η ιρλανδική κυβέρνηση επεσήμανε ό,τι θα επιθυμούσε να προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερες περικοπές, κυρίως στο ΦΠΑ για το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά υπάρχει περιορισμός από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση της Ιρλανδίας έχει ήδη δρομολογήσει επιπλέον επιδοτήσεις στα νοικοκυριά για τους λογαριασμούς θέρμανσης.

Έκπτωση στα καύσιμα, επιδότηση 20 δισ. ευρώ για θέρμανση & ρεύμα από τη Γαλλία!

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, ανακοίνωσε πακέτο στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με το επίκεντρο να βρίσκεται στην κρατική επιδότηση στα καύσιμα, προκειμένου όλοι οι οδηγοί (ιδιώτες, επαγγελματίες, αγρότες) να λάβουν έκπτωση ύψους 15 λεπτών/ λίτρο βενζίνης. Το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει από την 1η Απριλίου, θα έχει διάρκεια το λιγότερο 4 μήνες και το κονδύλι θα ανέλθει περίπου στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι το ποσό επιδότησης για τη βενζίνη, έρχεται να προστεθεί στο γιγαντιαίο ποσό στήριξης (20 δισεκατομμύρια ευρώ), προκειμένου να υπάρξει ελάφρυνση των καταναλωτών στους λογαριασμούς θέρμανσης και ηλεκτρικού ρεύματος.

Κοινοποίησέ το »