Από Δευτέρα τέλος τα ακριβά καύσιμα στην Ουγγαρία! Απόφαση που στηρίζει τους καταναλωτές και την οικονομία της χώρας.

Από Δευτέρα τέλος τα ακριβά καύσιμα στην Ουγγαρία! Απόφαση που στηρίζει τους καταναλωτές και την οικονομία της χώρας.

Χώρα της ΕΕ βάζει.. πλαφόν στη τιμή πώλησης καυσίμων!

1.639 επισκέψεις στο άρθρο

Ανώτατο όριο στη τιμή πώλησης καυσίμων αποφάσισε η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, προκειμένου να ανακόψει το κύμα ακρίβειας, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Πιο συγκεκριμένα, η ουγγρική κυβέρνηση αποφάσισε να φρενάρει τις διαρκώς αυξανόμενες τιμές στα καύσιμα, τουλάχιστον για 3 μήνες και μάλιστα άμεσα.

Kοινοποίησε το »


Από Δευτέρα τέλος τα ακριβά καύσιμα!

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, οι καταναλωτές βενζίνης και πετρελαίου δεν θα πληρώνουν παραπάνω από 480 φιορίνια (περίπου 1,31 ευρώ) για να βάλουν καύσιμα. Λιγότερο μπορεί, περισσότερο όχι

«Αποφασίσαμε ότι από τις 15 Νοεμβρίου θα υπάρχει ανώτατο όριο στην τιμή της βενζίνης και του ντίζελ», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Γκέργκελι Γκούλιας, επικεφαλής του γραφείου του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

«Αυτό σημαίνει πως μπορεί να είναι φηνότερα από 480 φιορίνια, αλλά όχι ακριβότερα», υπογράμμισε, για να προσθέσει ό,τι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται ένα άλμα στις τιμές των καυσίμων.

Η απόφαση αυτή θα στηρίξει την οικονομία της χώρας!

Για απόφαση, η οποία θα στηρίξει την ουγγρική οικονομία, η οποία δέχεται –όπως και πολλές ακόμα ευρωπαϊκές χώρες- πληθωριστικές πιέσεις, έκανε λόγο ο Γκούλιας. Τις τελευταίες εβδομάδες οι τιμές σε βενζίνη και ντίζελ ξεπέρασαν το ψυχολογικό όριο των 500 φιορινιών/ λίτρο.

«Είμαστε πεπεισμένοι ό,τι το μέτρο, το οποίο θα επανεξεταστεί μετά από 3 μήνες, θα στηρίξει την οικονομία και θα συνεισφέρει σε μείωση του πληθωρισμού», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του γραφείου του Ούγγρου πρωθυπουργού.
 
 
 

Kοινοποίησε το »