Η Κίνα, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, βρήκε τον τρόπο να αυξήσει τα αποθέματά της σε αργό πετρέλαιο και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή.

Η Κίνα, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, βρήκε τον τρόπο να αυξήσει τα αποθέματά της σε αργό πετρέλαιο και μάλιστα σε πολύ καλή τιμή.

Τι φάση; ΝΑΙ από ΗΠΑ σε Κίνα για αγορά φθηνού ρωσικού πετρελαίου!

1.285 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η Κίνα βρήκε τρόπο -και μάλιστα χωρίς να της κοστίσει πολύ- για αναπλήρωση των στρατηγικών της αποθεμάτων αργού, καθώς είναι πολύ πιθανό να προμηθευτεί φθηνό ρωσικό πετρέλαιο, με τη συγκατάθεση των ΗΠΑ!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg News, οι οποίες μίλησαν υπό τον όρο ό,τι θα διατηρηθεί η ανωνυμία τους, το Πεκίνο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, προκειμένου να αγοράσει πρόσθετες ποσότητες πετρελαίου.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ειδικότερα, το αργό που θα αγοράσει η Κίνα από τη Ρωσία θα χρησιμοποιηθεί για την αναπλήρωση των στρατηγικών της αποθεμάτων αργού, όπως διαβάζουμε και σε ρεπορτάζ του energypress. Σύμφωνα με τις πηγές του γνωστού ειδησεογραφικού πρακτορείου, οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο χώρες διεξάγονται σε κυβερνητικό επίπεδο, με μικρή, αλλά άμεση ανάμειξη εταιρειών πετρελαίου.

Εν τω μεταξύ, αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ό,τι οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν επιβάλει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, δίνουν τη συγκατάθεσή τους στην Κίνα για αγορά πετρελαίου από τη Μόσχα, εκτιμώντας ό,τι κάτι τέτοιο δεν θα παραβίαζε τις κυρώσεις έναντι της Ρωσίας.

Το γεγονός αυτό, προκύπτει από ρεπορτάζ που διαβάζουμε στο iefimerida, σύμφωνα με το οποίο, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου -επί του προεδρικού αεροσκάφους- σχολίαζαν ό,τι αν η Κίνα θέλει να αναπληρώσει τα στρατηγικά αποθέματά της με ρωσικό πετρέλαιο, αυτό δεν θα συνιστούσε παραβίαση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία λόγω Ουκρανίας.

Να το έμαθαν άραγε αυτό στην Ευρώπη, την ώρα που η ενεργειακή κρίση φουντώνει ακόμα περισσότερο; Τι λες;
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »