Τι σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung για το ιστορικό deal Κατάρ-Γερμανίας για την προμήθεια LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) για 15 χρόνια.

Τι σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung για το ιστορικό deal Κατάρ-Γερμανίας για την προμήθεια LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) για 15 χρόνια.

SD για deal Κατάρ & Γερμανίας για αέριο: «Πρώτα η μάσα μετά η ηθική»

1.311 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Σχόλιο «φαρμάκι» από τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung για την ιστορική συμφωνία Κατάρ-Γερμανίας για την προμήθεια LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) για 15 χρόνια.

Έπειτα από διαπραγμάτευση που κράτησε για αρκετό καιρό η Γερμανία έφτασε σε ένα ιστορικό deal με το Κατάρ για την προμήθεια LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) για 15 χρόνια. Η Γερμανία από το 2026 θα προμηθεύεται ως και 2 εκατομμύρια τόνους LNG κάθε χρόνο.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Σχόλιο «φαρμάκι» από τη Süddeutsche Zeitung για το ιστορικό deal!
  • Ως 2 εκ. τόνοι LNG ετησίως για 15 χρόνια (από το 2026)
  • Αποδοκιμασία για το Μουντιάλ, καλοδεχούμενο το αέριο
  • Νίκη στα σημεία για το Κατάρ, 2 μέτρα & δύο σταθμά για τη Γερμανία
  • Αντικατάσταση μία εξάρτησης με μία άλλη;
«Πρώτα η μάσα και μετά η ηθική»!

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, γράφει χαρακτηριστικά στο σχόλιό της για το ιστορικό deal Κατάρ Γερμανίας ότι «πρώτα η μάσα και μετά η ηθική, κάπως έτσι μοιάζει και η ιστορία με το φυσικό αέριο. Το Κατάρ αποδοκιμάζεται ως διοργανωτής ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, αλλά είναι καλοδεχούμενο ως προμηθευτής φυσικού αερίου», όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της Deutsche Welle.

2 μέτρα & 2 σταθμά για τη Γερμανία, νίκη στα σημεία για το Κατάρ!

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «την Τρίτη, το Εμιράτο υπέγραψε το πρώτο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο προμήθειας με τη Γερμανία, το οποίο είναι αναμφίβολα μια νίκη στα σημεία για το Κατάρ. Όχι μόνο επειδή οι Γερμανοί, με τις σιωπηλές διαμαρτυρίες τους στο Μουντιάλ, φαίνεται πως έχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, αλλά και γιατί το Κατάρ κατάφερε να πατήσει πόδι. Οι καημένοι οι Γερμανοί αγοράζουν τώρα ό,τι φυσικό αέριο μπορούν να πάρουν, σχεδόν με οποιουσδήποτε όρους. Υπάρχουν αναμφίβολα καλοί λόγοι για αυτό. Εάν η Δύση θέλει να πάρει το φυσικό αέριο ως όπλο από τα χέρια του Βλαντιμίρ Πούτιν, χρειάζεται άλλες πηγές. Με αυτή την πρώτη συμφωνία του Κατάρ δεν αντικαθιστά πάντως τη μια εξάρτηση με μια άλλη…Το πρόβλημα είναι η διάρκεια αυτών των συμβολαίων».

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »