Επιδότηση στην ενέργεια για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με όριο κατανάλωσης προτείνει για το 2023 το Eurogroup. Υπέρβαση ορίου σημαίνει ρεύμα με τιμές αγοράς.

Επιδότηση στην ενέργεια για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με όριο κατανάλωσης προτείνει για το 2023 το Eurogroup. Υπέρβαση ορίου σημαίνει ρεύμα με τιμές αγοράς.

Ρεύμα: Τέλος η επιδότηση σε όλους το 2023;

1.887 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Νέο μοντέλο επιδοτήσεων στο ρεύμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις προτείνει το Eurogroup. Επιδότηση βασικού πακέτου ενέργειας με όριο κατανάλωσης. Τιμές αγοράς για όσους υπερβαίνουν το όριο. Συνετή οικονομική πολιτική από κράτη με υψηλό χρέος.

Σε μοντέλο επιδότησης 2 επιπέδων στους λογαριασμούς ενέργειας, ανάλογα με το όριο κατανάλωσης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, προσανατολίζεται το Eurogroup (συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης).

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ρεύμα με το …μέτρο προτείνει το Eurogroup!
  • Νέο μοντέλο επιδοτήσεων (2 επιπέδων) στο ρεύμα για νοικοκυριά & επιχειρήσεις
  • Επιδότηση βασικού πακέτου ενέργειας με όριο κατανάλωσης
  • Τιμές αγοράς για όσους υπερβαίνουν το όριο
  • Συνετή οικονομική πολιτική από κράτη με υψηλό χρέος
Επιδότηση στην ενέργεια με όριο κατανάλωσης!

Σύμφωνα με τις προτάσεις του Eurogroup, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα λαμβάνουν ένα βασικό πακέτο ενεργειακών υπηρεσιών σε επιδοτούμενη τιμή, αλλά μέχρι ενός ορίου κατανάλωσης (δεν έχει ακόμα αποφασιστεί ποιο θα είναι αυτό). Αν υπάρχει υπέρβαση αυτού του ορίου, τότε νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα πληρώνουν σε τιμές αγοράς.

Στην ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών, σημειώνεται ότι «θα μπορούσε να διερευνηθεί ένα καλά βαθμονομημένο μοντέλο τιμολόγησης ενέργειας δύο επιπέδων και άλλα συστήματα που επιτυγχάνουν παρόμοιους στόχους, λαμβάνοντας υπόψη τα εθνικά χαρακτηριστικά κάθε κράτους μέλους». Ταυτόχρονα, επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι «συνεπώς, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα λαμβάνουν ένα βασικό πακέτο ενεργειακών υπηρεσιών σε επιδοτούμενη τιμή μέχρι ένα όριο κατανάλωσης» (δεν έχει αποφασιστεί ακόμα) και θα ισχύουν τιμές αγοράς «για την κατανάλωση ενέργειας που υπερβαίνει αυτό το βασικό όριο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εκτιμούν ότι τα μέτρα (επιδοτήσεις) από εδώ και πέρα θα πρέπει να είναι στοχευμένα και επικεντρωμένα στους ευάλωτους.

Συνετή δημοσιονομική πολιτική για τις χώρες με υψηλό χρέος!

Ιδιαίτερη αναφορά-καμπανάκι γίνεται στην ανακοίνωση του Eurogroup για τις χώρες με υψηλό χρέος, σημειώνοντας ότι «τα κράτη μέλη με υψηλά επίπεδα χρέους θα πρέπει να ακολουθήσουν συνετή δημοσιονομική πολιτική, ιδίως περιορίζοντας την εθνικά χρηματοδοτούμενη αύξηση των πρωτογενών τρεχουσών δαπανών. Τα κράτη μέλη χαμηλού/μεσαίου χρέους θα πρέπει να στοχεύουν σε ουδέτερη στάση δημοσιονομικής πολιτικής».

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »