Όσοι καταναλωτές δεν μπορούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας θα έχουν τη στήριξη του ολλανδικού Κράτους.

Όσοι καταναλωτές δεν μπορούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας θα έχουν τη στήριξη του ολλανδικού Κράτους.

Ολλανδία: Καλύπτει όσους αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς ενέργειας

1.400 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η ολλανδική κυβέρνηση θα διαθέσει 150 εκατομμύρια ευρώ (τουλάχιστον) για όσα νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία ενός ταμείου, ύψους τουλάχιστον 150 εκατομμυρίων για την πληρωμή των λογαριασμών πολιτών που αναγκάστηκαν να αλλάξουν συμβόλαια ενέργειας το 2022 και αυτά είναι πιο ακριβά, πράγμα που ενδέχεται να τους οδηγήσει σε αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών τους.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Προϋπόθεση για να ενταχθούν πολίτες σε αυτό το μηχανισμό θα είναι το να μπορούν να αποδείξουν ότι δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Σύμφωνα με το RTL, το ταμείο αυτό θα χρηματοδοτηθεί κατά ένα μέρος και από τους παρόχους ενέργειας, καθώς θα προστατεύει και εκείνους από το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, στην περίπτωση που οι πελάτες τους δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ένα πακέτο στήριξης των πολιτών ύψους 16 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2023, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια όχι μόνο στον τομέα της ενέργειας, αλλά και στα τρόφιμα. Περισσότερα για αυτό το πακέτο στήριξης αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του νέου έτους.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »