Η Ιταλία στηρίζει τους αγρότες της που θέλουν φωτοβολταϊκά πάνελ για αυτοπαραγωγή ρεύματος.

Η Ιταλία στηρίζει τους αγρότες της που θέλουν φωτοβολταϊκά πάνελ για αυτοπαραγωγή ρεύματος.

Ιταλία: Super πακέτο στήριξης για φωτοβολταϊκά στέγης

1.601 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Mega πακέτο στήριξης, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, για φωτοβολταϊκά πάρκα σε αγροτικές εγκαταστάσεις. Στα 375 MW η συνολική ισχύς. Στόχος οι επενδύσεις στον αγροτικό τομέα. Ως το 2026 η διάρκεια του προγράμματος.

Το ιταλικό υπουργείο Αγροτοδιατροφικής και Δασικής Πολιτικής αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου προγράμματος στήριξης για τον αγροτικό τομέα υποστηρίζοντας τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων σε αγροτικές εγκαταστάσεις.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει στα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η συνολική ισχύς των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων θα είναι στα 375 MW.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει στόχο να προσφέρει κίνητρα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε οροφές κτιρίων που ήδη χρησιμοποιούνται για αγροτικούς, αποθηκευτικούς ή αγροτοβιομηχανικούς σκοπούς. Η πρωτοβουλία αυτή έχει σκοπό να προωθήσει τις επενδύσεις στον αγροτικό τομέα. Το πρόγραμμα αυτό θα έχει διάρκεια ως τον Ιούνιο του 2026 και οι ενδιαφερόμενες εταιρείες ανάπτυξης των έργων μπορούν να προχωρήσουν στην υποβολή αιτήσεων προς την αρμόδια υπηρεσία από τις 27 Σεπτεμβρίου ως τις 27 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα η Ιταλία έλαβε το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για άμεσες επιχορηγήσεις προς τους γεωργικούς και αγροτοβιομηχανικούς φορείς που θέλουν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά πάνελ για αυτοπαραγωγή ρεύματος.
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »