Η τεχνολογία της Siemens διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την ασφάλεια του συγκροτήματος The Circle στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης

1.466 επισκέψεις στο άρθρο

Τεχνολογία κτηρίων εγκατεστημένη σε όλους τους χώρους του συγκροτήματος "TheCircle". Ολοκληρωμένη λύση για ενεργειακό εφοδιασμό όλων των κτηρίων. Πιστοποιημένο με LEED Platinum από το Αμερικανικό Συμβούλιο Πράσινων Κτηρίων.

Το ΤheCircle στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης είναι ένα νέο κτηριακό συγκρότημα 30.000 m2 που διαθέτει καταστήματα, εστιατόρια, υπηρεσίες, ξενοδοχεία και ένα συνεδριακό κέντρο κάτω από την ίδια στέγη. Η Siemens εγκατέστησε πάνω από 30.000 εξαρτήματα για την κτηριακή και ενεργειακή τεχνολογία του μεγάλου συγκροτήματος, συμβάλλοντας ενεργά στον βιώσιμο σχεδιασμό του. Η τεχνολογία της εταιρείας διασφαλίζει στους 25.000 επισκέπτες του The Circle καθημερινά, ένα ασφαλές και ενεργειακά αποδοτικό περιβάλλον.

Το The Circle, το οποίο άνοιξε τον Νοέμβριο του 2020, βραβεύτηκε όχι μόνο με το πιστοποιητικό Swiss Minergie, αλλά έλαβε επίσης την πιστοποίηση LEED Platinum, την υψηλότερη σήμανση βιωσιμότητας του Αμερικανικoύ Συμβουλίου Πράσινων Κτηρίων (USGreenBuildingCouncil) – πρόγραμμα LeadershipinEnergyandEnvironmentalDesign (LEED).

«Τα προϊόντα μας υπάρχουν σε κάθε χώρο και κάνουν το TheCircle ένα άνετο, ενεργειακά αποδοτικό και ασφαλές μέρος για τους επισκέπτες, τους ενοικιαστές και τους χρήστες. Είμαστε περήφανοι που, μαζί με τον πελάτη μας Flughafen Zurich AG, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση αυτού του πολύ ιδιαίτερου κτηριακού συγκροτήματος», δήλωσε ο HenningSandfort, Διευθύνων ΣύμβουλοςBuildingProducts της SiemensSmartInfrastructure.

Πλήρως αυτοματοποιημένο κτήριο
Η Siemens προμήθευσε τα μέρη των συστημάτων θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC) για να εξασφαλίσει ένα βελτιστοποιημένο και υγιές κλίμα (δωματίου) σε όλο το συγκρότημα, το οποίο αποτελείται από έξι μεμονωμένα κτήρια. Η εταιρεία εγκατέστησε επίσης συσκευές πεδίου που είναι έξυπνες, πλήρως αυτοματοποιημένες και βελτιστοποιημένες για ενεργειακή απόδοση, υποστηρίζοντας το σύστημα αυτοματισμού κτηρίων. Με τον αρθρωτό σχεδιασμό τους, τα συστήματα είναι εύκολο να επεκταθούν ή να τροποποιηθούν στο μέλλον, παρέχοντας στους διαχειριστές κτηρίων και στους ενοικιαστές μεγάλη ευελιξία και ασφάλεια. Το πρότυπο επικοινωνίας KNX χρησιμοποιείται για αυτοματισμό χώρωνσε προϊόντα από διάφορες διεργασίες όπως HVAC, σκίαση και φωτισμός, καθιστώντας τις λειτουργίες του κτηρίου πλήρως αυτόματες.

Η Siemens επίσης σχεδίασε, κατασκεύασε και εγκατέστησε μια ολοκληρωμένη λύση για την αξιόπιστη παροχή ηλεκτρισμού. Η ενέργειαπαρέχεται στο συγκρότημα μέσω περίπου 1.000 μέτρων ζυγών διανομής τύπου busbar από τα κύρια συστήματα τροφοδοσίας χαμηλής τάσης. Οι ενσωματωμένες συσκευές μέτρησης κάνουντη ροή ισχύος ξεκάθαρη, επιτρέποντας στους χρήστεςνα εντοπίζουν περιοχές πιθανής εξοικονόμησης. Συνολικά 600 διακόπτεςισχύος ανοιχτού και κλειστού τύπου χρησιμοποιούνται στο κύριο σύστημα διανομής χαμηλής τάσης και στις μονάδες διακλάδωσης των ζυγών διανομής τύπου busbar. Οι διακόπτες διαθέτουν επιλεκτική ενεργοποίηση, η οποία συμβάλλει σε μια αξιόπιστη υποδομή και παροχή ενέργειας. Λόγω του αρθρωτού σχεδιασμού τους, τα εγκατεστημένα εξαρτήματα μπορούν εύκολα να τροποποιηθούν για να ικανοποιήσουν νέες απαιτήσεις. Στο μέλλον, τα δεδομένα μπορούν να μεταδοθούν απευθείας μέσα από τουςζυγούς διανομής.

Τα συστήματα φωνητικού συναγερμού εξασφαλίζουν την προστασία και την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λιανικής, στάθμευσης και διαδρομών εκκένωσης, καθώς και των ξενοδοχείων Hyatt και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ζυρίχης.
The Circle με μία ματιά
  • Συγκρότημα έξι συνδεδεμένων κτηρίων, σχεδιασμένα ως συνοικία πόλης
  • Παροχές: καταστήματα, εστιατόρια, ξενοδοχεία, συνεργατικοίχώροι,  υπηρεσίεςυγείας, γυμναστήριοκαιπαιδικόςσταθμός
  • Προσφέρει 6.500 θέσεις εργασίας
  • Αναμένονται25.000 επισκέπτες ημερησίως