Το γερμανικό κράτος κρατικοποιεί τη Uniper, το μεγαλύτερo εισαγωγέα φυσικού αερίου της χώρας.

Το γερμανικό κράτος κρατικοποιεί τη Uniper, το μεγαλύτερo εισαγωγέα φυσικού αερίου της χώρας.

Η Γερμανία κρατικοποιεί τον ενεργειακό κολοσσό Uniper!

1.206 επισκέψεις στο άρθρο

Στα χέρια του γερμανικού κράτους κατά 98,5% θα περάσει σύντομα ο ενεργειακός κολοσσός φυσικού αερίου Uniper, σύμφωνα με ανακοίνωση της φινλανδικής εταιρείας Fortum.

Πιο συγκεκριμένα, η φινλανδική εταιρεία Fortum, η οποία αυτή τη στιγμή κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Uniper, ανακοίνωσε ότι το γερμανικό κράτος θα εθνικοποιήσει σε ποσοστό 98,5% τη μεγάλη εταιρεία φυσικού αερίου Uniper, η οποία ασφυκτιά εξαιτίας των περικοπών στην παροχή ρωσικού αερίου.

Kοινοποίησέ το »

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Fortum, στο πλαίσιο συμφωνίας ανάμεσα στο Βερολίνο και τον σκανδιναβικό όμιλο, η Γερμανία θα εξαγοράσει έναντι περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ το 56% του κεφαλαίου που κατέχει η Fortum και θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Μετά την αύξηση κεφαλαίου και την αγορά των μετοχών, το γερμανικό κράτος θα διαθέτει περίπου το 98,5% της Uniper», καταλήγει η ανακοίνωση της φινλανδικής εταιρείας.

Πρόκειται για μια ιστορική κίνηση του γερμανικού κράτους, σε μία προσπάθεια να σώσει το μεγαλύτερο εισαγωγέα φυσικού αερίου της χώρας, ειδικά εν όψει του χειμώνα και με την ενεργειακή κρίση να μαίνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Uniper έχει λάβει πακέτα-δάνεια διάσωσης, αλλά η ένταση της ενεργειακής κρίσης είναι αυτή που την οδηγεί σε κρατικοποίηση.

Kοινοποίησέ το »