Η κλεψύδρα αδειάζει, αποφάσεις δεν λαμβάνονται και τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά και επιχειρήσεις βρίσκονται σε απόγνωση με τις εξωφρενικές τιμές στην ενέργεια.

Η κλεψύδρα αδειάζει, αποφάσεις δεν λαμβάνονται και τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά και επιχειρήσεις βρίσκονται σε απόγνωση με τις εξωφρενικές τιμές στην ενέργεια.

Δεν είναι πλάκα: Ικανοποιημένη η Ιταλία για το θέμα των τιμών ενέργειας στην Ευρώπη!

1.215 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Την ικανοποίησή του για το ό,τι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μελετήσει τη θέσπιση ανώτατης τιμής σε προϊόντα ενέργειας εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, αμέσως μετά από τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Μπορεί η Σύνοδος Κορυφής να μην πήρε –για μία ακόμα φορά- αποφάσεις για τις εξωφρενικές τιμές στην ενέργεια, οι οποίες έχουν «γονατίσει» τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αλλά κάποιοι χαίρονται γιατί η πρόταση για θέσπιση ανώτατης τιμής (πλαφόν) σε ενεργειακά προϊόντα, θα μελετηθεί και θα αξιολογηθεί (κάποια στιγμή) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά από τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, τόνισε ό,τι «σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της αγοράς της ενέργειας και τις υψηλές τιμές, είμαστε ικανοποιημένοι. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε και επίσημα εντολή να μελετήσει την θέσπιση ανώτατου ορίου στην τιμή της ενέργειας».

Ο Μάριο Ντράγκι, σημείωσε, αναφερόμενος σε άλλα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής ό,τι «η συμφωνία για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας ήταν μια απόλυτη επιτυχία και είναι κάτι που πριν λίγες μέρες θα ήταν αδύνατο να διανοηθούμε», όπως διαβάζουμε και σε ρεπορτάζ του energypress, ενώ πρόσθεσε ό,τι «η Ιταλία δεν θα έχει ιδιαίτερες αρνητικές επιπτώσεις, αφού η απαγόρευση εισαγωγής του ρωσικού πετρελαίου θα τεθεί σε ισχύ, όπως και για τους υπόλοιπους, από το τέλος του χρόνου».

Οι νέες αυτές δηλώσεις αυτές του Ιταλού πρωθυπουργού, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσες έκανε ο ίδιος πριν από λίγες μέρες και συμφωνούσαν με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος είπε πρόσφατα ό,τι η Ευρώπη πρέπει να δείξει λίγο θάρρος και να εισηγηθεί ανώτατη τιμή στο φυσικό αέριο, ώστε να πέσουν οι τιμές στα ενεργειακά προϊόντα, οι οποίες βρίσκονται εκτός ελέγχου.

Τώρα βέβαια, αν κάποιος θέλει να «διαβάσει» κάπως αλλιώς τα πράγματα, μπορεί το θάρρος να είναι και συνώνυμο της μελέτης (η οποία δεν ξέρουμε πόσης διάρκειας θα είναι). Ποιος ξέρει τι άλλο θα δουν και θα ακούσουν οι Ευρωπαίοι καταναλωτές;

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »