Η Ιταλία καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει αποφάσεις για την ενεργειακή κρίση και να θέσει ανώτατη τιμή στο φυσικό αέριο προς όφελος νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η Ιταλία καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει αποφάσεις για την ενεργειακή κρίση και να θέσει ανώτατη τιμή στο φυσικό αέριο προς όφελος νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ιταλία προς ΕΕ: Εκτός ελέγχου η κατάσταση, πλαφόν στο αέριο για να πέσουν οι τιμές!

1.284 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει θάρρος και να εισηγηθεί ανώτατη τιμή στο φυσικό αέριο, ώστε να πέσουν οι τιμές στα ενεργειακά προϊόντα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός ΥΠΕΞ, στο πλαίσιο των συνεχών παρεμβάσεων της Ιταλίας για την ενεργειακή κρίση και την αντιμετώπιση των συνεπειών της, κάλεσε την ΕΕ να γίνει πιο θαρραλέα προς όφελος των ευρωπαϊκών νοικοκυριών και επιχειρήσεων και να βάλει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

«Ως ιταλική κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά την ενέργεια θεωρούμε ότι η ΕΕ πρέπει να είναι πολύ πιο θαρραλέα. Τόσο για το εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία, όσο και για τον καθορισμό ευρωπαϊκού κανονισμού, ο οποίος να μπορεί να θέσει πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, έκανε λόγο, όπως διαβάζουμε και σε ρεπορτάζ του energypress, για τιμές που βρίσκονται εκτός ελέγχου. «Η τιμή του φυσικού αερίου είναι εκτός ελέγχου και αυτό δεν εξαρτάται από την ποσότητα», τόνισε ο Ντι Μάιο, για να προσθέσει ό,τι «είναι εκτός ελέγχου, λόγω του φόβου που προκαλεί ο πόλεμος και το πόσο μπορεί να επηρεάσει τις προμήθειες φυσικού αερίου τους ερχόμενους μήνες».

Κλείνοντας, ο Ντι Μάιο, υπογράμμισε ό,τι «θέτοντας μια ανώτατη τιμή, θα καταφέρουμε να προκαλέσουμε μια καθοδική πορεία των τιμών και θα βοηθήσουμε τα νοικοκυριά και ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις, οι οποίες αν δεν πληρώνουν την ενέργεια όσο και οι επιχειρηματίες που βρίσκονται σε άλλες ηπείρους δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές».

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι οι δηλώσεις του Ιταλού ΥΠΕΞ, έρχονται σε συνέχεια των δηλώσεων του πρωθυπουργού της χώρας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος βλέποντας ό,τι η ΕΕ καθυστερεί χαρακτηριστικά να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις ή όταν αυτό συμβαίνει έχουν διφορούμενη σημασία, αποκάλυψε ό,τι ήδη πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες (μεταξύ των οποίων και ο κορυφαίος εισαγωγέας αερίου στη Γερμανία) έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμό στη GazpromBank και έχουν πληρώσει σε ρούβλια για το αέριο (διάβασε περισσότερα εδώ).
 

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »