Η Κίνα θα βοηθήσει τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με άνθρακα για να στηρίξει την οικονομική της ανάκαμψη.

Η Κίνα θα βοηθήσει τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με άνθρακα για να στηρίξει την οικονομική της ανάκαμψη.

Αύξηση κατανάλωσης άνθρακα & από την Κίνα για ενεργειακή ασφάλεια!

1.464 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του πρωθυπουργού της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, ανακοινώθηκε ό,τι η χώρα θα προχωρήσει σε αύξηση της κατανάλωσης άνθρακα για να στηρίξει την οικονομική της ανάκαμψη.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από τις ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας που παρατηρήθηκαν το 2021, η Κίνα θα αυξήσει την κατανάλωση άνθρακα το 2022, προκειμένου να στηρίξει την οικονομική της ανάκαμψη.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Υπενθυμίζεται ό,τι πρόσφατα η Βουλγαρία ανακοίνωσε, μέσω του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, ό,τι οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα είναι ένα εργαλείο για φθηνό ρεύμα (διάβασε περισσότερα εδώ).

Κυλιόμενες διακοπές ρεύματος & αύξηση κόστους παραγωγής για τις επιχειρήσεις!

Ο ασιατικός οικονομικός κολοσσός επλήγη το καλοκαίρι του 2021, λόγω της παγκόσμιας αύξησης πρώτων υλών, κυρίως του άνθρακα, όπως διαβάζουμε και στο energypress, από τον οποίο εξαρτάται κατά 60% για την τροφοδότηση των εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή η εξέλιξη οδήγησε τα εργοστάσια να μειώσουν την παραγωγή παρά τη μεγάλη ζήτηση και τις αρχές να πραγματοποιούν κυλιόμενες διακοπές ρεύματος, ενώ αύξησε κατακόρυφα το κόστος παραγωγής για τις επιχειρήσεις.

Η αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας έχει τον πρώτο λόγο!

Παρά τις δεσμεύσεις του Πεκίνου για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ο πρωθυπουργός της Κίνας, τόνισε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua ό,τι «η ενεργειακή ασφάλεια πρέπει  να διατηρηθεί. Η προμήθεια σε άνθρακα θα αυξηθεί και τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούν με άνθρακα θα βοηθηθούν ώστε να λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, προκειμένου να παράγουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια».

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι ο πρόεδρος της χώρας, Σι Τζινπίνγκ είχε δεσμευτεί για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα πριν από το 2030. Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η κατανάλωση άνθρακα στην Κίνα αυξήθηκε το 2021 κατά 4,7%, συγκριτικά με το 2020.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »