Οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με εγχώριο άνθρακα, μπορούν να δώσουν τη λύση στην ενεργειακή κρίση.

Οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με εγχώριο άνθρακα, μπορούν να δώσουν τη λύση στην ενεργειακή κρίση.

Η Βουλγαρία επιμένει στον άνθρακα για χαμηλές τιμές στο ρεύμα!

1.966 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Η απάντηση της Βουλγαρίας στην ενεργειακή κρίση και στις υψηλές τιμές ενέργειας είναι οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής της χώρας που λειτουργούν με ντόπιο άνθρακα.

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε γράψει για την αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου δομών που φιλοξενούν άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο στη Βουλγαρία, με αποτέλεσμα αυτές να κινδυνεύουν με κλείσιμο, καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν ακόμα και τους μισθούς των εργαζομένων (διάβασε περισσότερα εδώ).

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Όμως, όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας, ο νέος πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της γειτονικής χώρας, Στανισλάφ Τοντορόφ, φαίνεται ό,τι θέλει να δώσει απάντηση στην ενεργειακή κρίση και στην ακρίβεια.

Εργαλείο, οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα για φθηνό ρεύμα!

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τοντόροφ, σε συνέντευξη του στη ΒΕΡ, τόνισε με νόημα ό,τι «έχουμε ένα ευρύτερο φάσμα εργαλείων για να ανταποκριθούμε στην ενεργειακή κρίση που ταλανίζει ολόκληρη την Ευρώπη. Έχουμε πολλούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με εγχώριο άνθρακα και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι χαμηλότερο».

Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα στην αγορά ενέργειας!

Ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, υπογράμμισε ό,τι «προς το παρόν, δεν υπάρχει ισχυρό κίνητρο για την αύξηση των τιμών μετά την άρση του μορατόριουμ για τα νοικοκυριά, διότι δεν υπάρχει έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας στη Βουλγαρία», για να προσθέσει ό,τι «η ενεργειακή κρίση προκαλείται από γεωπολιτικούς παράγοντες και σε συνθήκες μακροχρόνιας αβεβαιότητας και κρίσης, όλα όσα διαπραγματεύονται στην πιο δυναμική αγορά «μια ημέρα μπροστά», είναι λάθος και αυτό πρέπει να αλλάξει».

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »