Ιδανική επιλογή τα θαλάσσια αιολικά πάρκα για την Ελλάδα. Παραγωγή φθηνής ενέργειας, πολλά κέρδη για τη χώρα και τους πολίτες.

Ιδανική επιλογή τα θαλάσσια αιολικά πάρκα για την Ελλάδα. Παραγωγή φθηνής ενέργειας, πολλά κέρδη για τη χώρα και τους πολίτες.

Μπορεί ο άνεμος να δώσει λύση στην ενεργειακή ακρίβεια;

1.254 επισκέψεις στο άρθρο

Τα θαλάσσια αιολικά πάρκα «τρέφονται» δωρεάν αφού χρησιμοποιούν τον άνεμο. Απεξάρτηση της χώρας από εισαγόμενες ακριβές μορφές  ενέργειας. Προσφέρουν στην εθνική οικονομία και στην τσέπη των πολιτών! Δεν προκαλούν αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Η αιολική ενέργεια ανήκει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και είναι το μέλλον, ειδικά αν κάποιος αναλογιστεί την τρέχουσα ενεργειακή κρίση, η οποία έχει εκτοξεύσει τις τιμές των ενεργειακών προϊόντων, αλλά και πολλών ακόμα αγαθών και υπηρεσιών στα ύψη.

Kοινοποίησέ το »

Λύση και για την Ελλάδα τα θαλάσσια αιολικά πάρκα;
  • «Τρέφονται» δωρεάν αφού χρησιμοποιούν τον άνεμο
  • Απεξάρτηση της χώρας από εισαγόμενες ακριβές μορφές ενέργειας
  • Συνεισφέρουν στην εθνική οικονομία & στην τσέπη των πολιτών (χαμηλότεροι λογαριασμοί ενέργειας)
  • Δεν προκαλούν αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες
Πολλές χώρες στην Ευρώπη, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Σουηδία, η Δανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο (και άλλες σε μικρότερο βαθμό) έχουν επενδύσει σε θαλάσσια αιολικά πάρκα για παραγωγή φθηνής ενέργειας.

Αναμφίβολα, σε χώρες όπως η Ελλάδα με πλούτο σε θάλασσα και ανέμους, είναι μία ιδανική επενδυτική επιλογή που θα αποφέρει πολλά κέρδη. Η χώρα μας θα απεξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από εισαγόμενες ακριβές μορφές  ενέργειας, θα κερδίσει η εθνική οικονομία, αλλά και οι πολίτες, καθώς θα δουν αρκετά πιο χαμηλούς λογαριασμούς ενέργειας.

Τα θαλάσσια αιολικά πάρκα δεν προκαλούν αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες!

Πέρα από όλα τα παραπάνω, είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι τα θαλάσσια αιολικά πάρκα δεν προκαλούν τοπικές κοινωνικές αντιδράσεις, όπως έχει δείξει η διεθνής εμπειρία. Πολλές φορές έχει παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο σε αιολικά πάρκα στην ξηρά. Συνεπώς, πρόκειται για μία επένδυση που θα αφήσει τους πάντες ευχαριστημένους, αλλά θα υπάρξει και μεγάλη συμβολή στη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή.

Εσύ τι πιστεύεις για όλα αυτά; Συμφωνείς με την ιδέα να αρχίσει η χώρα να σκέφτεται και να πράττει γρήγορα για την εγκατάσταση θαλάσσιων αιολικών πάρκων;

Δες video


 

Kοινοποίησέ το »