Το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα και ο ρόλος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη μείωση του κόστους ενέργειας.

Το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα και ο ρόλος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη μείωση του κόστους ενέργειας.

Ανάπτυξη των ΑΠΕ για φθηνότερη ενέργεια!

1.287 επισκέψεις στο άρθρο

Το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα και ο ρόλος των ΑΠΕ, η μείωση του κόστους ενέργειας, ο καθοριστικός ρόλος του υδρογόνου και το καύσιμο - γέφυρα στη μεταβατική περίοδο. Τι συζητήθηκε στο 1st Athens ESG Summit.

Για αναγκαιότητα λήψης δραστικών μέτρων και επενδύσεων προς τη κατεύθυνση της ενεργειακής μετάβασης, έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, από το βήμα του 1st Athens ESG Summit.

Kοινοποίησε το »


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σκρέκας, σημείωσε ό,τι η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) θα μειώσει τελικά το κόστος ενέργειας και θα ενισχύσει τη κοινωνική συνοχή. «Ο στόχος για μηδενικούς ρύπους είναι απολύτως αναγκαίος και για να επιτευχθεί απαιτείται δράση τώρα», υπογράμμισε ο υπουργός, για να προσθέσει ό,τι «αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς θα πετύχουμε την ενεργειακή μετάβαση, διατηρώντας τη κοινωνική συνοχή».

Το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα και ο ρόλος των ΑΠΕ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, τόνισε ό,τι το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα θα αναθεωρηθεί και θα γίνει ακόμη πιο φιλόδοξο, θα προδιαγράφει μία μεταβατική περίοδο, κατά την οποία θα πρέπει να αντικατασταθούν τα παλαιά ρυπογόνα λιγνιτικά εργοστάσια της ΔΕΗ με σύγχρονα φυσικού αερίου. Ο κ. Σκρέκας, επιχειρηματολόγησε, λέγοντας ό,τι η ανάπτυξη των ΑΠΕ θα βοηθήσει για την επίτευξη του στόχου γιατί σήμερα η παραγωγή ηλιακής ενέργειας είναι πιο φθηνή από τον άνθρακα, το λιγνίτη και γενικότερα τα ορυκτά καύσιμα.

Καθοριστικός ο ρόλος του υδρογόνου

Το υδρογόνο έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο (διάβασε περισσότερα εδώ και εδώ) και αυτό είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο και στην Ελλάδα. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σημείωσε ό,τι είναι αναγκαίες οι επενδύσεις στο υδρογόνο. Υπογράμμισε μάλιστα ό,τι ο ρόλος που θα παίξει θα είναι καθοριστικός. Παράλληλα, αναγνώρισε ό,τι μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει μία μεταβατική περίοδος, στην οποία το φυσικό αέριο θα λειτουργήσει ως καύσιμο – γέφυρα.
 
 
 
 
 
 

Kοινοποίησε το »