Γλυπτά από πάγο ύψους 30 μέτρων!

36.493 επισκέψεις στο άρθρο

Το φαντασμαγορικό show με γλυπτά από χιόνι που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Κίνα, αναμένεται να συσχετιστεί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα φιλοξενηθούν από τη χώρα το 2022.

Κινέζοι καλλιτέχνες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα γλυπτό από χιόνι, μήκους περίπου 300 μέτρων, το οποίο θα εκτεθεί σε έκθεση έργων τέχνης από χιόνι τον Δεκέμβριο στην βορειοανατολική επαρχία Χαϊλονγκτζιάνγκ. 

Το γλυπτό θα αποτελείται από τρία μέρη. Το κύριο τμήμα θα απεικονίζει ένα κορίτσι που ανοίγει τα χέρια της, ενώ το γλυπτό θα είναι 35 μέτρα ψηλό. Οταν ολοκληρωθεί θα είναι το μεγαλύτερο γλυπτό από χιόνι που δημιουργήθηκε ποτέ στην έκθεση. 

Η Κίνα θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 και το θέμα της γλυπτικής θα αντανακλά αυτήν την διοργάνωση, εκτιμούν αρμόδιοι φορείς.

«Κάτω από τη λάμψη των πέντε δαχτυλιδιών- το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων, το κορίτσι ανοίγει τα χέρια του και τα φτερά αντιπροσωπεύουν τα όνειρα των ανθρώπων» λέει ο καλλιτέχνη Ζανγκ Νίνγκε.

Η Διεθνής Έκθεση Γλυπτών από Χιόνι πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Χαρμπίν,  πρωτεύουσα της επαρχίας Χαϊλονγκτζιάνγκ από το 1989. Κάθε χρόνο, κορυφαίοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στον διαγωνισμό αυτό.

Για τον Ζανγκ και την ομάδα του, η πρόκληση δεν είναι μόνο το μέγεθος του γλυπτού, αλλά και οι λεπτομέρειες. Τα σχέδιά τους περιλαμβάνουν πεύκα και χιονισμένα βουνά σκαλισμένα στην γλυπτική σύνθεση.
«Σίγουρα θα μείνει στη μνήμη των ανθρώπων» λέει ο Ζανγκ.

Πηγή: ΑΠΕ