Θερμοστατική βαλβίδα στο καλοριφέρ. Ιδανική και φθηνή λύση, γλιτώνεις άμεσα καύσιμο & λεφτά!

Θερμοστατική βαλβίδα στο καλοριφέρ. Ιδανική και φθηνή λύση, γλιτώνεις άμεσα καύσιμο & λεφτά!

Θερμοστατική βαλβίδα, εξοικονόμηση ως 30% στο καύσιμο

1.459 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Με θερμοστατική βαλβίδα (κεφαλή), εξοικονομείς καύσιμο έως και 30%. Με 1 διακόπτη ρυθμίζεις την κυκλοφορία του νερού. Έχεις αυτονομία θέρμανσης σε κάθε χώρο του σπιτιού. Κάνεις απόσβεση σε 1 σεζόν, ακόμα & αν βάλεις σε όλα τα σώματα.

Η θερμοστατική βαλβίδα στα καλοριφέρ σου επιτρέπει να έχεις διαφορετική θερμοκρασία σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ενώ εξοικονομείς περίπου 30% σε καύσιμο. Τοποθετείται σε κάθε θερμαντικό σώμα της εγκατάστασης που έχεις και μέσω διακόπτη ρυθμίζει την κυκλοφορία του θερμού νερού στο σώμα (εκεί γίνεται όλη η δουλειά), ανάλογα με την επιθυμητή σε αυτό θερμοκρασία.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ιδανική και φθηνή λύση, γλιτώνεις άμεσα καύσιμο & λεφτά!
  • Με θερμοστατική βαλβίδα (κεφαλή), εξοικονομείς καύσιμο έως και 30%
  • Με 1 διακόπτη ρυθμίζεις την κυκλοφορία του νερού
  • Έχεις αυτονομία θέρμανσης σε κάθε χώρο του σπιτιού
  • Κάνεις απόσβεση σε 1 σεζόν, ακόμα & αν βάλεις σε όλα τα σώματα
Εξοικονόμηση καυσίμου έως και 30%!

Με τη χρήση μιας θερμοστατικής βαλβίδας/κεφαλής και μάλιστα χωρίς την αλλαγή νοοτροπίας του χρήστη (η οποία μπορεί να συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην εξοικονόμηση), μπορείς να έχεις μια εξοικονόμηση της τάξης του 20%-30% στο καύσιμο που χρησιμοποιείς για τη θέρμανσή σου. Αν είσαι λίγο παραπάνω προσεκτικός, τότε υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες εξοικονόμησης!

Αυτονομία θέρμανσης σε κάθε χώρο!

Τοποθετώντας βαλβίδα σε κάθε ένα θερμαντικό σώμα του σπιτιού εξασφαλίζεις αυτονομία σε κάθε χώρο. Επομένως, κάθε δωμάτιο έχει τη θερμοκρασία που θες, ενώ κάποια δωμάτια τα απομονώνεις από τη θέρμανση (πχ αποθήκες ή υπόγεια).

Χρήσιμο είναι να γνωρίζεις ό,τι ένα σώμα πρέπει να μένει χωρίς βαλβίδα (εκεί όπου βρίσκεται ο κεντρικός θερμοστάτης), ώστε να επιτρέπεται η κυκλοφορία του ζεστού νερού στο δίκτυο, σε περίπτωση που όλα τα σώματα είναι κλειστά.

Μην τοποθετείς τις βαλβίδες σε σώματα σκεπασμένα με οτιδήποτε!

Καλό είναι να αποφεύγεται η τοποθέτηση των βαλβίδων σε σώματα που είναι σκεπασμένα με έπιπλα-ξύλινα ράφια ή οτιδήποτε άλλο. Γιατί; Διότι η θερμότητα εγκλωβίζεται, η βαλβίδα θα παραμένει σχεδόν πάντα κλειστήκαι ο χώρος θα είναι πάντα κρύος. Συνεπώς, για να κάνει δουλειά η θερμοστατική βαλβίδα, πρέπει αυτή τη συμβουλή να τη λάβεις σοβαρά υπόψη.

Συμπέρασμα

Η θερμοστατική βαλβίδα (κεφαλή) στα θερμαντικά σώματα, είναι η πιο ιδανική λύση (άμεση και φθηνή) για εξοικονόμηση καυσίμου και χρημάτων! Θα κάνεις άμεση απόσβεση μέσα σε 2 μήνες, δηλαδή μέσα σε 1 μόνο χειμερινή περίοδο. Και η βαλβίδα θα ζήσει για πολλούς χειμώνες!

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »