Μάθε τα μυστικά για να ζεσταθείς οικονομικά και να μην «πληρώσεις το μάρμαρο» πανάκριβα, ακούγοντας διάφορους «ειδικούς» που τα ξέρουν όλα.

Μάθε τα μυστικά για να ζεσταθείς οικονομικά και να μην «πληρώσεις το μάρμαρο» πανάκριβα, ακούγοντας διάφορους «ειδικούς» που τα ξέρουν όλα.

Αλήθεια & παραμύθια για την οικονομική θέρμανση!

8.930 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Αν επιλέξεις τα ηλεκτρικά θερμαντικά ως κεντρική θέρμανση, πληρώνεις 2πλά από πετρέλαιο. Ανάγκες θέρμανσης σπιτιού σε KWh, ποσότητα, τιμή καυσίμου, τα βασικά κριτήρια. Με μικρό κόστος βάζεις αυτοματισμούς, εξοικονομείς ως 40%. Πιστοποίηση κατανάλωσης συσκευής, αλλιώς δεν ξέρεις τι «καις».

ELITH
THERMOVENT HELLAS A.E.

Ακούς διάφορα κατά καιρούς για οικονομικούς τρόπους θέρμανσης, αλλά δύσκολα θα ακούσεις ό,τι τα πάντα εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, τους οποίους θα πρέπει να λάβεις υπόψη, προτού καταλήξεις σε μη ασφαλή συμπεράσματα και αποφάσεις.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μάθε τα μυστικά της οικονομικής θέρμανσης, για μην τρέχεις μετά!
  • Με ηλεκτρικά θερμαντικά ως κεντρική θέρμανση πληρώνεις 2πλά από πετρέλαιο
  • Καθοριστικές οι ανάγκες θέρμανσης σε KWh, ποσότητα, τιμή καυσίμου
  • Με μικρό κόστος βάζεις αυτοματισμούς, εξοικονομείς ως 40%
  • Πιστοποίηση κατανάλωσης συσκευής, αλλιώς δεν ξέρεις τι «καις»
Ξεκινάμε από τα βασικά. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες θέρμανσης, δεν μένουμε στην ίδια περιοχή, δεν μένουμε στο ίδιο κτίσμα (μικρότερο ή μεγαλύτερο, παλαιότερο ή νεότερο κλπ). Αυτά δύσκολα θα τα ακούσεις από διάφορους «ειδικούς» που τα ξέρουν όλα, αλλά εσύ καλείσαι να «πληρώσεις το μάρμαρο».

3+1 σημεία SOS στη θέρμανση που πρέπει να ελέγξεις προτού επιλέξεις!

Επίλεξε τρόπο θέρμανσης με βάση τις δικές σου ανάγκες!

Προτού επιλέξεις τρόπο θέρμανσης, πρέπει να υπολογίσεις το τι πραγματικά σε συμφέρει, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σου.

Οι  ανάγκες θέρμανσης του σπιτιού σου σε KWh,  η ποσότητα του καυσίμου που θα χρειαστείς κατά προσέγγιση για ένα χρόνο και η τιμή του επιλέξιμου καυσίμου, είναι τρεις από τους παράγοντες που πρέπει να εξετάσεις, προτού αποφασίσεις το σε ποια λύση θέρμανσης θα στραφείς.

Μιλώντας με ένα μηχανικό μπορείς εύκολα να υπολογίσεις τις ανάγκες θέρμανσης του χώρου σου σε KWh, χωρίς να ξεχνάς τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν συνήθως στη περιοχή σου, το επίπεδο μόνωσης του σπιτιού και άλλους παράγοντες, τους οποίους υπολογίζει ο μηχανικός σου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις τιμές των καυσίμων, είσαι σε θέση να γνωρίζεις τη κατανάλωσή σου και το ποσό που θα χρειαστεί να δώσεις για τη θέρμανσή σου. Για παράδειγμα, σε ένα καλά μονωμένο σπίτι 80 τ.μ. , η μέση κατανάλωση πετρελαίου για ένα χειμώνα υπολογίζεται από 800-1200 λίτρα.

Με αντίστοιχο τρόπο μπορείς να υπολογίσεις τη κατανάλωσή σου για κάθε διαφορετικό τρόπο θέρμανσης!

Μπορώ να αντικαταστήσω τη κεντρική θέρμανση με ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα;

Τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα κάθε είδους (θερμοπομποί, λαδιού κλπ) ενδείκνυνται μόνο ως λύση ανάγκης ή συμπληρωματικά, για μεμονωμένους χώρους. Δεν σε συμφέρει να αντικαταστήσεις με αυτά την υπάρχουσα θέρμανση!

Πολλοί πιστεύουν ότι αν αντικαταστήσουν τη κεντρική θέρμανση με αποκλειστική χρήση θερμαντικών σωμάτων ελαχιστοποιούν τα έξοδα. Λάθος! Τα σώματα αυτά αποδίδουν καλύτερα μόνο όταν θέλουμε να ζεστάνουμε μεμονωμένους, μικρούς χώρους ή για παράδειγμα σε συνδυασμό με ένα κλιματιστικό υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Επιπλέον , αργούν πολύ να ζεστάνουν το χώρο, γεγονός που τα αναγκάζει να «καίνε στο «φουλ» περισσότερη ώρα. Με μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς, καίγοντας non stop ένα θερμαντικό σώμα θα δεις ό,τι θα πληρώσεις τα διπλάσια από όσα θα έδινες για πετρέλαιο σε κεντρική θέρμανση.

Η σίγουρη λύση των αυτοματισμών θέρμανσης!

Θερμοστατικές κεφαλές, θερμιδομετρητές και άλλοι αυτοματισμοί θέρμανσης (διάβασε περισσότερα εδώ) μπορούν να μειώσουν αισθητά το κόστος λειτουργίας του συστήματος κεντρικής θέρμανσης και μάλιστα με χαμηλό κόστος αγοράς τους. 

Πιο συγκεκριμένα, μια έξυπνη εναλλακτική λύση και με χαμηλό budget είναι η τοποθέτηση θερμοστατικών κεφαλών ή θερμιδομετρητών. Πρόκειται ουσιαστικά για συσκευές που  τοποθετούνται τοπικά σε κάθε ένα θερμαντικό σώμα χωριστά και ρυθμίζουν τη ροή του ζεστού νερού, βάσει της θερμοκρασίας του συγκεκριμένου χώρου.

Έτσι, όταν επιτυγχάνεται η επιθυμητή θερμοκρασία, το σώμα αυτό απομονώνεται, ενώ τα υπόλοιπα συνεχίζουν να δουλεύουν. Με αυτό το τρόπο η εξοικονόμηση καυσίμου μπορεί να φτάσει και στο 40%!

Ζήτα πιστοποίηση κατανάλωσης συσκευής!

Αν θέλεις να πάρεις κάποιες συσκευές θέρμανσης, οι οποίες θα λειτουργούν συμπληρωματικά στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης, μην ξεχνάς προτού προχωρήσεις σε αγορά να ζητήσεις τα… «διαπιστευτήρια» απόδοσης και κατανάλωσης της συσκευής!

Μπορεί μία τιμή μίας θερμαντικής συσκευής να μοιάζει αρκετά δελεαστική, αλλά για να μη βρεθείς προ δυσάρεστης έκπληξης και ως προς τη συσκευή και ως προς ένα πιθανό «φουσκωμένο» λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος φρόντισε να δεις τι κατανάλωση έχει η συσκευή που είδες στη βιτρίνα ενός καταστήματος, στο διαδίκτυο ή οπουδήποτε αλλού.

Εσύ πώς έχεις επιλέξει να ζεσταθείς φέτος το χειμώνα;

 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »