Θερμομονωτικά χρώματα: Διώχνουν υγρασία - Σου γλιτώνουν χρήματα

Θερμομονωτικά χρώματα: Διώχνουν υγρασία - Σου γλιτώνουν χρήματα

  • Θερμομονωτικά χρώματα: Διώχνουν υγρασία - Σου γλιτώνουν χρήματα
  • Θερμομονωτικά χρώματα: Διώχνουν υγρασία - Σου γλιτώνουν χρήματα

Θερμομονωτικά χρώματα: Διώχνουν υγρασία - Σου γλιτώνουν χρήματα

3.783 επισκέψεις στο άρθρο (28/03/2024)
Σχολιάστε

- Προστατεύουν από μύκητες και υγρασία, διώχνουν το κρύο
- Κρατούν σταθερή τη θερμοκρασία τον χειμώνα, μειώνεις τα έξοδα θέρμανσης
- Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα απλά χρώματα
- Ιδανικά για παλαιότερα κτίσματα που δεν έχουν καλή μόνωση

VECHRO

Η αύξηση του κόστους ενέργειας μπορεί να αντιμετωπιστεί με τρόπους που θα κρατήσουν το σπίτι μας ζεστό το χειμώνα, δροσερό το καλοκαίρι και μακριά από την υγρασία. Αυτοί οι τρόποι πρέπει να είναι έξυπνοι, οικονομικοί και θα μας οδηγήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού. Έτσι θα έχουμε και ποιότητα και αποτέλεσμα, δηλαδή όφελος στην τσέπη μας. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι τα θερμομονωτικά χρώματα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Θερμομονώνεις, εξοικονομείς ενέργεια & χρήμα!

Τα θερμομονωτικά ή ενεργειακά χρώματα νέας τεχνολογίας, περιέχουν μικροσωματίδια και ενισχύουν τη θερμομόνωση του σπιτιού σου τόσο το χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι, προστατεύουν από την υγρασία και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα απλά χρώματα.

Ένα από τα «μυστικά» είναι η θερμομόνωση του σπιτιού έτσι ώστε να μην υπάρχει απώλεια ενέργειας και χρημάτων. Πέρα όμως από τη συμβατική μόνωση του σπιτιού, υπάρχουν και «μυστικά» που την ενισχύουν. Ένα από αυτά είναι τα θερμομονωτικά ή ενεργειακά χρώματα. Είναι ένας από τους έξυπνους και οικονομικούς τρόπους που προαναφέραμε. Πάμε να δούμε μαζί τα βασικά πλεονεκτήματα των θερμομονωτικών-ενεργειακών χρωμάτων.

Τα πλεονεκτήματα των θερμομονωτικών-ενεργειακών χρωμάτων με 1 ματιά!
  • Προσφέρουν αδιαβροχοποίηση, θερμομόνωση, αλλά και προστασία από μύκητες και υγρασία
  • Διαθέτουν ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις ανακλαστικότητας του ήλιου, υπερδιπλάσιες σε σχέση με αυτή που προσφέρει, για παράδειγμα, η επίστρωση μιας ταράτσας με κόκκινο κεραμίδι ή η επικάλυψή της με πλάκες
  • Μπορούν να εφαρμοστούν σε περιπτώσεις παλαιότερων κτισμάτων που δεν έχουν την κατάλληλη μόνωση, προσφέροντας μια οικονομική και αποτελεσματική λύση, αλλά και να λειτουργήσουν επικουρικά προς τη κανονική μόνωση του κτιρίου
  • Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, λόγω περιορισμένης θερμικής καταπόνησης και οικονομικό όφελος από τις μειωμένες ανάγκες για επισκευή
  • Κρατούν σταθερή τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του κτηρίου χειμώνα-καλοκαίρι. Μειώνεται δηλαδή η χρήση κλιματιστικών και τα έξοδα για θέρμανση και ψύξη
  • Υπάρχει μεγάλη ποικιλία και μπορείς να επιλέξεις το κατάλληλο είδος ανάλογα με τις ανάγκες σου
Πώς προστατεύουν το σπίτι από την υγρασία;

Προστατεύουν από την υγρασία γιατί σχηματίζουν μια ανθεκτική μεμβράνη. Διατηρούν τις ιδιότητες τους από -20 βαθμούς Κελσίου έως 80 βαθμούς. Εφαρμόζονται σε κάθε είδους νέα ή παλαιά επιφάνεια. Δημιουργούν μία αδιάβροχη και ελαστική μεμβράνη, εξαιρετικά ανθεκτική στις εξωτερικές συνθήκες. Καλύπτουν λοιπόν, τέλεια τις μικρορωγμέςστις επιφάνειες των εξωτερικών τοίχων προσφέροντας έτσι εξαιρετική στεγάνωση από την υγρασία.

Τι κόστος θα έχω αν επιλέξω θερμομονωτικά-ενεργειακά χρώματα;

Τα θερμομονωτικά ή ενεργειακά χρώματα δεν κοστίζουν αρκετά περισσότερο από τα κανονικά χρώματα και κρατάνε περισσότερο καιρό. Το επιπλέον κόστος (περίπου 25-30% πιο υψηλό από τα συμβατικά και κυμαίνεται από 2-5 ευρώ/τ.μ.) δεν είναι αποτρεπτικό για την εφαρμογή τους, σε σχέση με τις συμβατικά, αν υπολογίσουμε κιόλας τα επιπρόσθετα πλεονεκτήματα που τα συνοδεύουν.

Τα θερμομονωτικά ενεργειακά χρώματα είναι μία εξαιρετική, έξυπνη και οικονομική επιλογή που θα ενισχύσει τη θερμομόνωση του σπιτιού. Θα το προστατέψουν από το κρύο και την υγρασία το χειμώνα, αλλά και το καλοκαίρι θα το κάνουν πιο δροσερό. Τα χρώματα αυτά διατίθενται κυρίως σε ανοιχτόχρωμες/ψυχρές αποχρώσεις.