Το μυστικό του πέλλετ. Πιστοποίηση για ποιότητα, σωστή απόδοση, οικονομία στη θέρμανση.

Το μυστικό του πέλλετ. Πιστοποίηση για ποιότητα, σωστή απόδοση, οικονομία στη θέρμανση.

Τα «μυστικά» του οικονομικού πέλλετ

1.390 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Πέλλετ με πιστοποίηση. Ξέρεις τι παίρνεις (διάμετρο, μήκος, υγρασία). Πολλή στάχτη και πετραδάκια; Κακή ποιότητα πέλλετ. Υγρασία πέλλετ πάνω από 10%; Πρόβλημα. Θρυμματίζεται, σπάει, γίνεται σκόνη; Δεν είναι το σωστό.

Όσοι χρησιμοποιούν το πέλλετπολλά χρόνοαξέρουν τι να προσέξουν, ποιο να επιλέξουν, ποιο τελικά τους συμφέρει. Το πέλλετ έχει τα μυστικά του, ειδικά για όσους πρόκειται να το χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά φέτος.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Πιστοποίηση για ποιότητα, σωστή απόδοση, οικονομία!
  • Πέλλετ με πιστοποίηση. Ξέρεις τι παίρνεις (διάμετρο, μήκος, υγρασία)
  • Πολλή στάχτη & πετραδάκια; Κακή ποιότητα πέλλετ
  • Υγρασία πέλλετ πάνω από 10%; Πρόβλημα καύσης, απόδοσης, συντήρησης
  • Χρήση για πρώτη φορά; Δοκίμασέ το πριν αγοράσεις μεγάλη ποσότητα
Όσοι μένουν στη βόρεια Ελλάδα ξέρουν το πέλλετ και το εμπιστεύονται εδώ και πολλά χρόνια για τη θέρμανσή τους.

Φέτος η τιμή του έχει αυξηθεί αρκετά, (όπως σε όλα) ενώ πέρα από την τιμή υπάρχει και θέμα διαθεσιμότητας, καθώς καταναλωτές όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη ψάχνουν οικονομικές και ποιοτικές λύσεις θέρμανσης, με τη ζήτηση για πέλλετ αυξάνεται σημαντικά.

Που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις

Το πέλλετ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ειδικούς καυστήρες, σε τζάκι και σε σόμπα πέλετ. Ωστόσο, τη μεγαλύτερη απόδοση την εμφανίζουν όταν χρησιμοποιούνται σε ειδικούς καυστήρες ή σόμπες πέλλετ.

Oι συσκευασίες που διατίθεται έχουν τυποποιημένες διαστάσεις, ώστε να χρησιμοποιούνται εύκολα με συσκευασίες των 15 ή 50 κιλών ή ακόμη και χύμα. Επίσης διατίθεται και σε μπρικέτες  των 10 με 15 κιλών που είναι στην ουσία κάτι σαν κούτσουρο ξύλου.

Δώσε μεγάλη σημασία στην ποιότητα!

Τα προϊόντα που θα βρεις στην αγορά είναι πολλά, αλλά διαφέρουν σε επίπεδο ποιότητας, κάτι που επηρεάζει άμεσα και τη θερμοδυναμική τους απόδοση!

Φρόντισε να αγοράζεις προϊόντα που φέρουν τις κατάλληλες πιστοποιήσεις, όσον αφορά στη διάμετρο, στο μήκος, στη περιεκτικότητα σε υγρασία, στη θερμογόνο δύναμη. Οι πιο διαδεδομένες νόρμες κατασκευής πέλλετ ξύλου που συναντάμε είναι οι DIN PLUS και ΕΝ 14961-2. Επίσης, θα πρέπει να ελέγχεις την υγρασία του πέλλετ. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είναι μικρότερη του 10%.

Με λίγα λόγια, επιλέγοντας πέλλετ με τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, εξασφαλίζεις την αποδοτικότερη λειτουργία του συστήματος, μικρότερη κατανάλωση καύσιμης ύλης και μεγαλύτερα διαστήματα για καθαρισμό και συντήρηση.

Τι πρέπει να προσέξεις αν το χρησιμοποιείς πρώτη φορά φέτος!
  1. Μπορείς να αγοράσεις μια μικρή ποσότητα δειγματοληπτικά. Εντός της συσκευασίας δεν θα πρέπει να υπάρχει μεγάλος όγκος σκόνης και τριμμάτων
 
  1. Πάρε ένα κομμάτι πέλλετ και πιέσέ το στο χέρι σου. Το κομμάτι δεν θα πρέπει να θρυμματιστεί και αν σπάσει δεν πρέπει να είναι σε μορφή σκόνης
 
  1. Αφού τοποθετήσεις την απαιτούμενη ποσότητα πέλλετ μέσα στο λέβητα, έλεγξε την ποσότητα του καπνού και τη λειτουργία του συστήματος. Η φλόγα εντός του λέβητα θα πρέπει να πλησιάζει το λευκό χρώμα. Αν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα λειτουργίας δεις πολύ καπνό εντός της συσκευής, τότε απαιτείται ρύθμιση του καυστήρα ή η ποιότητα του πέλλετ δεν είναι καλή
 Τέλος, αφού ολοκληρωθεί η καύση, έλεγξε την ποσότητα της στάχτης. Αν είναι αρκετά μεγάλη και εντοπίσεις πετραδάκια μέσα σε αυτή, τότε το προϊόν που επέλεξες δεν είναι καλής ποιότητας.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »