4+1 tips για να «εγκλωβίσεις» τη θερμότητα στο χώρο που επιθυμείς και να κρατήσεις το σπίτι ζεστό, ακόμα και όταν κλείσεις τη θέρμανση.

4+1 tips για να «εγκλωβίσεις» τη θερμότητα στο χώρο που επιθυμείς και να κρατήσεις το σπίτι ζεστό, ακόμα και όταν κλείσεις τη θέρμανση.

Πώς να φυλακίσετε τη ζέστη στο σπίτι, αφού κλείσει η θέρμανση

2.953 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Κλείστε τις κουρτίνες λίγο πριν πέσει ο ήλιος. Απομονώστε τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε. Σφραγίστε τα κενά από τις πόρτες με «αεροστόπ». Τοποθετήστε χοντρά χαλιά παντού.

Η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων στη θέρμανση είναι το μεγάλο ζητούμενο για το φετινό χειμώνα. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα επιλέξετε για να ζεστάνετε το σπίτι, υπάρχουν κάποιες απλές καθημερινές λύσεις για να το διατηρήσετε όσο το δυνατό περισσότερο ζεστό, ακόμα και όταν κλείσετε τη θέρμανση.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »


4 tips για να «εγκλωβίσετε» τη θερμότητα στο χώρο που επιθυμείτε
  • Ανοιχτές κουρτίνες το πρωί, κλειστές λίγο πριν πέσει ο ήλιος
  • Απομόνωση των δωματίων που δεν χρησιμοποιείτε (κλείστε τις πόρτες)
  • Σφραγίστε τα κενά από τις πόρτες με «αεροστόπ»
  • Χοντρά χαλιά παντού (δεν ομορφαίνουν μόνο, αλλά και ζεσταίνουν)
Υπάρχουν τρόποι για να κρατήσουμε το σπίτι μας όσο το δυνατόν πιο ζεστό για αρκετή ώρα όταν επιλέξουμε να κλείσουμε τη θέρμανση; Πάμε να δούμε 4 συμβουλές.
  1. Κουρτίνες. Επιλέγετε χοντρές χειμωνιάτικες τους χειμερινούς μήνες. Στην Ελλάδα τις περισσότερες μέρες του χρόνου υπάρχει ηλιοφάνεια. Ανοίξτε τις κουρτίνες το πρωί, αφήστε τον ήλιο να ξεχυθεί μέσα και να ζεστάνει όλο το σπίτι. Λίγο πριν πέσει ο ήλιος κλείστε τις όλες μαζί με τα παντζούρια. Έτσι δεν θα «δραπετεύσει» γρήγορα η ζέστη που συσσωρεύτηκε όλη την ημέρα στο σπίτι.
 
  1. Απομόνωση των δωματίων που δεν χρησιμοποιείτε. Κλείστε όλες τις πόρτες από όλα τα δωμάτια, ώστε να μην ξεφύγει η θερμότητα από το χώρο που θα παραμείνειτε τις περισσότερες ώρες πριν πάτε για ύπνο.
 
  1. Σφραγίστε τα κενά από τις πόρτες με «αεροστόπ». Ελέγξτε το πλαίσιο της κεντρικής πόρτας, αλλά και των δωματίων στο κάτω μέρος. Αν υπάρχει κενό, τότε θα έχετε απώλεια θερμότητας. Τοποθετήστε στο κάτω μέρος της πόρτας «αεροστόπ». Θα λειτουργήσει ως πρόχειρο μονωτικό υλικό. Δεν θα επιτρέψει στον ζεστό αέρα από το εσωτερικό να φύγει προς τα έξω, αλλά και στον κρύο αέρα από το εξωτερικό να εισέλθει μέσα.
 
  1. Χαλιά παντού σε κάθε δωμάτιο, σε κάθε χώρο του σπιτιού. Τα χαλιά και οι μοκέτες δεν είναι μόνο για ομορφιά, αλλά μπορούν να μας ζεστάνουν. Θα αποτρέψουν την απώλεια θερμότητας από το δάπεδο.
 
Extra tip!

Υπάρχει και κάτι επιπλέον που μπορεί να φανεί χρήσιμο για να διατηρήσουμε ένα χώρο του σπιτιού ζεστό, ειδικά την κουζίνα. Ποιο είναι το πιο ζεστό μέρος του σπιτιού, όπως έλεγαν οι παλιοί; Η κουζίνα. Όταν λοιπόν ψήνουμε ένα φαγητό ή γλυκό, μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε ανοιχτό το πορτάκι του φούρνου. Όλη αυτή η θερμότητα θα διαχυθεί στο χώρο της κουζίνας και θα την κρατήσει ζεστή για αρκετή ώρα.
 
Συμπέρασμα

Κάθε τρόπος που μπορεί να κρατήσει το σπίτι μας ζεστό φέτος το χειμώνα, ειδικά όταν κλείσουμε τη θέρμανση είναι χρήσιμος, καθώς μπορεί να μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα. Δεν αφήνουμε ούτε θερμική κιλοβατώρα να πάει χαμένη!

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »