Θέλεις πάροχο με την πιο χαμηλή τιμή ρεύματος κάθε μήνα; Δες τι πρέπει να κάνεις.

Θέλεις πάροχο με την πιο χαμηλή τιμή ρεύματος κάθε μήνα; Δες τι πρέπει να κάνεις.

Πώς μπορώ να αλλάξω πάροχο για πιο φθηνό ρεύμα; Τι ισχύει;

1918 επισκέψεις στο άρθρο

Μπορώ να επιλέξω άλλο πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος που έχει χαμηλότερη τιμή; Τι συμβαίνει στην περίπτωση που υπάρχουν οφειλές στον προηγούμενο; Δες τι μπορείς να κάνεις.

Σχολιάστε

Οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα μέχρι το καλοκαίρι του 2023 να αλλάζουν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας -ακόμα και κάθε μήνα- χωρίς να υπάρχει ποινή (penalty) πρόωρης αποχώρησης. Αυτό συμβαίνει, προκειμένου να μπορούν να επιλέγουν τον πάροχο με το πιο φθηνό τιμολόγιο. Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που δεν έχει εξοφληθεί όλο το ποσό της οφειλής στον προηγούμενο πάροχο;

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Τι ισχύει για την αλλαγή παρόχου ρεύματος;
  • Δυνατότητα αλλαγής παρόχου χωρίς ποινή (penalty) πρόωρης αποχώρησης (μέχρι το καλοκαίρι 2023)
  • Σύσταση για αποπληρωμή ή διακανονισμό ποσού στον προηγούμενο πάροχο
  • Κάθε 20 του μήνα οι πάροχοι πρέπει να ανακοινώνουν τις τιμές για τον επόμενο μήνα
Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, έδωσε διευκρινίσεις ως προς το θέμα της αλλαγής παρόχου ρεύματος από τους καταναλωτές. Ξεκαθάρισε ότι υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής παρόχου ακόμα και αν υπάρχουν σε εκκρεμότητα οφειλές προς τον προηγούμενο πάροχο.

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν ο καταναλωτής μπορεί να το κάνει αυτό, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι «μπορεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να αφήνει χρέος σε έναν πάροχο και να μεταπηδά σε κάποιον άλλο», για να προσθέσει ότι «θα πρέπει να αποπληρώνει ή να διακανονίζει το ποσό στον προηγούμενο πάροχο και μετά να πηγαίνει στον επόμενο, ο οποίος θα έχει πιο χαμηλό τιμολόγιο».

Πολύ σημαντικό όμως είναι να γνωρίζει ο καταναλωτής «ποια είναι η τιμή του κάθε παρόχου». Για αυτό και οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας είναι υποχρεωμένοι «κάθε 20 του μηνός» να ανακοινώνουν ποια θα είναι η τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας για τον επόμενο μήνα.

Kοινοποίησέ το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Ακολουθήστε το 4green στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο 4green.gr
Σχολιάστε