`Αλλαξε τζάμια και κράτα έξω τον καυτό ήλιο!

`Αλλαξε τζάμια και κράτα έξω τον καυτό ήλιο!

  • `Αλλαξε τζάμια και κράτα έξω τον καυτό ήλιο!
  • `Αλλαξε τζάμια και κράτα έξω τον καυτό ήλιο!

`Αλλαξε τζάμια και κράτα έξω τον καυτό ήλιο!

10.163 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Τα ενεργειακά τζάμια αντανακλούν την υπέρυθρη ακτινοβολία κατά 99,6%, προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας κατά 30%, μιας και δεν «ξεγλιστρά» η θερμότητα από αυτά και προσφέρουν μόνωση! Δες τώρα την διαφορά των διπλών και τριπλών υαλοπινάκων!

Η υπέρυθρη ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να είναι επιθυμητή και ανεπιθύμητη. Είναι επιθυμητή όταν αναζητούμε την ηλιακή ζεστασιά, άνεση και φυσική θέρμανση του χώρου μας. Αντιθέτως είναι ανεπιθύμητη όταν γίνεται ενοχλητική, όταν το δωμάτιό μας ζεσταίνεται θέτοντας σε δοκιμασία ανθρώπους και κλιματιστικά συστήματα.
Για τον έλεγχο της ηλιακής ακτινοβολίας μέσω των υαλοστασίων, λοιπόν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν:
-Υαλοπίνακες ελέγχου της ηλιακής ακτινοβολίας (solar control)
-Χαμηλής θερμικής εκπομπής (low emissivity) υαλοπίνακες.

Η υπεριώδης ακτινοβολία, και κυρίως το τμήμα 280-380nm (UVB & UVA), είναι δυνατόν να έχει βλαβερές συνέπειες, όπως ηλιακά εγκαύματα του δέρματος και ξεθώριασμα του χρώματος των αντικειμένων που εκτίθενται στον ήλιο. 
Για την προστασία των αντικειμένων και των ανθρώπων απαιτείται ο αποκλεισμός της υπεριώδους ακτινοβολίας.
Σημαντική συμβολή στην μείωση των βλαβερών συνεπειών, μπορούν να προσφέρουν συγκεκριμένοι υαλοπίνακες όπως: 
-Οι πολυστρωματικοί (laminated) υαλοπίνακες, με ειδική αντί-UV μεμβράνη PVB, οι οποίοι μπορούν να εμποδίσουν την μετάδοση μέχρι και του 99,6% της υπεριώδους ακτινοβολίας.
- Οι έγχρωμοι (body tinted) υαλοπίνακες μπορούν να φιλτράρουν τμήματα του ηλιακού φάσματος επιλεκτικά. 
- Οι υαλοπίνακες με χαμηλό ηλιακό συντελεστή (solar factor), μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την μείωση των θερμικών επιπτώσεων της ακτινοβολίας 
Σημειωτέον ότι κανένα γυαλί δεν μπορεί να εγγυηθεί απόλυτη προστασία από το ξεθώριασμα των χρωμάτων.
  • Από τα ανοίγματα ενός κτιρίου «δραπετεύει» το 30% περίπου της θερμότητάς του! Με την αντικατάσταση των παλιών υαλοπινάκων εξασφαλίζουμε ουσιαστική εξοικονόμηση ενέργειας.
Είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους κάποιος πρέπει να επενδύσει στην αντικατάσταση των υαλοπινάκων.
- Πρώτον από τα ανοίγματα ενός κτιρίου «δραπετεύει» το 30% περίπου της θερμότητάς του.
 
- Δεύτερον ότι η αντικατάσταση των υαλοπινάκων είναι (πλην εξαιρέσεων) απλή, γρήγορη και ουσιαστικά «ανώδυνη» παρέμβαση.
 
- Τρίτον ότι η αντικατάσταση των υαλοπινάκων έχει μικρό κόστος (ενδεικτική τιμή:600 ευρώ για ένα σπίτι 100 τ.μ.), μικρότερο από κάθε άλλη παρέμβαση.
 
- Τέταρτον ότι έχει άμεσα και «χειροπιαστά» αποτελέσματα.
  • Η διαφορά μεταξύ διπλών και ενεργειακών τζαμιών μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει το 220%! Υπάρχει διαφορά!
Δεν είναι ΟΛΑ τα διπλά τζάμια και ενεργειακά;: 
Αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες παραπληροφορήσεις της αγοράς…. Η πραγματικότητα είναι ότι οι πραγματικά ενεργειακοί υαλοπίνακες έχουν εντυπωσιακά καλύτερες θερμομονωτικές επιδόσεις σε σχέση με τους κοινούς διπλούς υαλοπίνακες. Η διαφορά μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει το 220%.

Για να γίνει αυτό κατανοητό, αρκεί να πούμε ότι όση ακριβώς βελτίωση θερμομόνωσης προσφέρει ο κοινός διπλός υαλοπίνακας από τον μονό , άλλη τόση (και λίγο παραπάνω) είναι η βελτίωση στην θερμομόνωση μεταξύ του κοινού διπλού και του πραγματικά ενεργειακού υαλοπίνακα 3ης γενεάς!
  • Τα triplex τζάμια συγχέονται με τα τριπλά. Ουσιαστικά όμως αποτελεί την εμπορική ονομασία για το αποτέλεσμα της συνένωσης 2 ή περισσότερων τζαμιών με μια μεμβράνη.
Τρία φύλλα τζαμιού, δυο διάκενα. Τα τριπλά τζάμια έχουν καλύτερα αποτελέσματα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης σε σχέση με τα διπλά. Εδώ όμως είναι μεγαλύτερο το συνολικό πάχος του τζαμιού καθώς και το βάρος του και αυτό δημιουργεί δυσκολίες. Στην πραγματικότητα τα τριπλά τζάμια μπορούν να τοποθετηθούν σε ειδικές κατηγορίες κουφωμάτων και με ειδικούς μηχανισμούς ανθεκτικούς σε μεγάλα βάρη.  H λέξη «τρίπλεξ» πολύ συχνά συγχέεται με τα τριπλά τζάμια. Ουσιαστικά όμως αποτελεί την εμπορική ονομασία για το αποτέλεσμα της συνένωσης 2 ή περισσότερων τζαμιών με μια μεμβράνη.

Εσύ έχεις ακόμα τα απλά τζάμια στο σπίτι σου;
Ποιον υαλοπίνακα διαλέγεις;