Φίλτρα, στοιχείο & δοχείο του αφυγραντήρα θέλουν καθαρισμό για καλή λειτουργία και υγιεινή ατμόσφαιρα.

Φίλτρα, στοιχείο & δοχείο του αφυγραντήρα θέλουν καθαρισμό για καλή λειτουργία και υγιεινή ατμόσφαιρα.

Τα μυστικά καλής & υγιεινής λειτουργίας του αφυγραντήρα

2152 επισκέψεις στο άρθρο (23/10/2023)

Πλαστικό φίλτρο κρατά τις σκόνες (αυτή είναι η δουλειά του). Φίλτρο HEPA (με μικρούς πόρους) δεν αφήνει ούτε τα μικρά σωματίδια να περνούν. Φίλτρο άνθρακα, εξουδετερώνει τους ρύπους, μα θέλει & αλλαγή. Καθαρισμός στοιχείου (ακριβώς όπως στα κλιματιστικά), τακτικό πλύσιμο δοχείου.

Σχολιάστε

Οι αφυγραντήρες έχουν ειδικά φίλτρα που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού. Κάποια στιγμή όμως θέλουν και αυτοί, όπως όλα τα πράγματα, συντήρηση και καθαρισμό για να λειτουργούν σωστά, μα και υγιεινά.

Κοινοποίησέ το αν σου άρεσε »
Σχολίασέ το »


Φίλτρα, στοιχείο & δοχείο του αφυγραντήρα θέλουν καθαρισμό!
  • Πλαστικό φίλτρο κρατά τις σκόνες (αυτή είναι η δουλειά του)
  • Φίλτρο HEPA (με μικρούς πόρους) δεν αφήνει ούτε τα μικρά σωματίδια να περνούν
  • Φίλτρο άνθρακα, εξουδετερώνει τους ρύπους, μα θέλει & αλλαγή
  • Καθαρισμός στοιχείου (ακριβώς όπως στα κλιματιστικά), τακτικό πλύσιμο δοχείου
Ήξερες ότι ο αφυγραντήρας έχει όχι 1, αλλά 3 φίλτρα;

Στην πίσω πλευρά του αφυγραντήρα, υπάρχουν τα φίλτρα του. Συνήθως υπάρχουν 3 φίλτρα. Το πλαστικό που κρατά εκτός σκόνη και μεγάλα σωματίδια. Το φίλτρο HEPA που έχει πολύ μικρούς πόρους και δεν αφήνει ούτε τα πολύ μικρά (αόρατα με γυμνό μάτι) να περάσουν μέσα στον αφυγραντήρα. Και τρίτο φίλτρο αυτό του άνθρακα, το οποίο εξουδετερώνει τους ρύπους.

Όλα αυτά τα φίλτρα αφαιρούνται πολύ εύκολα και μπορούμε να τα καθαρίσουμε βιολογικά μόνοι μας. Κάποια μπορεί να χρειαστούν και αντικατάσταση, όπως αυτό του άνθρακα. Δεν είναι κοστοβόρο και μπορείς να έχεις ένα μικρό ρολό, να κόβεις ένα κομμάτι στο μέγεθος του προηγούμενου και να το αντικαθιστάς κάθε 6 μήνες ή καλύτερα όποτε το συνιστά ο κατασκευαστής (στο εγχειρίδιο χρήσης).

Καθαρισμός στοιχείου (όπως στα κλιματιστικά) & δοχείου νερού!

Όταν αφαιρεθούν τα φίλτρα θα διακρίνεις το στοιχείο του αφυγραντήρα. Είναι παρόμοιο με αυτό που έχουν τα κλιματιστικά. Το καθαρίζεις, γιατί και αυτό μαζεύει βρωμιά. Πριν βγάλεις τα φίλτρα, μην ξεχάσεις να αφαιρέσεις και το δοχείο νερού του αφυγραντήρα και να το πλύνεις, ειδικά αν δεις ό,τι έχει συγκεντρώσει μούχλα (δηλαδή μύκητες επικίνδυνους για την υγεία).

Μπορείς να κάνεις και βιολογικό καθαρισμό του αφυγραντήρα σου (αν θέλεις) και πολύ εύκολα μπορείς να βρεις στην αγορά ένα ειδικό υγρό με βιοένζυμα (αναμειγνύεις μία μικρή ποσότητα μέσα σε ψεκαστήρα με νερό).

Μην αφήνεις τον αφυγραντήρα σου στην τύχη του. Θέλει προσοχή & αγάπη και αυτός για να κάνει σωστά τη δουλειά του, να μη βγάζει προβλήματα. Σου φαίνεται δύσκολο; Κι όμως δεν είναι.

Ακολουθήστε το 4green στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο 4green.gr
Σχολιάστε