Υποφέρεις από αλλεργία και υγρασία στο σπίτι - Πάρε αφυγραντήρα

Υποφέρεις από αλλεργία και υγρασία στο σπίτι - Πάρε αφυγραντήρα

  • Υποφέρεις από αλλεργία και υγρασία στο σπίτι - Πάρε αφυγραντήρα
  • Υποφέρεις από αλλεργία και υγρασία στο σπίτι - Πάρε αφυγραντήρα

Υποφέρεις από αλλεργία και υγρασία στο σπίτι - Πάρε αφυγραντήρα

2.796 επισκέψεις στο άρθρο (02/04/2024)
Σχολιάστε

- 3 ενδείξεις που σημαίνουν ότι χρειάζεσαι άμεσα
- Μειώνει υγρασία & έξοδα θέρμανσης ως 20%
- Προσφέρει ποιότητας ζωής και υγιεινή ατμόσφαιρα
- Πρόσεξε μέγεθος & ισχύ: Προσαρμόζονται σε τ.μ. & διαρρύθμιση

Ένας αφυγραντήρας καινούριας τεχνολογίας μειώνει τα επίπεδα υγρασίας του σπιτιού, αλλά και τα έξοδα θέρμανσης και ηλεκτρικού ρεύματος. Κάνει δουλειά, αλλά πρέπει να είναι ο σωστός.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Μειώνει υγρασία & έξοδα θέρμανσης ως 20%

Ο αφυγραντήρας είναι μία ηλεκτρονική συσκευή που αφαιρεί την υγρασία από τον αέρα, αποτρέποντας τις ζημιές που προκαλεί. Λειτουργεί με βάση τις αρχές του κλιματιστικού, όσον αφορά το ψυκτικό του κύκλωμα, είναι όμως αποκλειστικά σχεδιασμένος για να αφαιρεί την υγρασία (δηλαδή τους υδρατμούς) από τον αέρα και όχι να τον θερμαίνει ή να τον ψύχει.

Παράλληλα, σας θυμίζουμε πώς να επιλέξετε υπέρυθρη θέρμανση μαρμάρου σε μοναδική τιμή!

Η υγρασία είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που καταστρέφουν τους τοίχους και τα έπιπλα στο σπίτι, προκαλώντας ζημιές όπως το μαύρισμα των τοίχων, το «σκάσιμο» της μπογιάς, φουσκωμένα πατώματα, παράθυρα με μαύρα στίγματα και αλλοιωμένα έπιπλα.

Προσφέρει ποιότητας ζωής και υγιεινή ατμόσφαιρα

Οι αφυγραντήρες έχουν ειδικά φίλτρα που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού, συνδέονται απευθείας με την αποχέτευση, σε βοηθούν να ζεσταθείς πιο οικονομικά, ενώ γλιτώνεις και άλλα χρήματα, καθώς δεν πρόκειται να δεις ξανά υγρασία και μούχλα.

3 ενδείξεις που σημαίνουν ότι χρειάζεσαι άμεσα αφυγραντήρα!

1. Σταγόνες στο εσωτερικό των τζαμιών, όταν πάνω στα τζάμια και στα πατζούρια συγκεντρώνονται υδρατμοί σε μορφή σταγόνων.

2. Σημάδια μούχλας στην οροφή ή στις γωνίες των τοίχων του μπάνιου όπου λόγω των υδρατμών πολύ συχνά εμφανίζεται μούχλα στην οροφή και στις γωνίες των τοίχων.

3. Ύπαρξη άσχημων οσμών. Η ανίχνευση μιας ιδιαίτερα χαρακτηριστικής μυρωδιάς σε χώρους όπως το γκαράζ και τα υπόγειο σηματοδοτεί την ύπαρξη μούχλας και την παρουσία υγρασίας.

Πρόσεξε μέγεθος & ισχύ-  6 κρίσιμα tips πριν την αγορά!

1. Πόσα τετραγωνικά έχεις. Επίλεξε συσκευή, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Η απόδοση του αφυγραντήρα εξαρτάται από τη δυνατότητα άντλησης του αέρα ανά ώρα, ανά τετραγωνικό μέτρο (m2) για κατοικίες με σταθερό ύψος  περίπου 3 μέτρα.

2. Έλεγξε το επίπεδο υγρασίας του χώρου σου (η ηλικία του κτιρίου και η ποιότητα των μονωτικών υλικών παίζουν σημαντικό ρόλο). Μπορείς να το κάνεις εύκολα, χρησιμοποιώντας ένα υγρασιόμετρο.

3. Επικοινωνία χώρων. Αν οι χώροι δεν επικοινωνούν (είναι απομακρυσμένοι), μπορεί να χρειαστεί να αγοράσεις παραπάνω από έναν αφυγραντήρα για σωστό αποτέλεσμα.

4. Επίπεδα θορύβου. Σε μικρό χώρο καλό είναι να μην ξεπερνά τα 38-42dB (λειτουργία χαμηλής ταχύτητας). Σε μεγαλύτερο είναι φυσιολογικό το όριο των 44-52dB.

5. Σύστημα αποστράγγισης. Καλό είναι να έχει ένα τέτοιο σύστημα, ώστε να συνδέεται απευθείας με την αποχέτευση και το νερό που μαζεύεται να απομακρύνεται αυτόματα (δεν χρειάζεται να αδειάζεις συνεχώς το δοχείο).

6. Wi-Fi. Καλό είναι να έχει αυτή τη δυνατότητα. Σου επιτρέπει να ρυθμίζεις τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας στον χώρο σου, όπου και αν βρίσκεσαι με το «κατέβασμα» μία απλής εφαρμογής. Επίσης προγραμματίζεις το χρόνο χρήσης, ώστε να μη λειτουργεί χωρίς λόγο, όταν λείπεις στη δουλειά ή σε άλλες εργασίες εκτός σπιτιού.

6 κρίσιμα tips για max απόδοση & οικονομία!

1. Μην αγοράζεις μεγαλύτερο ή ισχυρότερο αφυγραντήρα. Πάρε αυτόν που καλύπτει τις ανάγκες σου.

2. Κλείσε πόρτες και παράθυρα όταν τον έχεις θέσει σε λειτουργία. Θεωρείται αυτονόητο, αλλά…

3. Τοποθέτησέ τον στο κέντρο του δωματίου και μακριά από τοίχους και κουρτίνες!

4. 30% -50% επίπεδο υγρασίας είναι ιδανικό. Μη κατεβάζεις παρακάτω το όριο, καθώς αυξάνεις τις ώρες λειτουργίας του αφυγραντήρα, «καις» ρεύμα χωρίς λόγο!

5. Εκμεταλλεύσου τις δυνατότητες που δίνει ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας που έχεις. Αν υπάρχει κάποια έκπτωση (πχ. μειωμένο τιμολόγιο, νυχτερινό κλπ), τότε θέσε σε λειτουργία τον αφυγραντήρα εκείνες τις ώρες πιο πολύ.

6. Συντήρηση και καθαρισμός. Οποιοδήποτε μηχάνημα, όσο καινούριο και αν είναι θέλει συντήρηση και καθαρισμό. Όχι μόνο για να αντέξει περισσότερο μα και για να λειτουργεί σωστά, να έχεις τη maximum οικονομία και απόδοση.