Φέτος θα σκάσει ο τζίτζικας! Τα σύγχρονα κλιματιστικά θα σε σώσουν!

Διαβάστηκε από 7265 αναγνώστες -

Τα έξυπνα κλιματιστικά τα ανοιγοκλείνεις με το κινητό, «καίνε» σχεδόν τα μισά από τα συμβατικά και ρυθμίζουν την ισχύ σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του χώρου. Έτσι εξοικονομείς ρεύμα & χρήμα!

 
  • Το έξυπνο κλιματιστικό, μπορείς να το ανοίγεις από το κινητό και να σε περιμένει ένα δροσερό σπίτι γυρνώντας από την δουλειά
Τα εν λόγο κλιματιστικά συνδέονται στο internet και μπορείς να στέλνεις από το κινητό σου εντολή από όπου και να σαι, να ξεκινήσει την λειτουργία στους βαθμούς που εσύ θα επιλέξεις. Έτσι μπορείς να το ρυθμίσεις να δουλέψει μισή ώρα πριν πας σπίτι σου, ώστε όταν ανοίξεις την πόρτα αντί το καυτό κύμα να σε περιμένει η δροσιά!
  • Ο inverter προσαρμόζει την ισχύ του κλιματιστικού σύμφωνα με τις πραγματικές θερμικές ανάγκες του χώρου σου
Τα σύγχρονα συστήματα κλιματισμού  διαθέτουν λειτουργία Inverter. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, η λειτουργία Inverter δεν σχετίζεται με την αντιστροφή της λειτουργίας του κλιματιστικού συστήματος αλλά αυτή επιτρέπει να μεταβάλλεται η ισχύς του συμπιεστή και να προσαρμόζεται σύμφωνα με τις πραγματικές θερμικές ανάγκες του χώρου που επιθυμούμε να ψύξουμε ή ακόμα να θερμάνουμε.  Όταν οι θερμικές απαιτήσεις είναι υψηλές ο συμπιεστής παράγει μέχρι και 130% της ισχύος του ενώ όταν οι απαιτήσεις είναι χαμηλές μπορεί να παράγει μόνο το 30%.
 
Όταν επιτευχθεί η ρυθμισμένη θερμοκρασία, ο μετατροπέας επιτρέπει την λειτουργία του συμπιεστή σε ρελαντί, ενώ τα κλιματιστικά συστήματα χωρίς Inverter παύουν την λειτουργία τους και εκκινούν εκ νέου την λειτουργία τους σε μέγιστη ισχύ όταν αυξομειωθεί σημαντικά η θερμοκρασία του χώρου.
 
Με την λειτουργία Inverter επιτυγχάνεται:
Η σημαντική μείωση σε κατανάλωση ενέργειας της τάξεως του 40% συγκριτικά με ένα απλό σύστημα.
Η ελαχιστοποίηση των επιπέδων θορύβου καθότι η συσκευή λειτουργεί συνεχόμενα σε χαμηλές στροφές.
  • Η τιμή τους πλέον δεν διαφέρει πολύ από τα απλά
Η τιμή τους δεν είναι πολύ διαφορετική από τα απλά, στην ουσία αν βρεις και μία καλή έκπτωση μπορείς να το αγοράσεις στα ίδια λεφτά που θα έδινες για ένα συμβατικό κλιματιστικό. Ακόμα και αν η τιμή τους είναι υψηλότερη, για παράδειγμα  κατά 100 ευρώ, θα τα “βγάλεις” μέσα σε ένα Καλοκαίρι.
  • Τα σύγχρονα κλιματιστικά έχουν καλύτερη απόδοση  και καιν σχεδόν το μισό ρεύμα
Με την είσοδο νέων τεχνολογιών στα κλιματιστικά μπορεί να επιτευχθεί ιδιαίτερα υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας. Η αρχή έγινε με τα κλιματιστικά τύπου inverter, τον ρόλο του οποίου εξηγήσαμε παραπάνω, τα οποία πλέον έχουν γίνει σχεδόν ο κανόνας παρά η εξαίρεση στην αγορά. Επιπλέον αυτών έχουν αναπτυχθεί και άλλες τεχνολογίες με απώτερο σκοπό τη δραστική μείωση τα κατανάλωσης. 
Νέα μοντέλα κλιματιστικών διαθέτουν λειτουργίες ασύρματου χειρισμού μέσω WiFi που μπορεί αφενός μεν να μειώσει την κατανάλωση του κλιματιστικού, καθώς πλέον ο χρήστης θα το ανοίγει μόνο όταν είναι απαραίτητο, αφετέρου δε να αυξήσει και την ικανοποίηση του χρήστη από το προϊόν καθώς μπορεί να διαχειριστεί τη λειτουργία του συστήματος με απομακρυσμένο έλεγχο, ώστε, όταν για παράδειγμα φτάσει στο χώρο αυτό, να έχει την ενδεδειγμένη θερμοκρασία, αποφεύγοντας όμως τις σπατάλες.
Μια άλλη τεχνολογία που μπορεί να μειώσει την κατανάλωση, αλλά ταυτόχρονα να αυξήσει και την ικανοποίηση του χρήστη είναι αυτή των αισθητήρων. Οι αισθητήρες έχουν διπλή χρήση ελέγχοντας  αν στο χώρο υπάρχουν άνθρωποι. 
Σε περίπτωση που κανείς δεν βρίσκεται στο χώρο για κάποιο χρονικό διάστημα τότε μπαίνει σε λειτουργία ένα ειδικό πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας. Αντίθετα άμα στο χώρο υπάρχει κάποιος άνθρωπος τότε ρυθμίζεται η λειτουργία του κλιματιστικού έτσι ώστε να μην στέλνει το ρεύμα κρύου/ζεστού αέρα πάνω στο χρήστη. 
Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η άνεση του χρήστη και κατά συνέπεια μειώνεται η επιθυμία του να αυξομειώνει συνεχώς την θερμοκρασία του κλιματιστικού και κατά συνέπεια να μειώνει τον συντελεστή απόδοσης του συστήματος.
Αντίστοιχα με την παραπάνω τεχνολογία λειτουργεί και το νυχτερινό πρόγραμμα, στο οποίο εξοικονομείται ενέργεια από την υπερβολική θέρμανση/ψύξη, αλλά επιπλέον οι χρήστες επωφελούνται και από τη μείωση του θορύβου κατά τη διάρκεια λειτουργίας του προγράμματος αυτού.
Τέλος στην εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να βοηθήσουν και συσκευές που περιλαμβάνονται σε μερικά κλιματιστικά και καταγράφουν την ενέργεια που έχει καταναλωθεί από το κλιματιστικό. 
Με αυτό τον τρόπο, ο χρήστης γνωρίζει την ενέργεια που καταναλώνεται και τη συμπεριφορά του κλιματιστικού σε διάφορες συνθήκες και κατά συνέπεια, ευαισθητοποιείται και επιζητά τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση.

Θα αγόραζες έξυπνο κλιματιστικό  αντί για ένα απλό κλασικό;
Πως σου φαίνεται η ιδέα να το ενεργοποιείς από την στάση του λεωφορείου;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ