Συστήματα εξαερισμού: Ατμόσφαιρα «εξοχής» μέσα στο σπίτι!

Συστήματα εξαερισμού: Ατμόσφαιρα «εξοχής» μέσα στο σπίτι!

 • Συστήματα εξαερισμού: Ατμόσφαιρα «εξοχής» μέσα στο σπίτι!
 • Συστήματα εξαερισμού: Ατμόσφαιρα «εξοχής» μέσα στο σπίτι!

Συστήματα εξαερισμού: Ατμόσφαιρα «εξοχής» μέσα στο σπίτι!

13.169 επισκέψεις στο άρθρο (15/04/2024)
Σχολιάστε

- Με ένα σύστημα μηχανικού αερισμού διασφαλίζετε καθαρό αέρα 24/7
- Ιδανική θερμοκρασία όλο τον χρόνο
- Αποχαιρετάτε μια για πάντα την υγρασία από όλους τους χώρους
- Μείωση του κόστους λειτουργίας του κλιματισμού

Με σύστημα μηχανικού αερισμού έχετε φρέσκο, καθαρό αέρα, χωρίς σκόνη, γύρη ή άλλα, επιβλαβή για την υγεία, αιωρούμενα σωματίδια

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Τα συστήματα μηχανικού αερισμού παρέχουν φρέσκο, καθαρό αέρα, απαλλαγμένο από γύρη και σκόνη, με μέγιστη ενεργειακή απόδοση μέσω της ανάκτησης θερμότητας.

Πλεονεκτήματα
 1. Βέλτιστο εσωτερικό κλίμα (IAQ) χωρίς ρεύματα αέρα.
 2. Εύκολος χειρισμός σύμφωνα με την απαίτηση (Demand Ventilation).
 3. Εξοικονόμηση ενέργειας, με εναλλάκτη υψηλής απόδοσης και ανεμιστήρες τεχνολογίας EC, χαμηλής κατανάλωσης. 
 4. Λειτουργία free- cooling.
 5. Παράλληλη μείωση του κόστους λειτουργίας του κλιματισμού.
 6. Προστασία δομής, καταπολεμά τη δημιουργία μούχλας.
 7. Απομακρύνει αιωρούμενα σωματίδια με υψηλής ποιότητας φίλτρα αέρα.
 8. Γρήγορη απόρριψη δυσάρεστων οσμών από κουζίνα, τουαλέτα.
 9. Εγκατάσταση plug & play.
 10. Λόγω των χοντρών στρωμάτων μόνωσης που έχουν πλέον τα σπίτια,  η «φτωχή» ποιότητα εσωτερικού αέρα είναι γεγονός και εύκολα εμφανίζουν μούχλα
Η μονάδα μηχανικού αερισμού καταφέρνει να διώχνει τον αέρα από τα δωμάτια με αυξημένη υγρασία , όπως η κουζίνα, αφού πρώτα “πάρει” την θερμότητα

Η κατασκευή ενός κτιρίου αλλά και η συμμόρφωση με τις προδιαγραφές της Οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων προϋποθέτει, από τη μία, το κατάλληλα μονωμένο κέλυφος του κτιρίου και από την άλλη, ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξαερισμού που θα διαχειρίζεται την απρόσκοπτη ροή αέρα στο χώρο.

Δείτε επίσης: Το νέο ασύρματο και «έξυπνο» ρομπότ καθαρισμού πισίνας!

Σκοπός είναι ο περιορισμός των ενεργειακών αναγκών και η αναβάθμιση της ποιότητας διαβίωσης με την εξασφάλιση της ποιότητας του αέρα και των συνθηκών άνεσης χωρίς τη δημιουργία ανεπιθύμητων ρευμάτων. Όσο πιο ενισχυμένη είναι η αεροστεγανότητα του κτιρίου, τόσο μειώνονται οι ενεργειακές απώλειες και ο φυσικός αερισμός του κτιρίου, καθιστώντας έτσι επιτακτική τη χρήση συστημάτων μηχανικού αερισμού και εναλλακτών θερμότητας (Heat Recovery Units - HRU).
 
Το σύστημα μηχανισμού αερισμού  προθερμαίνει ή προψύχει τον εισερχόμενο αέρα για να έχετε το πιο ευχάριστο -θερμοκρασιακά- περιβάλλον

Το αποτέλεσμα: μία βέλτιστη αναλογία αέρα και ένα ευχάριστο εσωτερικό περιβάλλον (IAQ – InternalAirQuality). Εάν χρειαστεί, το σύστημα μηχανικού αερισμού θα προθερμάνει ή θα προψύξει τον εισερχόμενο αέρα μέσω κατάλληλης διάταξης θέρμανσης - ψύξης. 

Ο γεωεναλλάκτης είναι ένα σύστημα το οποίο συνδυάζεται με την είσοδο του φρέσκου αέρα στο κτίριο και δροσίζει τον εξωτερικό εισερχόμενο αέρα, πριν αυτός μπει στον εναλλάκτη θερμότητας, επόμενο στάδιο του μηχανισμού αερισμού, μειώνοντας τη θερμοκρασία του κλιματιστικού στους 25–27 °C. Επίσης εγκαθίστανται ένα inverter split unit, ισχύος 2,5 kW, στο χώρο του καθιστικού για την κάλυψη της απαίτησης για ψύξη ολόκληρης της κατοικίας. 
 
Απαλλάσσει το σπίτι από ενοχλητικά ρεύματα αέρα και εξωτερικούς θορύβους 

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του μηχανικού αερισμού είναι ο χαμηλός, σχεδόν ανεπαίσθητος  θόρυβος λειτουργίας του συστήματος, ταυτόχρονα με τη θωράκιση του χώρου από τους εξωτερικούς, ενοχλητικούς θορύβους!