Τα οφέλη από την αγορά αφυγραντήρα είναι πολλά. Διώχνει υγρασία, κρύο και μούχλα, γλιτώνεις επιπλέον χρήματα από αποκατάσταση φθορών, αν δεν τον είχες.

Τα οφέλη από την αγορά αφυγραντήρα είναι πολλά. Διώχνει υγρασία, κρύο και μούχλα, γλιτώνεις επιπλέον χρήματα από αποκατάσταση φθορών, αν δεν τον είχες.

Αφυγραντήρας νέας γενιάς & ΤΕΛΟΣ σε υγρασία, κρύο, μούχλα!

18.972 επισκέψεις στο άρθρο
Σχολιάστε

Οι αφυγραντήρες έχουν ειδικά φίλτρα που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού, συνδέονται απευθείας με την αποχέτευση, σε βοηθούν να ζεσταθείς πιο οικονομικά, ενώ γλιτώνεις και άλλα χρήματα, καθώς δεν πρόκειται να δεις ξανά υγρασία και μούχλα.

GRUNDFOS
ROTOSAL ΣΥΡΜΟΣ - ΛΕΒΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

Τα πράγματα είναι απλά. Όπως ακριβώς πονούν τα ανθρώπινα κόκκαλα όταν αλλάζει ο καιρός και αυξάνεται η υγρασία, έτσι ακριβώς «πονούν» και τα κτίρια εξαιτίας αυτού του φαινομένου. Η υγρασία είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που καταστρέφουν τους τοίχους και τα έπιπλα στο σπίτι, προκαλώντας ζημιές όπως το μαύρισμα των τοίχων, το «σκάσιμο» της μπογιάς, φουσκωμένα πατώματα, παράθυρα με μαύρα στίγματα και αλλοιωμένα έπιπλα.
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »
  • Ξεχνάς τι σημαίνει υγρασία & μούχλα, γλιτώνεις πολλά χρήματα από φθορές
  • Έχει ειδικά φίλτρα που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι
  • Συνδέεται με την αποχέτευση & δεν αδειάζεις συνέχεια το δοχείο
  • Μειώνει τα έξοδα θέρμανσης έως 20%
Μέχρι τώρα ήταν αρκετά δύσκολο να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της υγρασίας, πέρα από το κλασικό τρόπο του «αερίσματος» του χώρου και της θέρμανσης του σπιτιού το χειμώνα. Για αυτό μία από τις πιο αποδοτικές λύσεις για τη μείωση των εξόδων θέρμανσης και την υγρασία στο σπίτι σου είναι ο αφυγραντήρας. Σύμφωνα με μετρήσεις των ειδικών, έχει εκτιμηθεί ότι με τη χρήση αφυγραντήρα το κόστος θέρμανσης μπορεί να μειωθεί έως και 15-20%.

Τι είναι ο αφυγραντήρας;

Ο αφυγραντήρας είναι μία ηλεκτρονική συσκευή που αφαιρεί την υγρασία από τον αέρα, αποτρέποντας τις ζημιές που προκαλεί. Λειτουργεί με βάση τις αρχές του κλιματιστικού, όσον αφορά το ψυκτικό του κύκλωμα, είναι όμως αποκλειστικά σχεδιασμένος για να αφαιρεί την υγρασία (δηλαδή τους υδρατμούς) από τον αέρα και όχι να τον θερμαίνει ή να τον ψύχει.

Πως λειτουργεί;

Αναρροφά τον αέρα του χώρου, τον περνά πάνω από ένα ψυκτικό στοιχείο, υγροποιεί τους υδρατμούς και τους αποβάλλει υπό μορφή νερού σε ένα ειδικό δοχείο ή προς ένα σημείο μόνιμης αποθήκευσης. Κατόπιν μεταθερμαίνει τον αέρα περνώντας τον πάνω από ένα θερμό στοιχείο, και ρίχνει έτσι ακόμα περισσότερο την υγρασία του. Ακριβώς επειδή αφαιρεί νερό από τον αέρα, τα αποτελέσματά του είναι ορατά και μόνιμα, ανεξάρτητα από το αν θερμαίνουμε ή αερίζουμε το χώρο.

Οι ενδείξεις που σημαίνουν ό,τι τον χρειάζεσαι άμεσα
  • Σταγόνες στο εσωτερικό των τζαμιών, όταν πάνω στα τζάμια και στα πατζούρια συγκεντρώνονται υδρατμοί σε μορφή σταγόνων.
  • Σημάδια μούχλας στην οροφή ή στις γωνίες των τοίχων του μπάνιου όπου λόγω των υδρατμών πολύ συχνά εμφανίζεται μούχλα στην οροφή και στις γωνίες των τοίχων.
  • Ύπαρξη άσχημων οσμών. Η ανίχνευση μιας ιδιαίτερα χαρακτηριστικής μυρωδιάς σε χώρους όπως το γκαράζ και τα υπόγειο σηματοδοτεί την ύπαρξη μούχλας και την παρουσία υγρασίας.
Οι αφυγραντήρες οικιακής χρήσης χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες:

Αφυγραντήρες με compressor

Μετά το φιλτράρισμά του, ο αέρας οδηγείται σε υγρά πηνία όμοια με αυτά του ψυγείου. Τα ψυχρά πηνία κάνουν το νερό να συμπυκνωθεί και να οδηγηθεί προς το δοχείο νερού. Ο αέρας που έχει απομείνει θερμαίνεται στα επίπεδα της θερμοκρασίας του χώρου (και λίγο πιο υψηλά) και αποβάλλεται από τον αφυγραντήρα.

Αφυγραντήρες τεχνολογίας desiccant

Οι αφυγραντήρεςdesiccant λειτουργούν χωρίς τη χρήση μοτέρ, αλλά με το αφυγραντικό υλικό zeolite το οποίο και απορροφά το νερό από τον αέρα. Το αφυγραντικό υλικό βρίσκεται σε ένα περιστρεφόμενο τροχό, ο οποίος υποδέχεται το νερό και το κρατά ώστε η θερμαντική πηγή που βρίσκεται στη βάση του αφυγραντήρα  να φυσήξει θερμό και στεγνό αέρα και έτσι να εξαλείψει την υγρασία από τον τροχό.

Αφυγραντήρες τεχνολογίας peltier

Peltier ονομάζεται ένα θερμοηλεκτρικό φαινόμενο, το οποίο παρατηρείται όταν το ηλεκτρικό ρεύμα διαρρέει δύο διαφορετικά υλικά που ενώνονται σε ένα σημείο. Ανάλογα με τη φορά του ηλεκτρικού ρεύματος αυτό το σημείο μπορεί είτε να θερμαίνεται, είτε να ψύχεται. Στη περίπτωση του αφυγραντήρα το νερό πρώτα ψύχεται έτσι ώστε να αποβάλλει τους υδρατμούς.

Αφυγραντήρες με silicagel

Το silicagel είναι το υλικό που βρίσκεται συχνά στα μικρά άσπρα σακουλάκια για προϊόντα όπως παπούτσια και τσάντες. Χρησιμοποιείται επειδή είναι ένας φυσικός απορροφητής υγρασίας και δεν απαιτεί καμία κατανάλωση ενέργειας για να λειτουργήσει.

Συνδέεται με την αποχέτευση και δεν χρειάζεται να αδειάζεις συνεχώς το δοχείο

Ένα από τα όχι και τόσο πρακτικά θέματα με τους αφυγραντήρες παλαιότερα ήταν ό,τι έπρεπε να τους αδειάζουμε σε συχνά διαστήματα, ειδικά σε μέρα με πολλή υγρασία στον αέρα. Όταν γέμιζαν σταματούσαν να δουλεύουν. Αυτό δεν ισχύει πια αφού σήμερα υπάρχουν πολλά μοντέλα, σε μεγάλο εύρος τιμών, που συνδέονται απευθείας με την αποχέτευση και το νερό που μαζεύεται απομακρύνεται αυτόματα.

Τέλος, ανάλογα με τον τύπο, τη χωρητικότητα και την απόδοσή τους, οι αφυγραντήρες οικιακής χρήσης κοστολογούνται από 50 έως και 1000 ευρώ και αυτό τους κάνει να είναι μία προσιτή επιλογή για όλες τις τσέπες!

Εσύ μετά από όλα αυτά σκέφτεσαι ακόμα να βάλεις αφυγραντήρα στο σπίτι σου; Ποιον θα επιλέξεις;

GENEM (ΓΕΝΕΜ) - Χ.Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.